Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkailijan parhaat kauneusniksit

artikkelin kuva
Matkavinkit
Matkalla vähemmän on enemmän, eli mitä vähemmän tavaroita joudut raahaamaan, sen parempi. Tämä pätee myös meikkeihin ja kauneudenhoitovarusteisiin.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 30.07.2013
facebook   whatsapp

Turhat purkit pois!

Paras tapa vähentää purkkien ja purnukoiden määrää on turvautua 2 in 1 -tuotteisiin, joissa on kaksi eri tuotetta yhdessä. Kannattaa siis ennemmin ostaa 2 in 1 –shampoo ja hoitoaine, kuin kaksi erillistä tuotetta. Näin on jo puolitettu hiustenpesutuotteiden määrä.

Kätevän ihonpuhdistuksen pelastus ovat puhdistusliinat, joissa yhdistyy puhdistusaine, kasvovesi ja silmämeikinpoistoaine.

Jos olet lähdössä vain viikonloppureissulle tai muutaman päivän pikalomalle, et välttämättä tarvitse erillisiä yö- ja päivävoiteita. Voit hyvin ottaa mukaan pelkän yövoiteen, joka useimmille sopii myös aamuisin käytettäväksi.

Pakkaa kaikki minikokoon

Matkalle kannattaa valita matkakokoisia tuotteita, joita löytyy monelta valmistajalta. Esimerkiksi shampoita, kasvovoiteita ja puhdistusaineita saa pienissä ja kätevissä pakkauksissa nimenomaan matkalle mukaan otettavaksi.

Mikäli tuotteita ei ole saatavana kuin suurissa pakkauksissa, voit pakata lempituotteesi mukaan siirtämällä sen pienempään pulloon tai purnukkaan.

Kaupoissa myydään tyhjiä muovisia purkkeja ja pulloja, joihin tuotteita voi siirtää tarvittavan määrän. Ja ruumanhan saa tietenkin lastattua myös ne isommat purkit, sillä esimerkiksi aurinko- ja vartalonhoitotuotteiden kohdalla kovin pienet purnukat eivät aina tule kysymykseen.

Lomalla meikin voi jättää vähemmälle

Meikeissä kannattaa panosta myös siihen, että vähemmällä saa enemmän. Auringon ruskettama iho tarvitsee vain hipaisun meikkivoidetta ollakseen kaunis ja pelkkä sipaus ripsiväriä ja huulipunaa tai huulikiiltoa riittää kasvojen huolitteluun.

Meikkituotteissa kannattaa panostaa esimerkiksi puuteroivaan meikkivoiteeseen tai luomiväreihin, joissa saa kaksi tai kolme sävyä yhdessä rasiassa. Myös meikki- ja peitevoiteita on saatavilla eri sävyjä sisältävissä monipakkauksissa, jotka eivät ole tavallista pakkausta suurempia.

Kosteuttavat huulipunat toimiva sekä huulirasvana että kaunistajana.

Kaikkein erinomaisinta on löytää valmis travel kit -pakkaus, joka sisältää kaikki tarvittavat perustuotteet. Lentoaseman tax free -myymälät tietävät tämän matkailijan perustarpeen ja usein niissä on tarjolla hyvä valikoima tehopakkauksia.

Muista matkatavararajoitukset

Lentomatkustuksen turvamääräykset ovat nykyisin tiukat ja käsimatkatavaroita valvotaan tarkkaan. Koneeseen voi käsimatkatavarana ottaa mukaan nesteitä korkeintaan yhden desin (100 ml) pakkauksissa. Tähän lukeutuvat myös huulirasvat ja -kiillot, sekä muut kauneustuotteet. Nämä nesteet täytyy pakata läpinäkyvään ja tilavuudeltaan korkeintaan litran vetoiseen uudelleensuljettavaan muovipussiin.

Kaikki käsimatkatavarana kulkevat nesteet täytyy esittää turvatarkastuksessa. Ruumaan meneviin matkatavaroihin voi edelleen pakata suurempiakin pakkauksia.

Lue lisää: Tuotetestissä rantalomailijan silmämeikit

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jos lähtee Suomesta etelänlomalle, kannattaa ottaa mukaan Lumene Body Activa Heleyttävä vartaloemulsio. Se on suomen oloissa karastuneen ja kalvenneen ihon pelastus, kehtaa käyttää lyhyttä hametta jo ekoina lomapäivinä :)


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.