Hyppää sisältöön

Kotimainen klassikkokylpylä uudistui – hemmottelua, erikoisia saunoja ja useita uima-altaita

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.09.2017
Ihanien kylpyläelämysten perässä ei tarvitse matkustaa kaukomaille. Pohjois-Karjalassa sijaitseva, juuri uudistettu Bomban kylpylä tarjoaa erinomaiset puitteet rentoon kylpylälomaan.

Ysärikylpylän muodonmuutos

Pielisen rannalla Nurmeksessa voi nauttia erilaisista altaista, hemmottelevista hoidoista, elämyssuihkuista ja uusista saunoista karjalaishenkisessä kylpylässä.

Break Sokos Hotel Bomban kylpylä avattiin elokuun 2017 lopussa mittavan remontin jälkeen. Alun perin 90-luvun alussa avattu kylpylä sai muun muassa uusia altaita sekä saunamaailman, ja paikat kokivat muutenkin täydellisen muodonmuutoksen. Sisustuksessa on käytetty paljon puuta ja karjalaisia koristeaiheita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saunamaailmassa voi löylytellä kolmessa uudessa saunassa. Karjalaisen saunan puisten seinien pinta on kauniisti piilutettu, ja löylyvettä saa kiukaalle pirtanauhasta vetämällä. Sampo-saunan koristeellisilla seinillä taas näkyy perinteinen karjalaiskuviointi, ja takaseinän kuparipinta heijastelee auringonlaskun sävyjä. Lempeämpää lämpöä tarjoavassa höyrysauna Taivaankannessa taas istutaan tuikkivien tähtien alla. Tähtitaivas koristaa muuten myös allasosaston kattoa.

Monipuolisia altaita

Allasosaston suurimmalla altaalla on mittaa 25 metriä, joten siinä pystyy myös kuntoilemaan. Lastenallas löytyy aivan pääaltaan vierestä.  Allasosastolla on myös porealtaita sekä kylmä- ja kuuma-altaat. Kylmäaltaan vesi on oikeasti hyytävää, sillä se on alle viiden asteen lämpöistä. Kuin avantoon pulahtaisi!

Ulkotiloissa on kaksi ulkoallasta, jotka ovat käytössä myös talvella. Rannasta löytyy talvella myös avantouintipaikka. Pielisen maisemista voi nauttia myös sisätiloissa, sillä ne näkyvät mainiosti laajoista ikkunoista. Pimeällä voi puolestaan katsella valaistusta, jonka väritys vaihtelee teeman mukaan. Teemoja on kymmenkunta, ja niitä vuorotellaan eri päivinä.

Kylpylän asiakkaat voivat halutessaan nauttia myös erilaisista hemmotteluhoidoista, joita tarjotaan hotellin tiloissa. Bomballe voi hyvin tulla viettämään myös aktiivilomaa, sillä esimerkiksi hiihto- ja ulkoilumahdollisuudet ovat hyvät ja golfkenttä sijaitsee aivan lähellä. Matkailijoille on tarjolla myös monenlaisia ohjelmapalveluja, kuten esimerkiksi joogaretriittejä.

Teksti ja kuva: Marianne Zitting

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mies ja nainen kylpylässä uima-altaassa nauramassa suihkun alla.

Kaikki Suomen kylpylät – mikä sopii sinulle?

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Näin suunnittelet kylpyläloman Kanarialla

Millaisia kylpylät ovat Kanarialla? 6 asiaa, jotka haluat tietää ennen lomaa

Tukholma, Ruotsi

Helppo suunta hemmottelulle – tee kylpylämatka Tukholmaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja