Hyppää sisältöön

Kirsi-Marja Salonen jatkaa Suomen matkatoimistoalan liiton puheenjohtajana

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 05.11.2014
Matkailualan tulevaisuus puhutti jäseniä SMAL:n syyskokouksessa Porvoossa.

Saloselle uusi kaksivuotiskausi

 
Suomen matkatoimistoalan liiton syyskokous on valinnut liittoa kaksi vuotta luotsaneen Kirsi-Marja Salonen yksimielisesti järjestön puheenjohtajaksi myös seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Salonen on turkulainen matkatoimistoyrittäjä, joka on ollut matkailualalla vuodesta 1981. Salosen oma yritys Matkatoimisto Heta Oy on perustettu vuonna 1997. Salosella on vahva kokemus järjestötoiminnasta aiemmilta vuosilta yrittäjäjärjestössä sekä maakunnallisella että valtakunnallisella tasolla.
 
Matkailusta on muodostunut yksi merkittävimmistä elinkeinoista maailmassa, ja myös Suomessa sen merkitys kasvaa vuosi vuodelta. Taloudellisesti haastavina aikoina matkailu on säilyttänyt asemansa maassamme harvinaisena kasvualana, vaikka koko matkailualaa koetteleva hintakilpailu asettaa edelleenkin suuria taloudellisia haasteita etenkin matkailupalvelujen tuottajille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

EU-direktiivit seurannassa

– Edelleen jatkuvan taloudellisen epävarmuuden lisäksi toimiala joutuu huolestuneena seuraamaan usean EU-lainsäädännön valmistelua, joilla on oletettavissa matkailuyrityksille usein negatiivisia vaikutuksia etenkin kilpailu- ja vastuuasioissa. Erityistä huolta liiton piirissä on kannettu alan kannalta keskeisimmän lain, EU:n pakettimatkadirektiivin, valmistelua seurattaessa, Kirsi-Marja Salonen mainitsee. 

Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL on matkatoimistojen, matkanjärjestäjien ja incoming-toimistojen muodostama yhteisö, jonka tavoitteena on edistää matkatoimistoalan kehitystä Suomessa.

– Toimintaympäristön lukuisten haasteiden vuoksi yrityskohtaisen neuvonnan tarve on korostunut jäsenistön keskuudessa. Yksittäisten jäsenyritysten asioiden hoidon samoin kuin suurten lainsäädäntöhankkeiden kannalta on tärkeää, että liitolla on hyvin toimivat suhteet kansallisiin viranomaisiin ja poliittisiin päättäjiin. Lainsäädäntövalmistelun tapahtuessa suurelta osin EU-tasolla hyvien yhteyksien saaminen matkailualan kannalta tärkeisiin Euroopan parlamentin jäseniin ja EU:n virkamiehiin on entistä merkittävämpää, toteaa liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Lähde ja kuva: SMAL

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Värikkäitä kreikkalaisia taloja turkoosin meren äärellä

Kreikka on ensi kesän suosituin matkakohde: yli puolet pakettimatkoista suuntautuu Kreikkaan

Alicante, Espanja

Millaisia koronarajoituksia maailmalla on nyt? Katso suosittujen lomakohteiden matkustuskäytännöt

Millaista on lennonjohtajan työ?

Tätä hyväpalkkaista ja vastuullista uraa varten et tarvitse pitkää koulutusta – 5 nopeaa faktaa lennonjohtajan työstä

Mallorca, Espanja

Joulu ulkomailla on monien suunnitelmissa – tänä vuonna rahaa käytetään aiempaa enemmän

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja