hero taustakuva

Vaasa kahmaisi lentoasemapalkinnon – tässä on vuoden 2016 lentokenttä

Finavia artikkelin kuva
Lennot
Vuoden lentoasema -valinnassa painoi tällä kertaa asiakaspalvelu.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 31.05.2018
facebook   whatsapp

Vaasassa odotetaan lentoliikenteen kasvua

Vaasan lentokenttä on valittu vuoden 2016 lentoasemaksi, kertoo Finavia. Suomen viidenneksi suurin lentoasema sai kiitosta muun muassa kehitystyöstä ja palveluasenteen parantumisesta.

Finavian toimitusjohtaja Kari Savolaisen mukaan Vaasan lentoasemaa on johdettu systemaattisesti ja erityisesti menneen vuoden aikana lentoasema on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Muun muassa lentoaseman toimintakulttuuri on kehittynyt tavoiteltuun suuntaan.

– Lentoasema on olemassa asiakkaitaan eli matkustajia ja lentoyhtiöitä varten. Mittaamme asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti ja olemme huomanneet, että positiivista palautetta ropisee aikaisempaa enemmän. Työ palveluasenteen parantamiseksi kantaa siis hedelmää, Savolainen toteaa.

Vaasan lentoasemalla oli vuonna 2016 yhteensä 288 520 matkustajaa, mikä osoitti 2,2 prosentin kasvun edellisvuoteen verrattuna. Kasvua odotetaan myös tänä vuonna muun muassa tihenevien liikenneyhteyksien myötä, kun SAS lisäsi maaliskuussa lentoja Vaasasta Tukholmaan.

– Vaasalaiset saavat olla ylpeitä lentoasemastaan, joka on alueensa elinkeinoelämälle ja asukkaille tärkeä linkki matkalla Helsinkiin, Tukholmaan ja muihin kansainvälisiin kohteisiin, Savolainen sanoo.

Finavia on nimennyt vuoden lentoaseman vuodesta 1990 lähtien. Viime vuonna vuoden lentoasemaksi valittiin Oulun lentokenttä.

Lähde ja kuva: Finavia

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.