Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä anna pitkän lentomatkan nuuduttaa – viisi helppoa konstia

Flickr / Superjet International artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Pysy hehkeänä pitkällä lennolla näiden vinkkien avulla.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.12.2014
facebook   whatsapp

Helpot niksit kauneuteen

Pitkään lentomatkaan voi varautua muutamilla helpoilla kauneusnikseillä, joiden avulla kuivan ilman ja pitkän lennon aiheuttamilta iho-ongelmilta voi välttyä.

1. Valmista iho lentomatkaa varten

Aloita pitkälle lennolle valmistautuminen jo kotona kuorimalla kasvojen iho. Kun iholta on poistettu kuolleet solut, se näyttää aikaisempaa kuulaammalta ja voi paremmin. Samalla pintaverenkierto paranee ja ihon väri tasoittuu. Muista kosteuttaa iho hyvin kuorinnan jälkeen, äläkä unohda myöskään vartalon kosteutusta.

2. Älä meikkaa lennolle

Vaikka matkakohteesen laskeutuminen hehkeän ja meikatun näköisenä voi tuntua hyvältä idealta, ei lennolle kannata meikata. Erityisesti pitkän lennon aikana lentokoneen kuiva ilma kuivattaa myös kasvojen ihoa ja siitä syystä lennon aikana on hyvä lisätä kosteusvoidetta tasaisin väliajoin myös kasvoille. Se ei onnistu, jos iholla on meikkiä. Jos kärsit rasvoittuvasta ihosta, pakkaa käsilaukkuun mukaan puuterin sijaan puuteripaperia, jolla saat hillittyä kiiltoa ilman paksua pakkelikerrosta.

Jos koneesta ulos astuminen ilman meikkiä ei tule kyseeseen, nappaa käsimatkatavaraan välttämättömät meikkituotteet ja meikkaa vasta vähän ennen laskeutumista.

3. Juo runsaasti vettä

Lentokoneen kuiva ilma vaikuttaa koko kehon ja myös ihon nesteytykseen, minkä vuoksi siitä tulee huolehtia juomalla vettä. Aterioiden yhteydessä tarjoiltavat pienet vesilasilliset eivät yleensä riitä, joten lennolle kannattaa ottaa aina mukaan oma vesipullo. Jos välttelet veden juomista vessahädän takia, unohda se. Käydessäsi vessassa saat samalla hyötyliikuntaa, mikä tekee hyvää myös istumisesta jumiutuneelle keholle.

Jos siis haluat pitää aineenvaihduntasi toiminnassa ja ihosi heleänä myös lennon aikana, muista juoda vettä.

4. Helli kasvojen ihoa lennon aikana

Pitkä lentomatka on täydellinen tilaisuus antaa kasvoille kunnon tehokosteutus. Nappaa lennolle mukaan tehokosteuttajaa ja levitä tuote kasvoillesi lennon aluksi. Koneen laskeutuessa tuote on imeytynyt ja iho näyttää kuulaalta. Jos tuhdin kasvovoiteen levittäminen kesken lennon tuntuu vaivaannuttavalta, voit helliä ihoa myös suihkuttamalla kasvoille kosteuttavia suihkeita.

5. Yritä nukkua mahdollisimman paljon

Mikään ei virkistä nuupahtanutta olemusta paremmin kuin hyvät unet. Tee olosi niin mukavaksi kuin lentokoneen penkissä on mahdollista ja nukahda. Mitä pidemmät unet saat, sitä hehkeämmältä näytät koneen laskeutuessa.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Superjet International

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Eikös nesteiden kuljetusta väijytä kuin aseita ikään, aika hankala viedä oma pullo…


    • Nykyään voi täyttää juomapullon lentoasemalla, eli voi vielä tyhjän pullon ja täyttää sen


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.