Hyppää sisältöön

Kirsin kauhunhetket Espanjassa: “Hotellihuoneeseen murtauduttiin nukkuessamme – onneksi en herännyt!”

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 03.04.2018
Nelikymppinen Kirsi nauttii vaativan työn vastapainona tasokkaasta matkailusta joko perhematkojen muodossa tai kaksin miehensä kanssa romanttisilla lomilla.

Kuka olet ja miten matkustat?

Olen Kirsi ja bloggaan Passionate Traveller-blogin takana.

Olen 44-vuotias työssäkäyvä perheenäiti. Kiireisen perhearjen takia haemme mieheni kanssa matkoilta lepoa ja nautintoa: meillä ei ole tarvetta kiertää nähtävyyksiä tukka putkella. Keskitymme ottamaan matkoillamme ilon irti tasokkaammista hotelleista, sen lähiympäristöstä sekä merimatkoista. Matkat teemme yleisimmin perheenä, mutta välillä pääsemme pakenemaan miehen kanssa kahdestaan parisuhdematkalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perheemme yhteinen intohimo ovat risteilyt ja niitä tuleekin tehtyä ahkerasti niin Itämerellä kuin muuallakin. Takana on jo kymmenen erilaista risteilyä Karibian-risteilijöillä ja kaksi uutta on jo tiedossa. Myös noilla matkoilla haluamme matkustaa hieman tasokkaammin, joten parvekehyttien lisäksi matkustusluokkana on ollut neljänä kertana sviitti.

Mikä on hurjinta, mitä olet tehnyt matkoillasi?

Vuonna 2012 teimme mieheni kanssa Floridan ja Bahaman risteilyn ja tuolla risteilyllä osallistuimme laivayhtiön järjestämään retkeen Floridassa. Tutustuimme paikalliseen luontoon ja siinä samalla paikallinen eläinsuojeluyhdistys jakoi tietouttua lemmikeiksi otetuista eksoottisista eläimistä, jotka oli jouduttu ottamaan huostaan kokemattomien ja eläimestä ymmärtämättömien omistajien takia.

Valitettavasti tuohon aikaan ei ollut levinnyt vielä tietoisuutta siitä, miten eläimiä huumataan valokuvien ottamista varten ja niin vaan minäkin pidin sylissäni metrin pituista alligaattoria. Raajani sain onneksi pitää, vaikka alligaattorin suuta ei ollut sidottu mitenkään.

Milloin sinua on pelottanut matkustaessasi?

Minulla on korkean paikan kammo. Olen yrittänyt lieventää pelkoani käymällä säännöllisesti korkeissa paikoissa ja Karibian risteilyllä rohkenin kävellä meren yllä 15 senttimetriä leveällä lankulla turvanani pelkät valjaat. Tuo kapea lankku ulottui 2,5 metriä laivan kyljen ulkopuolelle ja matkaa meren aaltoihin oli noin 55 metriä. Ei ehkä olisi pitänyt valita tuulista päivää yritykselleni, sillä tuuli tarttui minuun lankulla seistessäni ja kun aloin horjahtelemaan, satuin tekemään virheen ja katsomaan alas.

Jähmetyin paikoilleni, huusin kuin syötävä ja mies joutui hakemaan minut lankulta pois. En suosittele lankkua korkean paikan kammon siedätyshoidoksi kenellekään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kirsin kotialbumiPassionate Traveller
Erilaiset risteilyalukset ovat tulleet tutuiksi Passionate Traveller -blogin Kirsille.

Mikä on ollut erikoisin matkasi?

Heinäkuussa 2016 teimme perhematkan Espanjaan. Majoituimme huoneistohotellissa, ja ensimmäisen yömme aikana huoneistossamme kävi murtovarkaita perheemme nukkuessa siellä. Oli karmea herätä aamulla kun ymmärsi, että murtovaras oli operoinut yön aikana puolen metrin päässä minusta. Se oli jotain karmaisevaa. Olen tänä päivänäkin onnellinen, etten herännyt tapahtumaan, sillä paniikkihuutoni takia olisimme voineet varmaan päästä hengestämme koko perhe.

Omaisuuttamme lähti varkaiden matkaan ja jäi lopulta kadoksiin, mutta onneksi vakuutus korvasi kaiken omavastuut pois lukien. Tästä kaikesta koitui kuitenkin iso paperityö ja rumba, sillä vakuutuskorvausten saamiseksi asiaa piti ensin hoitaa lähes kielitaidottoman espanjalaisen poliisin kanssa. Matkoilla ei todella kannata luottaa siihen, ettei varas tulisi suljetulle alueelle tai pääsisi kiipeämään parvekkeelle.

Mikä on erikoisin paikka, jossa olet kohdannut jotain suomalaista?

Lomailimme mieheni kanssa kaksin Seychelleillä viime joulukuussa. Hotellimme sijaitsi luonnon keskellä puolen tunnin ajomatkan päässä lentokentästä. Hotellista muutaman sadan metrin päässä, keskellä ei mitään, oli pienoinen kauppa, jossa myytiin ihka oikeita, Suomessa valmistettuja Lapin Kulta -tölkkejä.

Jotenkin itse kauppa ja koko tienoo vaikutti sellaiselta, etten vieläkään ymmärrä, miten tölkit olivat päätyneet sinne kauppaan myyntiin. Periaatteen vuoksi ostimme pari tölkkiä maisteltaviksi.

Mikä on erikoisin turistihuijaus, johon olet törmännyt matkoillasi?

Bangkok, tuo ammattihuijareiden kaupunki. Olimme tietoisia erilaisista huijausyrityksistä, mutta Bangkokin matkallamme vuonna 2012 yllätyimme siitä, ettei edes tasokkaan hotellin loungessa voinut kyseiseltä toiminnalta välttyä.

Bangkok oli nähty jo edellisenä vuonna, joten toisella kerralla päätimme miehen kanssa viettää minilomamme pääasiassa hotellin omissa tiloissa. Heti ensimmäisenä iltana executive loungessa meitä lähestyi eurooppalainen, hollantilaiseksi esittäytynyt mies, joka tuntui olevan hyvin innoissaan seurastamme. Mikäs siinä, meillä osui jutut hyvin yhteen, mutta jossain vaiheessa ajatuksiin hiipi pieni epäilys, sillä miehen tarina tuntui välillä hieman ihmeelliseltä.

Jossain vaiheessa mies alkoikin ehdottamaan yhteistä iltaa hänen suosittelemassa ravintolassa, jonne olisi menty taksilla. Ravintolan nimeä tai sen sijaintiakaan mies ei siltä istumalta muistanut, mutta taksikuski kyllä tietäisi, kun ravintolaa kuvailisi hänelle. Ymmärsimme mieheni kanssa joutuneemme huijausyrityksen kohteeksi, joten kerroimme tarvitsevamme unta ja vetäydyimme nopeasti paikalta. Huijarin näimme pyörivän loungessa muinakin iltoina, mutta meitä hän tuntui välttelevän. Hyvä niin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää matkakertomuksia Passionate Traveller -blogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Kirsin kotialbumi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkablogien nojatuolimatkat

Uppoudu matkakertomuksiin! 7 seikkailua maailmalta, mitkä tuovat helpotusta matkakuumeeseen

Pia Pajunurmi

Yksin matkustamista hehkutetaan, mutta kaikille se ei sovi – suomalainen Pia: “Seurassa on huomattavasti mukavampaa”

Mirka Kallio

Suomalainen Mirka haaveilee talvista lämpimässä ja hitaasta matkailusta: “Minulla ei ole tarvetta käydä monessa paikassa”

Traveldreaming

Christa on nukkunut tuntemattomien luona New Yorkissa ja pelännyt skorpioneja aavikolla – nauttii nyt perhematkoista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja