Hyppää sisältöön

Kesä kutsuu Saimaalle

Rantapallo Päivitetty: 08.01.2013
Mielessä jo kesän haaveet - risteily Saimaalla vie idyllisiin maalaismaisemiin, kotimaan kesäisiin kaupunkeihin tai vaikka Pietariin saakka.

Itä-Suomi tutuksi risteillen

Kesäisin Saimaan rannalla sijaitsevien kaupunkien satamista lähtee päivittäin kymmeniä maisema- ja reittiristeilyjä. Reittiverkostot kattavat ison osa Saimaan maisemista ja risteillen voi tutustua lähes koko Itä-Suomeen.

Saimaan rannoilla voi nauttia esimerkiksi Olavinlinnan oopperoista Savonlinnassa, Puijon tornin maisemista Kuopiossa, Visulahden huvipuistosta Mikkelissä ja kosken pauhusta Imatralla. Vuonna 2011 koski kuohuu Imatralla 27.6.-14.8. päivittäin klo 18.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäiseltä Saimaalta löytyy siis paljon nähtävää ja koettavaa, joten risteilyjäkin on erilaisia. Muutaman tunnin maisema- ja lounasristeilyitä lähtee esimerkiksi Iisalmen, Imatran, Kuopion, Lappeenrannan, Savonlinnan, Mikkelin ja Varkauden satamista. Reittiristeilyistä mainitsemisen arvoinen on esimerkiksi M/S Puijon kulkema Heinäveden kanavareitti, joka vie kansallismaisemien halki Savonlinnasta Kuopioon.

Mereltä Saimaalle

Mikäli haluat todella nauttia Suomen kesäisestä luonnosta, voi Saimaan maisemissa viettää myös useamman päivän. Kesä-, heinä- ja elokuussa Saimaa Travelin aluksen Brahen itäinen reitti kulkee Helsingistä merimaisemien halki Kotkaan, mistä laivan matka jatkuu Saimaan kanavan kautta kohti Lappeenrantaa.

Saimaan saariston kiertelyn jälkeen alus saapuu Savonlinnaan, missä risteilyvieraat voivat nauttia aidoista savolaismaisemista. Paluumatkalla Brahe pysähtyy kesäisessä Puumalassa.

Risteilyt Viipuriin ja Pietariin

Saimaan risteilyllä voi tutustua myös naapurimaan kauniisiin kaupunkeihin. Esimerkiksi Lappeenrannasta lähtevät M/S Carelian risteilyt vievät Saimaan kanavan maisemia ja sulkuja myöten Viipuriin.

Suomenlahden pohjoisrannikolla sijaitsevassa Viipurissa voi tutustua nähtävyyksiin, kuten Viipurin linnaan ja Monrepos’n puistoon, tehdä edullisia ostoksia ja istuskella kahviloissa. Viipurissa voi halutessaan viipyä pari päivää ennen paluuta Suomen järvimaisemiin. Risteilyjä Viipuriin tarjoaa esimerkiksi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viipurista voi myös jatkaa matkaa bussilla eteenpäin, ja saapua viehättävään Pietariin. Pietari on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, ostospaikkoja ja kahviloita. Monet Pietarin suosituimmista käyntikohteista sijaitsevat kätevästi Palatsiaukion reunalla, sillä korumaisen kauniin Talvipalatsin lisäksi aukion tuntumassa sijaitsevat myös Eremitaašin teatteri, Vanha Eremitaaši ja Pieni Eremitaaši. Kaupungin kanavat, museot ja palatsit tarjoavat ohjelmaa useammallekin päivälle. Pietarissa kannattaa tutustua myös teatterin ja baletin maailmaan.

Risteilyjä Viipuriin ja matkoja Saimaalta Pietariin tarjoaa esimerkiksi Saimaan Matkaverkko.

Lisätietoa

SaimaaTravel.fi
GoSaimaa.com
M/S Puijo

Jenna Lehkonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Onko Suomessa viiden tähden hotelleja?

Onko Suomessa viiden tähden hotelleja – ja mitä niiltä ylipäänsä vaaditaan? Vastaus saattaa yllättää

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja