Hyppää sisältöön

Näissä paikoissa ei pärjää pikkurahalla – maailman kalleimmat kaupungit Top 10

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.02.2018
Maailman kalleimpien kaupunkien lista paljastaa kohteet, jotka eivät ole budjettimatkailijoiden ykkösvalintoja.

Kymmenen kalleinta kaupunkia

Jos etsit edullista matkakohdetta, vältä näitä paikkoja. Economist Intelligence Unitin (EIU) loppuvuodesta 2017 julkaistun raportin mukaan maailman kallein paikka asua on juuri nyt Singapore. Kaupunkivaltion jälkeen hintavimmiksi kaupungeiksi nimettiin Hongkong ja Zürich.

Maailman kalleimpien kaupunkien joukkoon lukeutuu useita Aasian suukaupunkeja, sillä Singaporen ja Hongkongin lisäksi listalla on myös Tokio, Osaka ja Soul. Euroopan kohteista kymmenen kärjessä on Zürichin lisäksi myös toinen sveitsiläinen kaupunki Geneve sekä Pariisi ja Kööpenhamina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös matkailijoiden rakastama New York on maailman kalleimpien kaupunkien joukossa. Pohjoismaita listalla edustaa Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina.

EIU:n indeksi vertaili kaupunkien hintatasoa selvittämällä yhteensä 160 tuotteen tai palvelun hinnan kustakin kohteessa. Tutkimuksessa vertailtiin muun muassa vuokrahintoja, liikennekuluja, ruoan hintatasoa sekä koulutuskuluja. Vuoden 2017 tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 50 000 tuotteen hintoja.

Maailman kalleimmat kaupungit

  1. Singapore
  2. Hongkong
  3. Zürich
  4. Tokio
  5. Osaka
  6. Soul
  7. Geneve
  8. Pariisi
  9. New York
  10. Kööpenhamina

Lähde: Economist Intelligence Unit
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää