Hyppää sisältöön

Kääri matkaopas pukinkonttiin – kolme uutuuskirjaa maailmalle

Kirjoittajan oletuskuva
Anni Moilanen Päivitetty: 12.12.2014
Matkaopaskirjasarjojen uutuusoppaat ovat sopiva joululahja matkailijalle. Katso joulun 2014 uutuudet!

Lonely Planet: The World

Suosittu matkaopaskirjasarja Lonely Planet on julkaissut The World – Traveller’s Guide to the Planet -matkaoppaan, joka kattaa koko maailman. Englanninkielisessä 950-sivuisessa tiiliskivessä esitellään 221 valtiota, ja jokaisesta maasta on kirjassa kartta, matkailijan kannalta tärkeimmät tiedot listattuna sekä muutamia kohdevinkkejä.

Tuhti tietopaketti soveltuu parhaiten eri maiden perustietojen kertaamiseen ja uusien matkakohteiden etsimiseen, sillä kutakin valtiota koskevat usean sivun mittaiset esittelyt eivät kuitenkaan anna kaikkea tietoa, jota matkailija kaipaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko maailman kattava matkaopas sopii lahjaksi tiedonnälkäiselle matkailijalle, joka etsii uusia kiehtovia kohteita ympäri maailmaa.

Lonely Planet
The World – A Traveller’s Guide to the Planet
Lonely Planet 2014
978-1-74360-065-8

Time Out: New York

Newyorkilaisten käsissä syntynyt Time Outin New York -opas on monipuolinen päivitetty tietopaketti maailman pääkaupungiksikin kutsutusta miljoonakaupungista. 400-sivuinen opas kulkee matkalla mukana näppärästi, ja sen mukana tuleva kartta kattaa Manhattanin saaren.

Englanninkielinen matkaopas esittelee paitsi kaikki New Yorkin kaupungin piirikunnat Queensista Brooklyniin, myös Manhattanin eri alueet Sohosta Upper East Sidelle. Time Outin oppaissa ravintola-, hotelli- ja shoppailuvinkit on kaikki koostettu kaupunginosittain ja esimerkiksi Greenwich Villagesta kertovasta kappaleesta voi napata kaikki vinkit kyseiselle alueelle.

Monipuolinen opas on kyllästetty värikkäillä kuvilla, jotka houkuttelevat pakkaamaan laukut ja suuntaamaan kohti Yhdysvaltain itärannikkoa. Tuore New York -opas sopii täydellisesti joululahjaksi matkailijalle, joka on suuntaamassa New Yorkiin, mutta myös matkasta haaveilevalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Time Out
New York
Time Out 2014
978-1-84670-325-6

Suomalainen Matkaopas: Malta

Suomalainen Matkaopas on nimensä mukaisesti suomalaisten suomalaisille kirjoittama matkaopaskirjasarja. Sarjan uusin opas on lokakuussa 2014 julkaistu Malta-opas, jossa pieni saarivaltio esitellään hyvin tarkasti.

Suomalainen Malta-opas on tuhti tietopaketti, jossa on myös hyvät ja tarkat kartat. Kirjaan on poimittu paikkoja, jotka kiinnostavat erityisesti suomalaista matkailijaa. Oppaassa on asiantunteva ote Maltan kohteisiin, ja se esittelee maan vierailukohteet monipuolisesti.

Timo-Pekka Lehtipuun kirjoittama tuore matkaopas on oiva lahja paitsi ensimmäistä kertaa Maltalle suuntaavalle myös matkailijalle, jolle saarivaltio on vanha tuttu.

Suomalainen Matkaopas
Timo-Pekka Lehtipuu
Malta
Otavan kirjapaino 2014
978-952-97-1556-5

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Steve Bennett

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja