Hyppää sisältöön

Lufthansa

Mia Pennanen Päivitetty: 01.08.2023
Saksalainen Deutsche Lufthansa AG lukeutuu maailman merkittävimpiin ilmailualan yrityksiin.

Yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä

Nykyisin tuntemamme Lufthansa perustettiin vuonna 1953 silloisen Länsi-Saksan Kölnissä. Aiemmin vuonna 1926 perustettu lentoyhtiö Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft oli lopetettu sodan jälkeen vuonna 1945 ja uusi Lufthansa perustettiin sen tilalle. Nykyään Lufthansa lukeutuu maailman suurimpiin lentoyhtiöihin.

Lufthansa kuuluu Lufthansa Groupiin, joka omistaa myös neljä muuta lentoyhtiötä: Swiss International Air Linesin, Austrian Airlinesin, Brussels Airlinesin sekä Eurowingsin. Lufthansa Group on suurimmilta osin saksalaisessa omistuksessa, ja sen suurin yksittäinen omistaja on Kühne Aviation GmbH.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lufthansan pääkonttori sijaitsee Kölnissä ja sen päälentokenttä on Frankfurtin lentoasema.

Kohteita ympäri maailman

Lufthansa lentää lukemattomiin kohteisiin ympäri maailmaa. Kohteet sijaitsevat lähes kaikilla mantereilla: Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Lufthansa on yksi Star Alliancen, maailman suurimman lentoyhtiöallianssin, perustajajäsenistä. Allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden kanssa tekemänsä yhteistyön ansiosta yhtiö pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistäkin laajemman reittivalikoiman.

Suomessa Lufthansa operoi Helsinki-Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun ja Kuusamon lentoasemilla. Lufthansa lentää Suomesta suoraan lähinnä Saksan kohteisiin, mutta välilaskullisia reittejä löytyy valikoimasta enemmänkin. Osa lentoyhtiön Suomen-reiteistä lennetään vain talvi- tai kesäkaudella.

Yhteystiedot

Lufthansan englanninkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.lufthansa.com.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiön saksalaisen asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta +49 69 86 799 799. Yhtiön Miles & More -kanta-asiakkaille on myös oma suomenkielinen asiakaspalvelunsa numerossa +358 9 8171 0039. Kanta-asiakkaiden puhelinpalvelu on auki maanantaista perjantaihin klo 9-19.

Yhtiön internetsivuilla asiakkaita palvelee chat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Premium economy

Nosta lentomatkasi tasoa – Valitse Premium Economy -luokka

Tampa

Löydä uusi kohde Floridassa – aurinkoinen Tampa hurmaa monipuolisuudellaan

Lufthansa

Sinäkin näet maailman kuuluisimman kuvan päivittäin – mutta tiedätkö missä se on otettu?

Lufthansa

Matkusta mukavasti pitkällä lennolla – tällainen on Lufthansan Airbus A350-koneiden bisnesluokka

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja