Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkusta entistä vaivattomammin – tämä keksintö mullistaa lennon lähtövalmistelut

Lufthansa artikkelin kuva
Varusteet
Elektroninen tunnistetarra matkalaukussa helpottaa lähtöselvityksen tekemistä ja säästää aikaa lentokentällä.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 18.12.2016
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Elektroniikka apuna matkailijan arjessa


Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa ja matkalaukkuja valmistava Rimowa ovat yhteistyössä kehitelleet merkin matkalaukkuihin ainutlaatuisen elektronisen tunnistetarran, joka tekee lähtövalmistelujen hoitamisesta aiempaa helpompaa.

Valittua laukkua ja sen tunnistetarraa käytetään aktivoinnin jälkeen Lufthansan mobiilisovelluksen kanssa, jonka kautta lennon tiedot syötetään matkalaukun sivulla sijaitsevaan näyttöön. Tällä hetkellä Lufthansa on ainoa lentoyhtiö, jonka järjestelmät tukevat elektronisen tunnistetarran käyttöä.

Elektronisen tunnistetarran avulla lähtöselvityksen voi ennen matkaa tehdä loppuun asti kokonaan kotona, eikä lentokentällä tarvitse muuta kuin viedä matkalaukku sille osoitettuun paikkaan. Monilla kentillä on kätevä itsepalvelutiski, jossa laukun jättäminen ja kirjaaminen järjestelmään onnistuu nopeasti.

LufthansaLufthansa
Elektronista tunnistetarraa käytetään Lufthansan mobiilisovelluksen kautta.

Valmiina lähtöön helposti ja nopeasti

Elektroninen tunnistetarra mahdollistaa koko lähtöselvityksen tekemisen vaikkapa kännykällä täysin elektronisesti ja ilman tulostamista. Kun lähtöselvitys on muuten valmis, oman laukun voi helposti lisätä lentolipun tietoihin Smart Bag -toiminnon avulla Lufthansan mobiilisovelluksessa.

Smart Bag -toiminnon alla valitun lennon tiedoista luodaan elektroninen tunnistetarra. Sovellus näyttää lähellä olevat aktivoidut laukut, joihin tiedot pystyy siirtämään. Kun tunnistetarra on lähetetty laukun näytölle, pyytää sovellus tarkistamaan tiedot oikeiksi ja hyväksymään ne. Tämän jälkeen laukku on valmis jätettäväksi lentokentälle ja siitä tulee näkyville elektroninen kuitti sovellukseen.

Kaikissa maissa Smart Bag -toiminto ei ole sallittu. Maakohtaisista rajoituksista ilmoitetaan sovelluksessa lähtöselvityksen jälkeen. Tällaisissa tilanteissa elektroninen tunnistetarra kytketään pois päältä näytön vieressä sijaitsevasta virtanäppäimestä ja laukkuun laitetaan kentällä paperinen tunnistetarra.

>> Lue lisää Lufthansan verkkosivuilta

Lähde: Lufthansa

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.