Hyppää sisältöön

Matkailuelokuva hyväntekeväisyysprojektista sulatti sydämet – ensimmäinen suomalainen joukkorahoitettu elokuva

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 17.10.2014
Autolla Nepaliin - Unelmien elokuva kertoo kolmesta miehestä, jotka päättivät lähteä auttamaan nepalilaisia naisia.

Kolmen miehen seikkailu Nepaliin

Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva on ensimmäinen täysin joukkorahoitettu kotimainen elokuva suomalaisessa teatterilevityksessä. Elokuvan pääosassa on kolme suomalaista miestä, jotka ajavat pakettiautolla Nepaliin tavoitteenaan auttaa paikallisen turvakodin naisia.

Elokuva kertoo unelmista ja niiden toteuttamiseen liittyvistä haasteista ja se pohjautuu Juho Leppäsen vuonna 2012 aloittamaan Autolla Nepaliin -projektiin. Leppäsen projektin tavoitteena oli auttaa kathmandulaisen turvakodin naisia, ja miehen ystävät liittyivät mukaan projektiin ja matkalle Nepaliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miesten seikkailu sai runsaasti näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja levisi noin kahden miljoonan ihmisen tietoisuuteen. Projekti sai mediahuomiota myös Nepalissa. Samalla myös projektin vaikutusala suureni, eikä se enää auttanut ainoastaan turvakodin naisia, vaan myös satoja kastittomia koululaisia ja kokonaisia kyliä Nepalissa. Tämän myötä syntyi myös ajatus elokuvasta, joka kertoisi projektista ja rohkaisisi muitakin tarttumaan toimeen.

20 000 kilometrin matka vanhalla pakettiautolla ei sujunut täysin ongelmitta, sillä matkan aikana jännityskerrointa lisäsivät esimerkiksi oikeuden tuomioilla uhkaavat miliisit, etenemistä vaikeuttaneet terroristi-iskut ja sairaskohtaukset.

Joulukuussa 2013 kolmen viikon joukkorahoituskampanjalla 33 000 euroa kerännyt hyväntekeväisyyselokuva kertoo seikkailusta. Monet suomalaiset yhteiskunnallisesti valveutuneet mediapersoonat ovat ottaneet asian omakseen ja olleet mukana tukemassa projektia. Elokuvassa esiintyvätkin muun muassa Arman Alizad, Riku Rantala, Mika Poutala, Saku Tuominen ja Musta Barbaari.

Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva saa ensi-iltansa 28. marraskuuta 2014.

Lähde ja kuva: Autolla Nepaliin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

New York

Katso nämä ja olet hetkessä New Yorkissa – 10 elokuvaa, jotka takaavat matkakuumeen

Pariisi

Muistatko nämä viisi ihanaa Pariisi-elokuvaa? Nauti kaupungin tunnelmasta kotisohvalla

Kymmenen televisiosarjaa, jotka vievät sinut matkalle ympäri maailmaa – lue vinkit

San Francisco, Yhdysvallat

Kymmenen elokuvavinkkiä maailmalta – näitä katsoessa et voi välttyä matkakuumeelta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja