hero taustakuva

Risteilyä maailmalla

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Tukholma ja Tallinna ovat suomalaisille rakkaita risteilykohteita, ja varsinkin lyhyemmillä lomilla ne ovat oiva ja helppo matkakohde.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Perinteiset Tukholma ja Tallinna

Tukholma ja Tallinna ovat suomalaisille rakkaita risteilykohteita, ja varsinkin lyhyemmillä lomilla ne ovat oiva ja helppo matkakohde. Risteilyalusten ohjelmatarjonnalla ja tax free -ostoksilla lienee oma osuutensa risteilyjen suureen suosioon, mutta nämä naapurimaiden pääkaupungit houkuttelevat matkailijoita myös puhtaasti omana itsenään.

Naapurimaa Ruotsin pääkaupunki Tukholma on kansainvälinen suurkaupunki, joka on levittäytynyt 14 saarelle. Tukholma on tunnettu shoppailumahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja klubeistaan. Kaupungin tunnetusti vilkkaan yöelämän ohella Tukholmasta löytyy kuitenkin myös paljon kulttuurielämyksiä. Vierailulla kannattaa tutustua erityisesti idylliseen Vanhaankaupunkiin ja monipuoliseen Djurgårdeniin. Monet Tukholman suosituista käyntikohteista sijaitsevat kävely- tai bussimatkan päässä toisistaan, joten kaupungin kiertely on helppoa.

Tallinnan risteilyt ovat jo klassikko, ja joka vuosi tuhannet suomalaiset matkaavat Viron pääkaupunkiin ostoksille ja rentoutumaan. Suomenlahden toisella puolella päivää voi ostosten lisäksi viettää myös kylpylähoidossa tai tutustumalla yhteen Euroopan parhaiten säilyneistä vanhoista kaupunginosista. Tallinnaan on helppo ja nopea matkustaa ja päivä Tallinnassa on sopiva pikaloma vaikka vapaapäiväksi.

Legendaarinen Kap Horn

Jos lähimeret eivät riitä, on syytä lähteä edemmäs, ja tuskin maailmasta löytyykään toista niin kaukaista kolkkaa kuin Kap Horn. Kap Horn on Etelä-Amerikan eteläisin niemi, joka sijaitsee Tulimaan edustalla Chilelle kuuluvalla Isla Hornos -nimisellä saarella. Kap Horn on kautta historiansa ollut haastava koettelemus merimiehille ja vaarallista Kap Hornin kiertäminen oli erityisesti idästä länteen purjehdittaessa. Merimiesten huolena olivat vastatuuli, kylmyys, sumu, korkea aallokko ja jäävuoret. Nykyisen tekniikan ansiosta Kap Hornia on kuitenkin onnistuttu hieman kesyttämään.

Risteilyjä Kap Horniin järjestää esimerkiksi Olympia kaukomatkatoimisto. Kunnioitusta herättävän niminen niemi kierretään Celebrity Cruises -varustamon Infinity-laivalla ja kahden viikon risteilyllä tutustutaan myös muuhun Etelä-Amerikkaan, kuten Chileen ja Argentiinaan. Risteilyreitin varrelle jää niin vuonoja kuin vuoristoa, ja lähes koskematon luonto on huikaiseva näky.

Kuuman kutsuva Jangtse-joki

Kaukaa idästä löytyy Kap Hornia lämpimämpi risteilykohde: Aasian pisin joki, Kiinan halki lipuva Jangtse. Jangtse-joen risteilyn aikana voi huikaisevien maisemien ohella nähdä kiinalaisten kylien ja kaupunkien arkipäivää. Jangtse virtaa noin 200 kilometrin matkan Qutanin, Wuxian ja Xilingin rotkojen läpi, joiden korkeuksiin kohoavat solat tarjoavat unohtumattomia näkymiä. Solien kohdalla kameran kannattaa aina olla toimintavalmiudessa. Jangtse laskee Tyyneen valtamereen Shanghain kohdalla, joten mikä olisikaan sopivampi päätepiste risteilyn maisemille kuin Shanghain vilkas kaupunkikuva.

Suomessa Jangtse-jokiristeilyjä järjestää matkatoimisto Traveller. Travellerin viidentoista matkapäivän aikana kuljetaan paikasta toiseen niin lentokoneilla, autoilla, junilla kuin risteilyaluksella.

Lisätietoa

VisitSweden
Tallinna Turism
Olympia Kaukomatkatoimisto
Traveller

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.