Hyppää sisältöön

Kahdeksan syytä valita valmismatka – näin matkailija hyötyy

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 02.02.2016
Mitä jos ensi kerralla lomaa suunnitellessasi antaisitkin ammattilaisen hoitaa kaiken? Lue kahdeksan syytä valita valmismatka!

1. Sinut tunnetaan – ja sinua arvostetaan

 
Olet matkanjärjestäjälle tuttu. Hän tietää, millaisella lomalla kävit viimeksi, mistä tykkäsit ja mistä et. Saat räätälöityä palvelua, ja tuotteita parannetaan jatkuvasti kokemustesi ja palautteesi perusteella. Hotellit ja kohteet on tarkoin seulottu – matkanjärjestäjä tuntee valikoimansa.
 
– Kun asiakas tulee meille, hän saa aina onnistuneen loman. Loma on investointi itseen, ja sijoitukselle pitää saada vastinetta, jonka asiantunteva matkatoimisto takaa, sanoo Tom Seppälä Mr. Travelilta.
 

2. Sinulla on varaa palkata oma asiantuntija

 
On harhaluulo, että matkatoimiston käyttäminen ja matkojen räätälöinti olisi kallista – sinullakin on varaa käyttää asiantuntijapalveluja, kun haluat unelmiesi matkan ja rahoillesi vastinetta. Matkatoimisto vastaa kaikesta mitä tekee, ja valmismatkalaki valvoo reissaajan oikeuksia.
 
– Minä tunnen kaikki kanta-asiakkaani. Osaan säätää heidän toiveensa täyttävän lomamatkan yksityiskohtia myöten. Ehdoton ykkösprioriteettini on henkilökohtainen palvelu ja räätälöinti. On nähtävissä, että asiakkaat tekevät paluumuuttoa matkatoimistoihin. Matkan järjestely halutaan antaa asiantuntijalle, 30 vuotta matkoja suunnitellut Sinikka Laukas Kouvolan matkatoimistosta kertoo.
 
– Ei tarvitse murehtia ja panikoida yhtään, se on valmismatkan etu. Asiat ovat hoidossa, Kai Paroma CWT Kaleva Travelilta muistuttaa.
 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Pysyt matkakassasi herrana tai rouvana

 
Valmismatkalle voit varata lähes kaiken jo etukäteen, retkistä autovuokraan ja pääsylippuihin. Siksi budjetti pitää ja yllättäviä kuluja ei synny enää matkan varrella.
 
– Jos tahdot kaiken olevan etukäteen maksettu, niin varaa pakettimatka, johon sisältyy lentojen ja hotellin lisäksi lentokenttäkuljetukset kohteessa, ateriat lennolla ja all inclusive -hotelli. Tällöin todellakin voi jättää lompakon tallelokeroon koko loman ajaksi, Tiina Sirén Finnmatkoilta vinkkaa.
 
– Lisäksi jotkut matkanjärjestäjät välittävät asiakkailleen omilla nettisivuillaan kotimaan kuljetus- ja parkkipalveluita. Voit hoitaa koko paketin kotiovelta kotiovelle etukäteen kerralla kuntoon, Sirén sanoo.
 

4. Valmismatkojakin voi ostaa netistä yllättävän helposti

 
Osta valmismatka sieltä, missä se on sinulle kätevintä. Voit ostaa valmismatkan nettipalvelussa tai kivijalkaliikkeessä – saat aina saman turvan.
 
Monilla matkanjärjestäjillä on nettivarauksen rinnalla asiantuntijoita auttamassa chatin, puhelimen, sosiaalisen median ja sähköpostin päässä.
 

5. Kaikkea ei tarvitse maksaa kerralla

 
Monet matkatoimistot antavat pitkän maksuajan matkoille. Varatessa hoidat vain varausmaksun, ja maksat loput myöhemmin.

– Pitkän maksuajan vuoksi sinulla on aikaa säästää, kun kaikkea ei tarvitse hoitaa kerralla. Riittää, että maksat loppusumman 28 päivää ennen matkaa, Eva Torra Apollomatkoilta kertoo.
 

6. Meininki on reilu

 
Valmismatkoilla sinulla on hyvä peruutusturva ja muutosoikeudet. Jos esimerkiksi sairastut ennen matkaa, etkä pääse reissuun, voit peruuttaa matkan kohtuullisilla peruutuskuluilla – tai jopa kuluitta, jos sinulla on matkavakuutus.
 
– Asiakkaalle valmismatkan ostaminen on turvallista, koska maksu-, muutos- ja peruutusehdot ovat selkeät ja reilut, kiteyttää Tiina Sirén Finnmatkoilta.
 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Sinusta pidetään huolta

Valmismatkalaki edellyttää, että sinusta pidetään huolta kaikissa tilanteissa. Useilla matkanjärjestäjillä on ympärivuorokautinen päivystys, joka takaa asiakkaille turvallisen olon koko matkan ajan.
 
– Meille voi soittaa, me vastaamme. Olemme asiakkaidemme edustajia maailman suuntaan ja huolehdimme, että kaikki toimii. Vastaamme siitä, mitä myymme, Tom Seppälä Mr. Travelilta muistuttaa.
 

8. Voit säästää satoja euroja

 
Valmismatkojen hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan. Vertaile hintoja ja valitse matka sesongin ulkopuolelta: esimerkiksi loppukevät ja alkusyksy ovat vuoden parasta aikaa budjettimatkaajille.

Riikka Krenn matkailusivusto Rantapallo.fi:stä neuvoo budjettitietoisia pitämään silmällä ennakkovaraajan etuja. Myös nopeat lähdöt kannattavat.
 
– Jos olet joustava matkailija, säästät ostamalla matkan äkkilähtönä. Silloin matkan voi saada puoleenkin hintaan. Jos vaikkapa nelihenkinen perhe ostaa äkkilähtönä matkan Thaimaahan, säästö voi olla tuntuva, Krenn vinkkaa.
 
Artikkeli on osa Suomen matkatoimistoalan liiton valmismatkoista kertovaa sarjaa, jonka tarjoavat Apollomatkat, Aurinkomatkat Oy, Detur Finland Oy, Finnmatkat Oy, Helin Matkatoimisto Oy, CWT Finland Oy/Kaleva Travel, Kouvolan Matkatoimisto Oy, Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, Matkapojat Oy, MrTravel, OK-Matkat, Oy Kon-Tiki Tours Ltd. / Matkaseniorit, Olympia Kaukomatkatoimisto, Pamplemousse Oy, Primera Holidays Oy/ Matkavekka & Lomamatkat, Rantapallo Oy, STS Alppimatkat, Tjäreborg Oy.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

All inclusive

All inclusive vai tavallinen pakettimatka – kumpi sopii sinulle?

Värikkäitä kreikkalaisia taloja turkoosin meren äärellä

Kreikka on ensi kesän suosituin matkakohde: yli puolet pakettimatkoista suuntautuu Kreikkaan

Mallorca, Espanja

Joulu ulkomailla on monien suunnitelmissa – tänä vuonna rahaa käytetään aiempaa enemmän

Rantaloma

Kehno sää saa lähtemään ulkomaille – suomalaiset matkustavat kesällä 2017 enemmän kuin aikaisemmin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja