Hyppää sisältöön

Suomalaisbloggaaja teki unelmiensa häämatkan Seychelleille – tässä vinkit paratiisisaarille

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 25.02.2016
Unelmien häämatkan perässä Seychelleillä vieraillut bloggaaja Mika Väistö löysi trooppisen paratiisin saarikohteesta. Lue vinkit ja ota kaikki irti Seychellien-lomasta!

Rauhallinen trooppinen paratiisi

Intian valtamerellä sijaitseva Seychellien saariryhmä mielletään erityisesti hyväksi häämatkakohteeksi. Lähtöportti-blogia kirjoittava Mika Väistö tykästyi saarivaltion postikorttimaisemiin sekä rentoon tunnelmaan.

– Halusimme tehdä häämatkamme paratiisiin, emmekä joutuneet pettymään. Seychelleillä on valkohiekkaisia rantoja, turkoosia merta ja palmuja. Kauniista luonnosta jäivät mieleen myös erikoiset kalliomuodostelmat, vehreät metsät, eksoottiset linnut ja jättiläiskilpikonnat, sanoo Väistö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Häämatkailijan näkökulmasta saarivaltion leppoisa tunnelma ja turvallisuus tekevät tropiikista nauttimisen helpoksi. Väistön mukaan Seychellit sopivat erityisesti rauhaa rakastaville pariskunnille.

– Turistien joukossa ei näkynyt kaveriporukoita oikeastaan lainkaan ja perheitäkin melko vähän. Tämä johtuu varmasti siitäkin, että kyseessä on melko kallis matkakohde. Saaria ei haluta valjastaa massaturismin käyttöön ja esimerkiksi palmuja korkeampien talojen rakentaminen on käsittääkseni kielletty. Oli ilahduttavaa nähdä, ettei turismi ole pilannut tunnelmaa.

Rauhallisella tunnelmalla on myös kääntöpuolensa, jos vilkkaiden kaupunkien, yöelämän ja runsaan ravintolatarjonnan puuttumisen kokee huonona asiana.

– En yleensä halua syödä hotellilla, mutta Seychellien kaltaisilla hiljaisilla saarilla se on usein kätevin vaihtoehto, Mika Väistö sanoo.

Lue bloggaajan vinkit Seychelleille!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. La Diguen saari

Jos etsit todellista paratiisitunnelmaa, suosittelee Mika Väistö suuntaamaan pienelle La Diguen saarelle, missä on vain muutama auto. Pääasiallinen kulkuväline saarella onkin polkupyörä, jota suurin osa matkailijoistakin käyttää.

– Tunnelmasta kertoo jotain se, että pyörien varusteisiin kuuluu aina muovikori rantapyyhettä varten, mutta ei minkäänlaista lukkoa, Väistö sanoo.

La Diguen kuuluisin hiekkaranta Anse Source d’Argent on kuvauksellinen, mutta hyviä ja hiljaisia rantoja on myös saaren itäosissa.

2. Nauti veden läheisyydestä

Rannalla makoilu sekä matalissa vesissä polskiminen riittävät useille matkailijoille loma-aktiviteetiksi paratiisikohteessa, mutta Seychellit tarjoavat Väistön mukaan loistavat mahdollisuudet myös esimerkiksi sukeltamiseen ja muihin vesiaktiviteetteihin.

– Keskityimme itse lähinnä uimiseen ja rentoutumiseen palmujen alla, mutta Seychellit sopivat hyvin sukeltajille, sillä pinnan alla riittää nähtävää. Tapasimme Praslinilla sukeltajia, jotka olivat innoissaan näkemistään kaloista ja kilpikonnista, Väistö kertoo.

Hänen mukaansa saarilla oli mainiot puitteet myös purjehdukseen ja kalastukseen, joten se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet viettää aikaa vedessä.

3. Anse Lazio -ranta

Jos etsit koko Seychellien parasta rantaa, kannattaa Mika Väistön mukaan ottaa suunnaksi Praslinin saarella sijaitseva pitkä Anse Lazion ranta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Praslinilla täytyy ehdottomasti käydä myös Unescon listaamalla Valleé de Main luonnonsuojelualueella, jossa kasvaa ainutlaatuisia palmuja. Coco de mer -palmun naisen lanteita muistuttavat siemenet ovat maailman suurimpia ja saattavat painaa yli 30 kiloa.

4. Maistele paikallisia erikoisuuksia

Vaikka saarivaltion ravintolatarjonta on rajoittunutta, ei Seychelleillä tarvitse siitä huolimatta jäädä paitsi ruokaelämyksistä. Väistön mukaan saarilla tarjoillaan erityisesti kalaa ja äyriäisiä.

– Myös trooppiset hedelmät olivat erinomaisia, esimerkiksi karambolaa eli tähtihedelmää tarjottiin aterioilla runsaasti. Ostin elämäni makeimmat banaanit eräältä kylätorilta, jossa oli vain kaksi pientä myyntipöytää, Väistö muistelee.

Kalojen, äyriäisten ja hedelmien lisäksi Väistö suosittelee maistamaan ranskalaisten perintönä kohteessa tarjoiltavia crêpejä. Erikoisuuksia kaipaava matkailija voi lisäksi maistaa Seychelleillä lepakkoa.

5. Vieraile autioilla saarilla

Mikäpä olisi parempi tapa kokea trooppisen paratiisisaaren tunnelmaa kuin vierailla autiolla saarella? Seychelleillä asumattomille saarille pääsee helposti veneretkellä.

– Yksi kiinnostavimmista autioista saarista on pääkaupunki Victorian lähistöllä sijaitseva Moyenne, joka on nykyään suojeltu luonnonpuisto. Eräs brittimies osti saaren edullisesti 60-luvulla ja asui siellä loppuikänsä jättiläiskilpikonnien kanssa, sanoo Mika Väistö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Tutustu Mika Väistön Lähtöportti-blogiin!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Seychellien matkailutoimisto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Matkablogien nojatuolimatkat

Uppoudu matkakertomuksiin! 7 seikkailua maailmalta, mitkä tuovat helpotusta matkakuumeeseen

Paratiisirannat

Vau, mitä rantaparatiiseja! Näitä kohteita on hankala vastustaa – katso kuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja