Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Yyterin uimarannalle myönnettiin kansainvälinen Blue Flag -tunnustus ensimmäisenä Suomessa

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Maailmalla tunnettu, laadukkaasta rannasta kertova sininen lippu liehuu tulevana kesänä ensimmäistä kertaa myös Suomessa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.05.2022
facebook   whatsapp

Suomen ensimmäinen sininen lippu Yyteriin

Porissa sijaitsevalle Yyterin uimarannalle on myönnetty kansainvälinen Blue Flag -sertifikaatti ensimmäisenä Suomessa. Sertifikaatti myönnettiin 27. huhtikuuta 2022, ja sen saaneet rannat paitsi täyttävät sekä ympäristöön, turvallisuuteen ja saavutettavuuteen liittyvät tarkat kriteerit myös ylläpitävät niitä.

– Olemme todella iloisia Blue Flag -sertifikaatista. Ympäristön, turvallisuuden ja saavutettavuuden eteen on tehty paljon töitä Yyterissä, ja sertifikaatti on yksi osoitus tästä. Tulemme panostamaan näihin asioihin jatkossakin, kertoo Yyterin erityisasiantuntija Tove Vesterbacka.

Kävijöille sertifikaatti näkyy paitsi turvallisena ja toimivana rantana myös konkreettisesti sinisenä lippuna rannassa.

ShutterstockBlue flag -lippu
Blue Flag -sertifioitujen rantojen tunnus on sininen lippu, jossa keskellä on valkoisella pohjalla aalto.

Blue Flag -sertifikaatti ja sininen lippu eivät ole olleet aikaisemmin käytössä Suomessa, sillä sertifikaattia ei ole myönnetty aiemmin suomalaisille rannoille. Monissa suosituissa matkakohteissa tämä on kuitenkin jo tuttu merkki hyvästä rannasta, ja esimerkiksi espanjalaisille rannoille on myönnetty eniten Blue Flag -lippuja koko maailmassa.

Sertifikaatin takana on maailman suurin ympäristökasvatusalan järjestö Foundation for Environmental Education. Blue Flag onkin maailman tunnetuimpia ympäristösertifikaatteja rantojen osalta.

Suomen ensimmäinen Blue Flag -ranta toimii samalla pilottina koko hankkeelle Suomessa.

– Pilotoinnin ansiosta pystymme kehittämään sertifikaattia paremmin Suomen markkinoille sopivaksi, toteaa Heidi Heinonen Going Green Oy:stä. Suomessa Blue Flag on osa Going Green Oy:n ympäristömerkkivalikoimaa, johon kuuluu esimerkiksi hotelleista tuttu Green Key.

>> Lue myös: Tunnistatko uimarannan lippujen värit? Opettele, mitkä värit viestivät vaarasta

Lähde: Going Green
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.