Hyppää sisältöön

Kolme kirjaa pyörämatkailusta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 17.07.2014
Pyöräily on kiireetön tapa matkustaa ja nähdä maailmaa. Rantapallon esittelyssä kolme pyörämatkailijoille suunnattua teosta.

Rengasrikkoja Saharassa

Toimittaja Matti Rämö pyöräili Helkamallaan Euroopan halki aina Afrikkaan asti. Intohimoinen pyöräilijä kirjoitti vaelluksestaan viihdyttävän ja vauhdikkaan kirjan.

Teksti rullaa kuin pyöränrenkaat myötämäessä ja pyöräilyn lisäksi Rämö havainnoi yhteiskuntaa toimittajan silmillään. Rengasrikkoja-kirjan luettuaan joko hylkäät ajatuksen moisesta matkasta tyystin tai innostut itsekin uhkarohkeasta elämyksestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rämö heittäytyy pyöräilyn hurmioon sellaisella intensiteetillä, että omistautumista asialle on pakko ihailla. Uhkarohkean kohelluksen tuloksena on loistavaa viihdettä kirjan kansien välissä.

Kuvittaja Cira Almentin sarjakuvallinen kuvitus rikastuttaa kirjan tunnelmaa pyöräretken lomassa.

Matti Rämö
Rengasrikkoja Saharassa
Minerva Kustannus
ISBN 978-952-492-235-7

Polkupyörällä Intiassa

Rämön toinen teos Polkupyörällä Intiassa polkee edellisen teoksen kanssa samoilla linjoilla. Nyt uhkarohkea toimittaja lentää polkupyöränsä kanssa Delhiin ja polkee kuukaudessa 2600 kilometriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intian liikenne on synonyymi kaaokselle ja ilmasto paikoin epämukavan tukahduttava, joten Rämön matkanteko vastakohtien maassa on täynnä seikkailuja. Renkaat puhkeilevat, pinnat katkeavat ja pyöräretken jatkuminen on toisinaan vaakalaudalla. Pyöräilyn ohella Rämö tekee jälleen terävää havainnointia nykypäivän todellisuudesta Intiassa.

Lukijan ei tarvitse olla himopolkija, reppureissaaja tai edes innokas pyöräturisti pitääkseen Rämön pyöräilykirjoista. Kommelluksia, kohtaamisia ja dramaa on teoksissa riittämiin myös pelkän viihteen etsijöille.

Matti Rämö
Polkupyörällä Intiassa
Minerva Kustannus
ISBN 978-952-492-335-4

Matkantekoa polkuvauhtia

Jos Matti Rämön seikkailut hengästyttävät liikaa, on Matkantekoa polkuvauhtia rentouttavampi vaihtoehto rivien välissä ja lukijan mielikuvissa tapahtuvalle pyörämatkalle. Seikkailutarinoiden sijaan tämä teos on ohjeineen ja vinkkeineen selkeästi lähempänä perustavanlaatuista pyörämatkailijan opaskirjaa.

Kirjoittajat Juha Varila ja Jukka Pirttioja ovat luoneet opuksen, joka antaa neuvoja pyörämatkan suunnitteluun ja toteutukseen.

Varila ja Pirttioja kannustavat matkailijoita tarttumaan hetkeen ja retken tuomiin kokemuksiin ilman ennakkoluuloja. Kirjan pääpointtina on tutustua pyörämatkailuun Itä-Euroopassa, jossa polkeminen on leppoisaa – ei jatkuvaa taistelua luonnonvoimia ja ihmisen rajallista sietokykyä vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Juha Varila & Jukka Pirttioja
Pyörällä: Matkantekoa polkuvauhtia
Kirjapaja
ISBN 978-951-607-692-1

Teksti: Akseli Heikkilä
Kuvat: TAT, Rami Saaristo/Minerva kustannus, Kirjapaja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Montenegro

Vietä monipuolinen loma Montenegrossa – lue vinkit pyöräilymatkalle, vaelluslomalle ja rantalöhöilyyn

Pyöräily Tallinnassa

Koe jotain uutta Tallinnassa: tutustu kaupunkiin pyörän selässä

Helsinki Bike Tours

Koe Helsinki paikallisen silmin – tältä näyttää talvinen pyöräretki pääkaupunkiin

Isänpäivän lahjavinkit

Isänpäivän lahjavinkit – yllätä matkaileva isä sopivalla lahjalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja