hero taustakuva

Tällainen on luksuslomailijan Dubai – kolme kirjaa Dubaista

artikkelin kuva
Matkakirjat
Rantapallon esittelyssä kolme opasta Dubain ihmeisiin.
Teksti: Ida
Päivitetty: 17.07.2014
facebook   whatsapp

Tutustu matkakohteeseen etukäteen

Arabiemiraattien Dubai kuuluu niihin lomakohteisiin, joihin ei kannata lähteä matkaopasta lukematta. Luksuslomailijan kohteessa kannattaa tietää, minne mennä ja perehtyä parhaisiin shoppailupaikkoihin ja nähtävyyksiin hyvissä ajoin.

Esittelyssä kolme Dubain matkaopasta – näistä opuksista hyödyt jo kotona matkaa suunnitellessasi!

Top 10 Dubai ja Abu Dhabi

Top 10 -sarjan Dubain ja Abu Dhabin opas antaa reissaajalle kaikki tarpeelliset käytännön vinkin lentokentältä kaupunkiin siirtymisestä ja hotellin etsimisestä alkaen.

Opas esittelee sekä Dubain että Abu Dhabin alueineen ja kertoo missä syödä, juoda, käydä ostoksilla ja nähdä rikkaiden emiraattien rohkeita hankkeita. Top 10:n listoilta löytyy Dubain luksuksen lisäksi myös budjettimatkailijoille sopivia halvempia vaihtoehtoja.

Vapaamielisyydestään huolimatta Dubaissa vallitsevat tietyt länsimaista poikkeavat lait, joista matkailijan on hyvä olla tietoinen. Nämä käydään oppaassa selkeästi läpi.

Lara Dunston, Sarah Monaghan
Kymmenen kärjessä -matkaoppaat: TOP 10 Dubai ja Abu Dhabi
WSOY 2008
ISBN 978-951-0-33895-7

Berlitz: Dubai

Berlitzin Dubain matkaopas vie lukijan Dubain kiehtovaan kulttuuriin ja historiaan, josta matkailija ei välttämättä etukäteen ole juurikaan tietoinen. Alueella merkittävässä asemassa olevat hallitsevat suvut saavat Berlitzin oppaan kattavassa historiaosuudessa esittelynsä.

Vaikka opas on pienikokoinen, tuntuu kuin sieltä löytyisi kaikki tarvittava ja vähän ekstraakin. Taustatietojen lisäksi opas käy läpi tavanomaiset ruokailu- ja ostosvinkit sekä Dubain basaarit ja teemapuistot.

Opas ei keskity pelkästään Dubain ydinkaupunkiin, vaan se esittelee myös mitä kaupungin ulkopuolelta löytyy: muun muassa luonnonsuojelualueita ja erilaisia päiväretkiä eri kohteisiin. Infolaatikot kertovat tarinoita niin helmenkalastajista, uskonnosta kuin Dubain vaatetuksestakin.

Matt Jones
Berlitz: Dubai -matkaopas
Tammi 2009
ISBN 978-951-31-4837-9

The Rough Guide to Dubai

The Rough Guiden opas Dubaihin on kattava englanninkielinen kattaus kohteeseen. Dubai esitellään niin turistin näkökulmasta kuin poliittiselta kannaltakin, mutta opas vilkaisee myös pintaliidon lävitse Dubain vähemmän tunnettuihin osiin. Rough Guide esittelee myös Dubain alueet ja ympäristön perusteellisesti.

Kuvailevan tekstin lomassa kirja kertoo Dubain kulttuurista ja laeista. Käytännöllistä tietoa on runsaasti tarjolla ja oppaan suosittelemat kiertoajelut ja retket ja käytännön vinkit Dubaissa liikkumiseen ja toimimiseen ovat varmasti hyödyksi reissulla.

Gavin Thomas
The Rough Guide to Dubai
Rough Guides Ltd 2010
ISBN 978-1-84836-586-5

Ida Hedman

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.