Hyppää sisältöön

Kymmenen syytä valita seuraavan lomasi kohteeksi Seychellit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.09.2018
Miksi Seychellit? Tässä siihen kymmenen kerrassaan loistavaa perustetta.

1. Seychellien luonto on ainutlaatuinen

Yhteensä 115 saaresta koostuva Seychellien saarivaltio on ennen kaikkea ranta- ja luontomatkailijan valinta. Intian valtameren monipuolisella lomakohteella on hulppea luonto: saarilta löytyy jopa yli tuhat endeemistä eli kotoperäistä kasvilajia sekä 75 eläinlajia. Seychelleillä voit kokea takuulla eksoottisia maisemia, jotka poikkeavat täysin pohjoisen luonnosta.

2. Ekosysteemistä huolehditaan

Vaikka Seychellit onkin suosittu lomakohde, kontrolloidaan saarten turismia ekosysteemin suojelemiseksi. Saarille valmistuvat rakennukset eivät saa olla korkeampia kuin ympäröivät palmut, ja hotellien on sijaittava tarpeeksi kaukana kilpikonnien pesimisrannoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockSeychellit
Anse Source D’Argentin ranta on Seychellien kuuluisimpia.

3. Ihanteellinen ilmasto

Seychellien ilmastoa voidaan pitää ihanteellisena ympäri vuoden. Lämpötila laskee harvoin alle 24 asteen, ja ylimmillään mittari näyttää noin 34 astetta. Saarten keskilämpötila on 29 astetta, ja veden keskilämpötila 27 astetta.

Kuuminta saarella on joulu- ja tammikuussa, kun taas sää on leudoimmillaan toukokuusta syyskuuhun. Tällöinkin keskilämpötila on mukavat 26 astetta.

Seychellit sijaitsee syklonivyöhykkeen ulkopuolella, joten saarilla vältytään säähän liittyviltä ääriolosuhteilta.

4. Et tarvitse viisumia

Seychelleille matkustaessasi et tarvitse viisumia – ainoastaan voimassa olevan passin, paluulipun sekä osoitteen, jossa aiot asua saarilla lomaillessasi. Suomen kansalainen saa oleskella maassa 30 päivää.

5. Pieni aikaero tekee lomasta helpon

Seychellit on erinomainen vaihtoehto monille kaukokohteille jo siksi, että maassa on pieni aikaero Suomeen. Vuodenajasta riippuen joko yhden tai kahden tunnin aikaero ei sekoita rytmiä, ja paluu arkeenkin sujuu helpommin. Samasta syystä Seychellit on hyvä vaihtoehto myös lapsiperheille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
SeychellitSeychellit
Palmujen täyttämä postikorttimaisema houkuttaa Seychelleille.

6. Ei malariariskiä

Toisin kuin monissa muissa Afrikan kohteissa, Seychelleillä ei esiinny lainkaan malariaa. Saarille voi siis matkustaa huoletta ilman hintavaa ja hankalaa malarialääkitystä.

Ennen matkaa kannattaa tarkistaa, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Seychellien rokotesuosituksiin voi tutustua esimerkiksi täällä.

7. Kilometrikaupalla upeita rantoja

Seychellien rannat ovat monelle matkailijalle tärkein syy lomakohteen valintaan. Saarille ominainen turkoosi vesi ja valkoinen hiekka luovat vastustamattomia postikorttimaisemia, jotka löytyvät usein maailman parhaiden rantojen listoilta.

Rantaviivaa riittää Seychelleillä kilometrikaupalla, eikä oman rauhallisen piilopaikan löytäminen ole vaikeaa. Rantoja löytyy niin kahdenkeskistä lemmenlomaa viettävien pariskuntien kuin lapsiperheidenkin makuun.

Saariston kuuluisimmat rannat löytyvät Mahén, Praslinin ja La Diguen saarilta. Kokeile esimerkiksi Beau Vallonia, Anse Laziota tai Anse Source d’Argentia.

8. Kaksi Unescon maailmanperintökohdetta

Tiesitkö, että Seychelleiltä löytyy myös kaksi Unescon maailmanperintökohdetta? Saarivaltion maisemia katsoessa ei ole yllätys, että molemmat ovat luontokohteita.

Aldabran atolli koostuu neljästä korallisaaresta. Syrjäisen sijaintinsa vuoksi Aldabra on välttynyt lähes kokonaan turistikohteiden kehitykseltä. Saarilla asuu noin 152 000 jättiläiskilpikonnan populaatio, jota pidetään maailman suurimpana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen Unesco-kohde on Praslinin saarella sijaitseva luonnonpuisto Vallée de Mai, jonka merkittävin ominaisuus on kohteen kasvi- ja eläinkanta. Puisto tunnetaan komeasta palmumetsästään.

SeychellitSeychellit
Vesi on Seychelleillä ihanan kirkasta.

9. Kalastus- ja sukelluspuitteet kohdallaan

Seychelleillä voi sukeltaa ympäri vuoden, mutta kaikkein parhaimmillaan olosuhteet ovat huhti–toukokuussa ja loka–marraskuussa. Saariston vedenalainen maailma on vilkas – täällä voit bongata eksoottisia kaloja ja mereneläviä ruuhkattomilla sukelluspaikoilla.

Lajin harrastaminen on Seychelleillä helppoa, sillä tyypillinen venematka sukelluspaikoille kestää keskimäärin vain noin 20 minuuttia. Saarilla voi suorittaa myös sukelluskurssin.

Kalastus on Seychelleillä erittäin suosittua. Vesille on helppo lähteä, sillä matkailijat eivät tarvitse erillistä kalastuslupaa.

10. Paikallisten ystävällisyys ilahduttaa

Seychellien eläväinen paikalliskulttuuri on sekoitus afrikkalaisia, eurooppalaisia ja aasialaisia vaikutteita. Kaikki nämä näkyvät esimerkiksi saarivaltion musiikissa, arkkitehtuurissa sekä ruokakulttuurissa.

Seychelleillä vieraanvaraisuutta pidetään suuressa arvossa. Matkailijat otetaan lämpimästi vastaan, ja paikalliset ovat innokkaita näyttämään vieraille saarten parhaat palat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Seychelleille Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Sukellus Seychelleillä

Seychellien parhaat aktiviteetit – lomaparatiisi on muutakin kuin rantoja

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Paratiisirannat

Vau, mitä rantaparatiiseja! Näitä kohteita on hankala vastustaa – katso kuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja