Hyppää sisältöön

Dominikaanisen tasavallan parhaat huvit – 3 menovinkkiä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 15.02.2014
Dominikaanisessa tasavallassa eletään kuuminta matkailusesonkia. Poimi parhaat menovinkit helmi-maaliskuulle!

1. Värikäs päätös karnevaalikaudelle

Talven sesonkiaikaan lomansa ajoittavaa matkailijaa hellitään värien ilotulituksella: helmi-maaliskuussa Dominikaanisessa tasavallassa eletään karnevaaliaikaa, jolloin matkailijakin pääsee tutustumaan maan perinteisiin, tanssiin ja dramaattisiin asuihin.

Paikallisissa kaupungeissa järjestetään karnevaaliparaateja jokaisena sunnuntaina helmikuun alusta 4. maaliskuuta saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Karnevaalit päättyvät Santo Domingon rantabulevardilla järjestettävään kansalliseen karnevaaliparaatiin. Maan eri alueiden edustajat tuovat esille omaaa kulttuuriaan ja historiaansa järjestäytymällä kymmeniin karnevaalivaunuihin.

Santo Domingon karnevaalissa myös valitaan ja palkitaan parhaat asut ja ryhmät. Matkailijoille paraati on hauska tapa tutustua kaikkiin Dominikaanisen tasavallan maantieteellisiin alueisiin.

Karnevaalit Dominikaanisessa tasavallassa

2. Näe ryhävalas – 99 prosentin todennäköisyydellä

Tammikuusta maaliskuuhun Samanán lahti, joka on nimetty yhdeksi maailman parhaista valaidentarkkailukohteista, tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä ryhävalaita.

Talvisin 3000‒5000 valasta vaeltaa pohjoisen kylmistä vesistä Samanán lahden lämpimiin kristallinkirkkaisiin vesiin pariutumaan ja synnyttämään poikasensa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ryhävalaita Samanan lahdella

Matkailijat voivat katsella lahden vallanneita 30 tonnin painoisia valaita aitiopaikalta ja kokea huikaisevan elämyksen näiden jättiläisten heittäytyessä useita metrejä vedenpinnan yläpuolelle vaikuttavissa pariutumisrituaaleissa.

Valassafareilla matkailijat voivat päästä myös kuulemaan ryhävalaan melodisen kaunista laulua. Useimmat retkijärjestäjät lupaavat 99-prosenttisen mahdollisuuden nähdä valaita ja tutustua niihin läheltä otuksia kunnioittaen.

3. Vesiurheilun Ironman-kilpailu

Master of the Ocean on lajissaan ainoa kilpailu, joka kutsuu taitavimmat surffaajat, purjelautailijat, leijasurffaajat ja SUP-lautailijat viisipäiväisiin vesiurheilukisoihin ja mahtaviin juhliin. Tapahtuma järjestetään 22.-27. helmikuuta.

Tapahtumassa lomailijat voivat keskittyä rentoutumaan rannalla ja ihailemaan samalla ammattilaisten suorituksia. Encuentron ja Cabareten surffausrantojen aalloilla nähdään kaikki parhaat temput.

Master of Ocean -kilpailu Dominikaanisessa tasavallassa

Tapahtumaan liittyy myös juhlaohjelmaa teemalla IndepenDANCE, sillä se on tarkoituksella ajoitettu samaan aikaan Dominikaanisen tasavallan itsenäisyyspäivän kanssa. Turistit viihtyvät tanssimassa rantahiekassa paljain jaloin trooppinen cocktail kädessään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuvat: Dominikaanisen tasavallan matkailutoimisto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aktiiviloma Dominikaanisessa tasavallassa

Aktiivilomailijan viisi vinkkiä Dominikaanisen tasavallan paratiisimaisemiin

Kymmenen kaukokohdetta, jotka pitää kokea – lue nopeat faktat vuoden kiehtovimmista kohteista

Dominikaanine tasavalta

Finnairilta kaksi uutta kaukokohdetta ensi talvelle: suorat lennot Sapporoon ja Punta Canaan

Punta Canan lentokentällä on uima-allas

Tämän lomakohteen lentokentällä on uima-allas – katso nousevia ja laskeutuvia koneita vedessä kunnes lentosi lähtee

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja