Kuva: Shutterstock
Narva-Jõesuu, Viro

Etsitkö rantalomakohdetta Virosta? Maan itärannikko on loistava lomakohde – 10 syytä

Rantaloma onnistuu mainiosti lähinaapurissakin. Viron rannikolta löytyy upeita mahdollisuuksia merestä, hienosta hiekasta ja auringonpaisteesta nauttimiseen! Tässä syyt, joiden vuoksi lomakohteeksi kannattaa valita itäinen Narva-Jõesuu!

1. Ranta on Viron pisin

Narva-Jõesuun hienohiekkaisella rannalla on mittaa seitsemisen kilometriä, joten sinne mahtuu paljon väkeä. Rannan tuntumassa kulkee kuntopolku, ja kaupungin hotellit sijaitsevat aivan rannan tuntumassa.

2. Laadukkaat hotellit

Narva-Jõesuuhun on viime vuosina rakennuttu useita moderneja kylpylähotelleja. Jos rannalla lojuminen ei innosta, pääsee niissä rentoutumaan erilaisissa altaissa, saunoissa ja hemmottelevissa hoidoissa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Noorus Spa, hiljattain remontoitu Liivaranda Spa sekä Meresuu Spa, jossa muuten palvelee suomenkielinen opas.

3. Hyvä ravintolatarjonta

Hotellien ravintolan lisäksi suositussa matkailukaupungissa pääsee maistelemaan georgialaisia herkkuja, sushia, kala-annoksia ja kiinalaista ruokaa. Grilliruoan ystävien kannattaa testata palkitun huippukokki Indrek Kõverikin pyörittämä Franzia, jossa tarjotaan huolella valmistettuja herkkuja paikallisista aineksista.

4. Kiinnostavia retkikohteita

Narva-Jõesuu on varsin pieni paikkakunta ja nopeasti nähty. Sen lähistöltä löytyy kuitenkin paljon kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Vajaan 15 kilometrin päässä sijaitsee Viron kolmanneksi suurin kaupunki Narva, jossa pääsee shoppailemaan ja tutustumaan historialliseen linnaan. Toisen tyyppistä historiaa taas henki läheinen Sillamäe, jossa vierailu on kuin aikamatka Neuvostoliittoon.

5. Liikunnallisia aktiviteetteja

Narva-Jõesuun maastossa on hyvä lenkkeillä, ja monet hotellit tarjoavat kuntosalien lisäksi myös ryhmäliikuntaa. Hotelleista voi myös vuokrata polkupyöriä ja kävelysauvoja.

Narva-Jõesuu, Viro
Kuva: Shutterstock
Pitkä hiekkaranta tekee rantalomailusta helppoa.

6. Itäinen eksotiikka

Narvan seudulla valtakieli on venäjä, ja vironkieliset ovat vähemmistössä. Venäjän kieltä kuulee siis selvästi enemmän kuin muualla maassa, ja myös suuri osa matkailijoista tulee itärajan takaa.

7. Edullinen hintataso

Viro on suomalaisille edullinen kohde, ja Narva-Jõesuussa on selvästi halvempaa kuin vaikkapa Tallinnassa. Kaupungissa siis lomailee pienemmälläkin budjetilla. Kylpylähotellien vaihtoehdoksi kohteesta löytyy myös edullisempia pensionaatteja sekä huoneistoja.

8. Kiinnostava historia

Narva-Jõesuu oli suosittu lomakohde jo 1800-luvun lopulla, jolloin Pietarin ylhäistö lomaili siellä mielellään. Neuvostoaikoina suosio jatkui, ja siellä oli useita työläisille sekä kolhoosien työntekijöille tarkoitettuja hotelleja ja parantoloita. Eri aikakaudet näkyvät yhä kaupungissa.

9. Urbaanin löytöretkeilyn helppous

Jos olet kiinnostunut hylätyistä rakennuksista ja rapistuvista raunioista, löytyy niitä kaupungista helposti. Luksushotellin naapurina saattaa olla raunioitunut pitsihuvila, ja rannan tuntumasta löytyy hylättyjä neuvostorakennuksia. Vastakohdat vuorottelevat pienellä alueella.

10. Pienuus ja helppous

Vain noin 3 000 asukkaan kaupunki on pieni, ja siellä on helppo liikkua jalkaisin. Joka paikasta on lyhyt matka rantaan. Kävelymatkan varrelle myös sattuu paljon kiinnostavaa nähtävää, kuten kauniita puistoja, huvila-alueita ja mäntymetsiä.

>> Lue lisää vinkkejä Viroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Marianne Zitting
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 4.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia