Hyppää sisältöön

Ihana Seychellit! 10 vinkkiä täydelliselle häämatkalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.01.2017
Suunnitteletko häämatkaa Seychelleille? Näiden vinkkien avulla romanttinen lomasi onnistuu täydellisesti.

1. Luksusta ja omaa rauhaa – valitse majoitus huolella

Intian valtameren Seychellit on klassinen häämatkakohde: 115 saaresta koostuva valtio näyttää valkohiekkaisine unelmarantoineen juuri siltä, mitä monet pariskunnat haluavat ensimmäiselle lomalleen aviopuolisoina.

Häämatkailijoiden määrän takia Seychelleiltä löytyy runsaasti tasokasta majoitusta perinteisistä hotellihuoneista ylellisiin villoihin omilla uima-altailla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kansainväliset ketjut kuten esimerkiksi Four Seasons, Kempinski, Hilton ja Banyan Tree ovat hyvin edustettuna saarten luksushotellivalikoimassa. Vai haluatko mieluummin majoittua pienessä boutique-hotellissa? Vaihtoehtoja riittää – myös keskihintaisia hotelleja.

Pääsaari Mahén lisäksi Seychellien suosituimpia saaria lomailijoiden keskuudessa ovat Praslin ja La Digue. Miettikää yhdessä kumppanin kanssa mikä saari sopii parhaiten teille – haluatteko mahdollisimman paljon palveluja vai omaa rauhaa?

Seychelleiltä löytyy useita vain aikuisille tarkoitettuja hotelleja ja lomakeskuksia, jotka ovat monille häämatkailijoille mieleinen vaihtoehto. Näissä hotelleissa rauhalliset allaspäivät ja romanttinen illallistunnelma ovat taattuja.

2. Hemmottelua ja herkuttelua tropiikissa

Pieni hemmottelu kuuluu aina lomaan, ja häämatkalla se on suorastaan pakollista. Kaikkien tasokkaiden hotellien palveluihin kuuluu spa-hoitoja ja hierontoja, joita kannattaa hyödyntää.

Häämatkailijoille on tarjolla esimerkiksi pariskuntahierontoja sekä hoitoja, joista voi nauttia yhdessä kumppanin kanssa. Myös erilaiset kauneushoidot ovat häämatkalla paikallaan: kukapa ei haluaisi tuntea oloaan mahdollisimman hyväksi lemmenlomalla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myöskään herkuttelua ei sovi unohtaa. Seychellien perinteinen keittiö on sekoitus esimerkiksi afrikkalaisia, intialaisia ja ranskalaisia makuja.

Kalastus on Seychelleillä erittäin suosittua, ja se näkyy myös ravintoloiden ruokalistoilla: tuoreet kalaruoat ja merenelävät ovat paikallisen ruokakulttuurin ehdoton valttikortti. Erilaisten grillattujen kalojen lisäksi tyypillinen annos voi olla esimerkiksi kookoscurryn kanssa tarjoiltu kala.

Seychelleillä on loistava valikoima tuoreita hedelmiä. Esimerkiksi mangoa, papaijaa ja banaania käytetään saarilla paljon sekä ruoissa että tuoreeltaan nautittuina.

Seychelleillä monet hotellit tarjoavat kaikki ateriat sisältäviä all inclusive -paketteja, jotka sopivat helppoa lomaa etsiville häämatkailijoille. Paikallisia ravintoloita löytyy pääkaupunki Victoriasta sekä muista Seychellien pikkukaupungeista.

3. Vesilajit kuuluvat Seychelleille

Rannalla tai uima-altaalla kuhertelu saattaa tuntua häämatkalla houkuttelevimmalta vaihtoehdolta, mutta varatkaa aikaa myös aktiviteeteille ja saarihyppelylle.

Grande Soeurin saari Seychelleillä
Vaalea hiekka, turkoosi meri, sininen taivas – tältä näyttää Seychelleillä.

Seychellit tunnetaan vesilajeistaan. Sukellusta voi harrastaa ympäri vuoden, ja pinnan alla voi bongata paljon erilaisia kaloja ja vesieläimiä. Helppo vaihtoehto on myös snorklaus, jota varten ei tarvita ulkopuolista apua.

Purjehdus on suosittua Seychelleillä, ja mikä voisi olla romanttisempaa kuin lähteä saarihyppelylle tuoreen puolison kanssa? Vuokratkaa vene miehistöineen ja lähtekää etsimään täydellistä autiorantaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Seychellien vesiurheilumahdollisuuksista

4. Vaella saarten salaisiin sopukoihin

Aktiivista häämatkaa kaipaavien pariskuntien kannattaa tutustua Seychellien patikointimahdollisuuksiin. Hotellin notkuvien herkkupöytien jälkeen saarilla samoilu on mukavaa vastapainoa löhöilylle.

Klassinen vaelluskohde on esimerkiksi Vallée de Main luonnonsuojelualue, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Praslinin saarella sijaitseva alue tunnetaan harvinaisista Coco de Mer -palmuista. Alueen reitit ovat helppoja ja lyhyitä ja sopivat hyvin päiväretkeä varten.

Vaelluksella Seychelleillä
Kahdenkeskinen viidakkoseikkailu tuo vaihtelua rantapäiviin.

Mission Lodge on yksi Seychellien tunnetuimmista näköalapaikoista ja löytyy pääsaari Mahélta. Tai patikoisitko mieluummin syrjäiselle rannalle? Kokeile esimerkiksi reittiä, joka vie Anse Majorin rannalle.

Saarilla on lukuisia vaellusreittejä kaikille vaikeustasoille. Vaativampia haasteita löytyy suosimalla reittejä, joihin kuuluu jyrkkää nousua kukkuloille.

5. Naimisiin paratiisisaarella?

Seychellit on suosittu häämatkakohde, mutta tiesitkö, että saarivaltiossa voi järjestää myös itse häät? Käytännön toteutusta helpottaa esimerkiksi se, ettei Seychelleille matkustettaessa tarvita viisumeita tai malarialääkitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Häiden suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin – etenkin jos haluatte kutsua läheiset mukaan matkalle. Myös matkanjärjestäjiltä voi kysyä hääpaketteja.

Tyypillisiä hääpaikkoja ovat hotellit ja lomakeskukset, joilla on usein erikseen hääpalveluista vastaava tiimi. Monien pariskuntien toiveisiin kuuluu vihkivalojen vannominen rannalla.

Seychelleillä on totuttu järjestämään häitä, joten käytännön järjestelyt voi huoletta jättää ammattilaisten vastuulle. Hotellien häätiimeistä löytyy tarvittaessa todistajia, jos suunnitelmissa on intiimit kahdenkeskiset häät ilman vieraita.

Muista varata valokuvaaja, jos päätät avioitua Seychelleillä. Nämä maisemat ja tunnelmat haluat ikuistaa!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Seychellien matkailutoimisto, Flickr / jmhullot, Seychellien matkailutoimisto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Sukellus Seychelleillä

Seychellien parhaat aktiviteetit – lomaparatiisi on muutakin kuin rantoja

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Paratiisirannat

Vau, mitä rantaparatiiseja! Näitä kohteita on hankala vastustaa – katso kuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja