Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Cisionin tuore matkablogilistaus

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.07.2014
Cision julkaisi matkablogien kymmenen kärjen.

Tuttuja blogeja kärkisijoilla

Viestintäpalvelu Cision on jälleen julkaissut listan Suomen suosituimmista matkablogeista. Ykköspaikan nappasi tällä kertaa Fiilistelijän pilvilinnoja -blogi, jossa seurataan häämatkaa maailman ympäri.

Kärkisijoille ylsi myös kolme Rantapallon blogia. Toisen sijan saanut Marinella Ruususen kirjoittama Kaukokaipuu tunnetaan erityisesti upeista matkakuvistaan sekä reppureissuista maailmalle – kotimaata unohtamatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norjasta käsin reissaava matkailualan ammattilainen Satu Vänskä-Westgarth puolestaan antaa vinkkejä esimerkiksi aktiivilomailuun ja lasten kanssa matkailuun listan kolmanneksi sijoittuneessa Destination Unknown -blogissa.

Neljännen sijan nappasi Rantapallon Unagidon-blogi, jonka kirjoittaja Lotta Watia on asiantuntija erityisesti Japanin-matkailussa.

– Listalle yltäneet kolme Rantapallon bloggaajaa ovat kaikki jo kokeneita kirjoittajia ja tuttuja kasvoja blogiyleisölle. On hienoa nähdä mukana myös Pallontallaajien Pingviinimatkat ja Archie gone Lebanon, sanoo Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn.

Cision kertoo rakentavansa listauksensa lukijamäärien sekä blogiin tehtyjen viittausten perusteella – myös linkitykset ja kommentit otetaan huomioon. Rankkaukseen vaikuttavat myös esimerkiksi blogipostausten tiheys sekä vuorovaikutus bloggaajan ja lukijoiden välillä.

– Blogimaailma elää koko ajan ja tämä lista näyttää aivan toisenlaiselta kuin puoli vuotta sitten julkaistu edellinen katsaus. Cisionin valintoja tarkastellessa on hyvä muistaa, etteivät ne perustu lukijamääriin, jolloin suosituimmuuden käsitteeseen jää varaa tulkinnoille, sanoo Krenn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkablogit Top 10 (Cision)

1. Fiilistelijän pilvilinnoja
2. Kaukokaipuu
3. Destination Unknown
4. Unagidon
5. Laura Lets Go
6. Deep Red Blues
7. Pingviinimatkat
8. Archie Gone Lebanon
9. Curious Feet
10. Suuntana maailma

>> Katso kaikki matkablogit!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkablogien nojatuolimatkat

Uppoudu matkakertomuksiin! 7 seikkailua maailmalta, mitkä tuovat helpotusta matkakuumeeseen

Pia Pajunurmi

Yksin matkustamista hehkutetaan, mutta kaikille se ei sovi – suomalainen Pia: “Seurassa on huomattavasti mukavampaa”

Mirka Kallio

Suomalainen Mirka haaveilee talvista lämpimässä ja hitaasta matkailusta: “Minulla ei ole tarvetta käydä monessa paikassa”

Traveldreaming

Christa on nukkunut tuntemattomien luona New Yorkissa ja pelännyt skorpioneja aavikolla – nauttii nyt perhematkoista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja