hero taustakuva

Näin pärjäät kaukomatkalla – kuusi kirjaa reissaajalle

artikkelin kuva
Matkakirjat
Matkakirjat auttavat reissaajaa maailmalla - Rantapallon esittelyssä kuusi opasta kaukokohteisiin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.07.2014
facebook   whatsapp

Bali on eksoottinen pala Aasiaa

Monelle perinteisiä pakettimatkoja harrastavalle suomalaismatkailijalle Bali on vielä vieraampi kohde, josta haetaan tietoa muilta reissaajilta. Suomalainen Matkaopas -kirjasarjan vuonna 2013 ilmestynyt opas vie lukijan sekä Kutan ruuhkaisille rannoille että saaren rauhallisiin luontokohteisiin.

Suomalainen Matkaopas -kirjasarjan vahvuus on juuri se, että se on kirjoitettu suomalaisreissaajan näkökulmasta. Hauskan lisän tietopakettiin tuovat Balilla asuvien suomalaisten haastattelut, joista selviää esimerkiksi millaista on pyörittää saarella hotellia tai surffikoulua.

Opas on näppärä apuväline, josta löytyy myös karttoja sekä matkailijalle tärkeää sanastoa. Kirja sopii hyvin vaikka käsilaukussa mukana kuljetettavaksi.

Markus Lehtipuu
Suomalainen Matkaopas: Bali
Suomalainen Matkaopas 2013
ISBN 978-952-9715-59-6

Thaimaan suosikit samojen kansien välissä

Suuri osa suomalaismatkailijoista suuntaa Thaimaan-lomallaan nimenomaan Phuketiin, Krabille tai Khao Lakiin. Markus Lehtipuun vuoden 2013 puolella ilmestynyt kotimainen opaskirja kokoaa yhteen nämä hittikohteet.

Kirja ilahduttanee paitsi kiertomatkailijoita, myös pakettimatkalaisia, jotka kokeilevat vuosittain eri kohteita. Lomakeskusten lisäksi oppaassa esitellään myös monia pienempiä saaria, joille turistit tekevät päiväretkiä.

Suomalainen Matkaopas mukaan Thaimaahan

Kirjassa on kattavat hotelli- ja ravintolasuositukset sekä 40 päivitettyä karttaa. Opuksessa on vain niukasti värikuvia, joita havainnollistavaa kuvitusta etsivä lukija saattaa kaivata. Toisaalta kuvien vähäinen määrä antaa tilaa suomalaisesta näkökulmasta kirjoitetulle kohdetuntemukselle.

Matkavinkkien lisäksi oppaasta voi lukea myös muun muassa Thaimaan historiasta sekä paikalliskulttuurista.

Markus Lehtipuu
Suomalainen Matkaopas: Phuket, Krabi ja Phang Nga
Suomalainen Matkaopas 2013
ISBN 978-952-9715-55-8

Kuuban parhaat paketissa

Top 10 -matkaopassarjan Kuuba antaa reissaajalle pikakurssin yhteen Karibianmeren kiehtovimmasta maasta. Nähtävyyksien lisäksi muun muassa ostosvinkit, tapahtumat ja perhekohteet on järjestetty helposti luettavaan listamuotoon.

Kelaus kiehtovan maan historia, pikasanasto ja hotellihakemisto auttavat niin ikään turistia saamaan kaiken irti Kuubasta. Värikuvin varustettu pikkuopus sopii matkailijalle, joka on lähdössä Kuubaan viikon tai parin matkalle. Pitkää kiertomatkaa suunnitteleva omatoimireissaaja tarvitsee jo kattavemman tietopaketin.

Suomeksi käännetty taskukirja kulkee helposti mukana koko reissun ajan, ja loppusivuille koottu sanasto auttaa kielimuuritilanteissa.

Christopher P. Baker
Top 10: Kuuba
WSOY 2011
ISBN 978-951-0-38541-8

Karibian-matkailijan käsikirja

Oletko lähdössä Karibialle seikkailemaan? Tai yritätkö löytää saarta, joka sopisi juuri sinulle? Lonely Planetin Caribbean Islands on englanninkielinen matkaopas, joka esittelee kaikki Karibian alueen saaret Dominikaanisen tasavallan ja Barbadoksen kaltaisista suosikeista vähemmän tunnettuihin Grenadaan ja Guadeloupeen.

Matkaopas Karibian alueen saarille

Useamman saaren sisältävä opas ei pääse luotaamaan kovin syvälle kuhunkin alueeseen, mutta toisaalta osa pienistä saarista ei kattavaa opasta kaipaakaan.

Opas sopii mainiosti vaikkapa Karibian risteilylle osallistuvalle matkailijalle, joka haluaa tutustua monen eri kohteen parhaisiin paloihin lyhyessä ajassa.

Lonely Planet: Caribbean Islands
Lonely Planet Publishing 2011
ISBN 978-1-74179-454-0

Brasilia on nyt pinnalla

Eksoottinen Brasilia on juuri nyt kaikkien huulilla: maa isännöi jalkapallon MM-kisoja vuonna 2014 ja olympialaisia vuonna 2016. Suurtapahtumia varten Brasiliaa ollaan laittamassa huolella kuntoon – nyt onkin loistava aika vierailla Etelä-Amerikan jättivaltiossa.

Lonely Planetin Brasilia-opas on taattua tavaraa matkaopassarjalta. Tuttuun tyyliin kuvia on vähänlaisesti, mutta jokaisesta kohteesta löytyy kattavasti tietoa. Brasilian koon huomioon ottaen kirja on varsin kompaktin kokoinen.

Hotellisuosituksia löytyy niin budjettimatkailijoille kuin luksuksen etsijöillekin. Oppaassa on 156 karttaa, joilla reissaaja pärjää tarvittaessa niin kaupungeissa kuin pikkukylissäkin. Mielenkiintoinen luonto-osio esittelee Brasilian eläinkantaa.

Lonely Planet: Brazil
Lonely Planet Publishing 2010
ISBN 978-1-74179-163-1

Kattava katsaus Afrikkaan

Matkaopasjätti Lonely Planetin Africa on englanninkielinen matkaopas, joka pitää sisällään kaikki Afrikan valtiot. Järkälemäisestä kirjasta löytyy kohdeoppaiden lisäksi myös 251 karttaa.

Yksittäisessä Afrikan maassa lomailevalle turistille paksu opas on turhan kömpelö mukana kannettavaksi, mutta kiertomatkailijalle se tarjoaa kompaktit perusteet koko mielenkiintoisesta maanosasta. Miksei kirjaan voisi tarttua myös Afrikasta kiinnostunut nojatuolimatkailijakin.

Jos koko Afrikan infopaketin kantaminen tuntuu työläältä, voi Lonely Planetin verkkosivuilla ostaa myös kirjojen yksittäisiä kappaleita PDF-versioina.

Englanninkielinen Afrikka-opas tarjoaa rehellistä tietoa, joka sopii myös budjettitietoiselle matkailijalle ja reppureissaajille.

Lonely Planet: Africa
Lonely Planet Publishing 2010
ISBN 978-1-74104-988-6

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Flickr / Diriye Amey, Flickr / darren-johnson, Flickr / needoptic

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Mielestäni Markus Lehtipuun kirjoilla on suurempi käyttötarkoitus vessassa paperina, kuin matkaoppaana.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.