Kuva: Porto Montenegro
Montenegron parhaat uima-altaat

Haluatko löytää Montenegron ihanimmat uima-altaat? 5 vinkkiä kesälomalle

Kokeile näitä hotelleja Montenegrossa, jos haluat tehdä kaikki kateellisiksi uima-allaskuvillasi.

1. Porto Montenegro, Tivat

Ehkä koko Montenegron kuvatuin uima-allas löytyy Kotorinlahden rannalla sijaitsevasta Tivatista. Porto Montenegro on Tivatin luksushanke, joka käsittää huvivenesataman, ravintoloita, majapaikkoja, ostoskeskuksen ja venekerhon.

Porto Montenegron ylpeys on venekerholla sijaitseva 64 metriä pitkä infinity pool. Kuka tahansa voi ostaa uima-altaalle päivälipun, eikä kävijöiden tarvitse olla venekerhon jäseniä. Auringonottopaikan sisältävästä lipusta kannattaa varautua maksamaan noin 40–50 euroa, mutta ajankohtaisia hintoja voi tiedustella suoraan venekerholta.

Uimareita palvelee altaalla myös venekerhon ravintola, joten siellä voi halutessaan viettää vaikka koko päivän. Hintataso on Montenegron keskimääräistä hintatasoa korkeampi.

Lisää houkuttelevia uima-altaita löytyy Porto Montenegron yhteydessä sijaitsevasta Regent-hotellista, jonka altaille pääsevät tosin vain hotellivieraat.

Lue myös: Kuin pala Dubain luksusta Balkanilla – joko tunnet Montenegron yllättävimmän kohteen?

2. Monte Bay Retreat, Perast

Historiallinen Kotor on monien mielestä koko Montenegron kaunein paikka. Vanhankaupungin pienissä hotelleissa on kuitenkin harvemmin näyttäviä uima-altaita.

Jos haluat uima-altaallisen hotellin, löytyy läheisestä Perastista hyviä vaihtoehtoja. Monte Bay Retreat -hotellin infinity pool -altaalta avautuu upea näkymä Kotorinlahdelle ja Perastin edustalla sijaitseville saarille. Allas on pieni, mutta sitäkin kuvauksellisempi.

Huoneiden hinnat alkavat hotellissa noin 150 eurosta, ja allas on avoinna vain hotellivieraille. Hotelli sopii erityisesti pariskunnille.

Lue myös: Älä unohda Montenegron hiljaista helmeä – postikorteista tuttu Perast on helppo retki suosituista lomakohteista

3. Avala Resort, Budva

Montenegron vilkkaimpiin rantakohteisiin kuuluva Budva on erityisesti lapsiperheiden ja kaveriporukoiden suosima lomakohde, josta löytyy majoitusvaihtoehtoja kaikille budjeteille. Kaupungin paras uima-allas on Avala Resort -hotellissa kaikkien silmien edessä.

Hotellin altaalta avautuvat koko kaupungin parhaat maisemat, sillä vedestä käsin näkyy meri, ranta, vanhankaupungin muuri sekä Budvan edustalla sijaitseva Sveti Nikolan saari.

Kahden ulkoaltaan lisäksi hotellissa on myös lämmitetty sisäuima-allas, joka tulee tarpeeseen erityisesti kesäsesongin ulkopuolella. Altaat ovat ainoastaan hotellivieraiden käytössä.

Jos haluat majoittua hotellissa vilkkaimpien kesäkuukausien aikana, kannattaa varautua korkeampiin hintoihin ja tehdä varaus hyvissä ajoin. Keväällä tai syksyllä edullisimpien huoneiden tarjoushinnat alkavat noin sadasta eurosta.

Lue myös: Oletko lähdössä Montenegroon? 5 nopeaa vinkkiä Budvaan

4. Aman Sveti Stefan, Sveti Stefan

Jos kaipaat todellista luksusta ja olet valmis tuhlaamaan hotelliin, on valinta Montenegrossa helppo: vietä lomasi Sveti Stefanin saarella, jossa toimii Aman-ketjun luksushotelli.

Tavallisella lomabudjetilla matkustaville hulppea majapaikka ei sovi. Vuonna 2018 hotellihuoneiden hinnat alkavat edullisimmillaan noin 800 eurosta. Kesäkuukausina huoneesta on varauduttava pulittamaan vähintään 1 500 euroa yöltä.

Saarihotellissa on upeilla maisemilla varustettuja rauhallisia ulkoaltaita, mutta myös poikkeuksellisen tyylikäs sisäuima-allas. Altaille ei myydä päivälippuja, vaan niille päästäkseen on oltava hotellin vieras.

Ylipäänsä koko saarelle pääsevät vain Aman-hotellissa majoittuvat matkailijat. Aivan mantereen kupeessa sijaitsevaa saarta reunustaa kuitenkin ranta, jonka toinen puoli on yleisessä käytössä.

Lue myös: Montenegron kauneimmalle saarelle pääsevät vain riittävän rikkaat matkailijat

5. Villa Montenegro, Sveti Stefan

Jos lomabudjetti ei veny Sveti Stefanin luksussaaren hintoihin, voi samalta alueelta löytää ainakin melkein yhtä hienot maisemat – jos ei hienommatkin.

Monet matkailijat käyvät ihailemassa saarta muurien ulkopuolelta, mutta kuvittele jos näkisit sen suoraan hotellisi uima-altaalta. Tämä on mahdollista Villa Montenegro -hotellissa, joka sijaitsee rinteessä saaren läheisyydessä. Hotellin altaalta näet saaren ylhäältä päin.

Hotellissa on tavallisten huoneiden lisäksi myös kokonaisia huoneistoja isompien seurueiden tarpeisiin. Edullisimman huoneluokan majoituksen voi saada parhaimmillaan alle 150 eurolla, jos matkustaa suosituimpien lomakuukausien ulkopuolella.

Romanttinen hotelli sopii erityisesti pariskunnille. Allas on ainoastaan hotellivieraiden käytössä.

A post shared by @efremovatanya7777 on

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Porto Montenegro, Instagram

Päivitetty: 21.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia