Hyppää sisältöön

Aktiivilomailijan tärpit Seychelleille – viisi vinkkiä vesihirmuille ja rantaleijonille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.11.2018
Mikä on sinun lajisi: sukellus, snorklaus, kalastus vai purjehdus?

1. Pinnan alla odottaa värikäs maailma

Jos haluat yhdistää rantalomaan vesiurheilulajeja, on Seychellit mainio vaihtoehto. 115 saaresta koostuva valtio on sukeltajalle loputon aarreaitta.

Ympäri vuoden lämpimänä pysyvä merivesi tekee Seychelleistä miellyttävän sukelluspaikan. Ilmastonmuutos sekoittaa välillä pakkaa, mutta yleensä vuoden paras sukellusaika on huhti-toukokuu ja loka-marraskuu. Seychelleillä voi kuitenkin sukeltaa vuoden ympäri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seychelleiltä puuttuvat myös monia sukelluskohteita vaivaavat ruuhkat. Sukelluksia järjestävät toimijat ovat yleensä pienempiä, eikä vesillä tarvitse väistellä muita ryhmiä. Venematkat sukelluspaikoille kestävät keskimäärin vain noin 20 minuuttia.

Seychellien sisäsaarten vedenalainen maailma on vilkas ja värikäs. Sukeltajat voivat törmätä esimerkiksi keihäsrauskuihin, valashaihin, perhokaloihin ja mustekaloihin. Alueelta löytyy myös mielenkiintoisia hylkyjä sukelluksia varten.

Eksoottisimmat bongaukset tehdään yleensä Seychellien uloimpien saarten kupeessa sijaitsevilla sukelluspaikoilla. Täällä voi nähdä esimerkiksi paholaisrauskuja, delfiinejä, kilpikonnia ja valaita.

Pinnan alle on mahdollista päästä vaikka sinulla ei olisikaan lajista aiempaa kokemusta. Seychelleiltä löytyy sukelluskouluja, jotka järjestäjät sekä täyden palvelun sukelluskursseja että päivän mittaisia sukelluskokeiluja.

Mikäli et ole kiinnostunut varsinaisesta sukeltamisesta, voi Seychellien vedenalaisesta maailmasta saada kosketuksen myös snorklailemalla. Kirkas vesi mahdollistaa mielenkiintoiset näkymät snorklailijoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Sukellusloma Seychelleillä
Sukeltajilla riittää ihailtavaa Seychelleillä.

2. Kokeile kalaonnea turkooseissa vesissä

Kalastamisesta kiinnostuneet matkailijat voivat paeta ruuhkaisimpia kala-apajia Seychelleille. Saarilla riittää kalakantaa, eikä siitä tarvitse kilpailla massojen kanssa. Seychellien kalavedet sopivat sekä amatööreille että kokeneemmille kalastajille.

Tyypillisiä kalasaaliita Seychelleillä voivat olla esimerkiksi barrakuda, tonnikala, miekkakala ja pallokala. Erityisesti pallokalasaaliiden määrän kerrotaan lisääntyneen saarilla.

Kalastamisen kokeilu on Seychelleillä helppoa, sillä harrastuskalastajat eivät tarvitse erillistä kalastuslupaa. Saarten sijaintien ansiosta kalastusretkille on helppo lähteä päiväksi tai vaikka puoleksi päiväksi.

Erinomaisia kala-apajia löytyy noin 40 kilometrin päässä Mahén saaresta. Mikäli käytössäsi on enemmän aikaa, voit lähteä jopa 100 kilometrin päähän: Birdin ja Denisin saarilla saalis voi olla vielä parempi.

Innokkaita kalastajia kiinnostaa varmasti tieto siitä, että Seychelleillä on rikottu monia kalastukseen liittyviä ennätyksiä. Kalastuksen eri muodot ovat Seychelleillä esillä – valitse mieleisesi lukuisten vaihtoehtojen joukosta perhokalastuksesta yökalastukseen.

3. Seychellien parhaat rannat

Kaikkina lomapäivinä ei tarvitse olla aktiivinen: siitä pitävät huolen Seychellien pitkät valkohiekkaiset rannat. Tämän lähemmäksi postikorttimaisemia on vaikea päästä!

Rantoja kiertävälle matkailijalle vaihtoehtoja on tarjolla loputtomasti – jopa niinkin paljon, että se voi tuntua häkellyttävältä. Parasta onkin valita muutama eri saari, jotka haluat nähdä, ja tutustua niiden rantatarjontaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Seychellit
Etsitkö unelmarantaa? Seychelleiltä eivät vaihtoehdot lopu kesken.

Seychellien suurimmalla saarella Mahélla majoittuvilla lomailijoilla on valittavanaan kymmenittäin rantoja, joten halutessaan omaa rauhaa löytyy varmasti. Beau Vallon, Anse Royale ja Anse Intendance ovat vain muutama esimerkki Mahén tarjonnasta.

Praslinin saaren tunnetuin ranta on Anse Lazio, trooppisen paratiisirannan perikuva. Kokeile myös esimerkiksi Anse Georgettea ja Anse La Farinea.

La Diguen saarella useimmat matkailijat haluavat nähdä Anse Source d’Argentin, saaren kauneimpana pidetyn rannan. Älä unohda myöskään idyllisiä poukamia kuten Reunionia, Patatea ja Unionia.

4. Purjehdi unelmien saaristossa

Oletko aina halunnut purjehtia klassisissa tropiikin maisemissa? Seychellit on mainio paikka toteuttaa unelma, sillä purjehdus on saarilla on erittäin suosittu harrastus. Sopivan mittaiset välimatkat, ihanteelliset sääolot ja turvalliset ankkurointimahdollisuudet luovat miellyttävät puitteet purjehtijoille.

Purjehduksen voi aloittaa esimerkiksi pääsaari Mahélta, josta löytyy yli 65 rantaa. Rannikolla on myös useita idyllisiä poukamia, jotka suorastaan kutsuvat matkailijoita rentoutumaan. Mahéa ympäröiviä saaria ovat muun muassa Silhouette, Île Recif, Frégate sekä Cousin ja Cousine.

ShutterstockSeychellit
Purjehdus on suosittu harrastus Seychelleillä.

Mahélta matkaa on luonteva jatkaa ainakin Praslinin saarelle, joka on Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon listatun Vallée de Mai -luonnonpuiston kotisaari. Toinen visiitin arvoinen saari on La Digue upeine rantoineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Veneilystä kiinnostuneilla matkailijoilla riittää Seychelleillä vaihtoehtoja purjeveneistä moottorilla käyviin veneisiin. Valitsetko veneen, jossa on miehistö vai haluatko purjehtia itse? Haluatko vesille vain päiväretken verran vai etsitkö menopeliä, jossa voit myös majoittua?

Purjehdusreissuun voi helposti yhdistää myös kalastusta tai sukellusta.

5. Seychelleillä voi myös surffata

Seychellit ei ehkä kuulu maailman kuuluisimpien surffikohteiden joukkoon, mutta lainelautailua voi harrastaa saarilla erityisesti talvikuukausina. Parhaat puitteet löytyvät Mahén saarelta.

Mahén aallot ovat verrattain pieniä, joten Seychellit onkin hyvä harjoittelupaikka aloittelijoille. Merivesi on lämmintä vuoden ympäri, eikä aalloilla ole ruuhkaa. Kesäkuukausina aallot ovat harvassa.

>> Lue lisää vinkkejä Seychelleille Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Seychellien matkailutoimisto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Paratiisirannat

Vau, mitä rantaparatiiseja! Näitä kohteita on hankala vastustaa – katso kuvat

Seychellien luksushotellit

Luulitko, ettei hotellin uima-allas voi enää yllättää? Katso mitä kaikkea tästä paratiisista löytyy

Seychellit

Kymmenen syytä valita seuraavan lomasi kohteeksi Seychellit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja