Hyppää sisältöön

Eksoottiset lomasaaret

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 16.04.2012
Ylellisyyttä ja muotia Antigualla ja Barbudalla, vesiurheilua Mauritiuksella, rantaelämää Bahamalla ja reggaen rytmejä Jamaikalla.

1. Antigua ja Barbuda

Ylellisyyttä ja muotia arvostavalle Antigua on mieleinen matkakohde. Antigua on toinen Antigua ja Barbudan valtion saarista, jotka sijaitsevat Karibian saaristossa Väli-Amerikassa. Antiguan ja Barbudan pääkaupunki on St.John, jonka lähelle myös lennot laskeutuvat. St.John on tunnettu ylellisistä koruliikkeistä ja muotivaatteita myyvistä putiikeista. Saarella voi bongata muodin ammattilaisia, kuten italialaisen muotisuunnittelijan Giorgio Armanin, jolla on talo Galley Bayssä. Kaupunki tarjoaa muodin ohella monipuolista nähtävää kuten St. John Cricket Ground -krikettistadionin, Fort James -linnoituksen sekä Antigua ja Barbudan kansallismuseon. Saarta ympäröivät Intian valtameren turkoosi vesi ja koralliriutat. Rannikko on suurelta osin matalaa kalkkikivikalliota, mutta tarjolla on myös upeita hiekkarantoja.

2. Mauritius

Mauritius on saari Afrikan mantereen läheisyydessä Intian valtameressä. Sitä ovat ehtineet hallinnoida hollantilaiset, ranskalaiset ja britit, kunnes Mauritius saavutti itsenäisyytensä 1968. Mauritiuksella on upea ja vehreä luonto, jossa asui vielä 1600-luvun alussa nyt jo sukupuuttoon kuollut dodo-lintu. Mauritius on vesiurheilua harrastavan matkailijan paratiisi; saarella voi sukeltaa, surffata, vesihiihtää tai harrastaa syvänmeren kalastusta. Maalla on hyvät mahdollisuudet patikoida, maastopyöräillä tai ratsastaa. Mauritiukselta voi tehdä päiväretken Ile aux Cerfs -saarelle, jossa voi sukeltamisen lisäksi pelata golfia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Bahama

Vuonna 1973 itsenäistyneen Bahaman saaret koostuvat yli 700 saaresta, joista tärkeimmät ovat Andros, New Providence, Grand Bahama ja Great Inagua. Pääkaupunki Nassaussa kannattaa kierrellä 1700-luvulta peräisin olevien värikkäiden rakennusten seassa tai tutustua Bahaman kansallistaidemuseoon. Bahamalla on paljon rantaviivaa ja upeita rantoja, joista tutustumisen arvoinen on esimerkiksi upea Fortune Beach. Bahaman saaret koostuvat korallikalkista, joten saarten vesillä on loistavat mahdollisuudet sukeltaa luolissa ja koskemattomien korallien keskellä. Eksoottisempaa sukellusretkeä kaipaava voi sukeltaa New Providence saarella haiden seassa. Bahaman kansallispuistoissa on myös hyvät patikointi mahdollisuudet.

4. Jamaika

Jamaikan saari sijaitsee Karibianmerellä Väli-Amerikassa. Saaren valloittaviin reggae-rytmeihin tutustuminen kannattaa aloittaa saaren pääkaupungista Kingstonista, jossa sijaitsee Bob Marley -museo. Jamaikan ilmasto on trooppinen, joten lämpöä ja aurinkoa riittää. Vähäsateisin kausi matkustaa on helmi-maaliskuussa. Auringonpalvojien kannattaa tutustua Long Bay -rantaan Negril:ssä. Jamaikalla voi sukeltamisen ja rantalomailun ohella käydä patikoimassa saaren läpi kohoavilla Blue Mountains -vuorilla tai käydä vaikka golfaamassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mauritius

Eksoottinen rantaparatiisi on koettava kerran elämässä – onnistunut loma Mauritiuksella

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Paratiisirannat

Vau, mitä rantaparatiiseja! Näitä kohteita on hankala vastustaa – katso kuvat

Maisema Bora Boralla

Mitä luksusta! Näissä kohteissa voit majoittua veden ylle rakennetussa bungalowissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja