Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaalla on lounge, jonne pääsee kuka tahansa? Sijaitsee tuloaulassa, ja sisään pääsee jo 24 eurolla

Inka khanji artikkelin kuva
Lennot
Lentoasemalla sijaitsevan Plaza Premium -loungen ovet ovat avoinna kaikille, ja edullisimmalla hinnalla saa ruokaa ja juomaa, pääsee suihkuun ja saunaan sekä viettämään aikaa rauhallisessa tilassa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 29.12.2022
facebook   whatsapp

Kaikkien matkustajien lounge

Helsinki-Vantaan lentoasemalle helmikuussa 2022 avattu Plaza Premium -lounge monipuolistaa lentokentän loungetarjontaa entisestään, sillä tänne päästäkseen ei tarvita edes lentolippua.

Turvatarkastuksen ulkopuolella, lentoaseman tuloaulassa sijaitseva lounge on avoinna aivan kaikille: sisälle pääsee maksamalla sisäänpääsymaksun tai vilauttamalla American Express Platinum -korttia.

Plaza Premium lounge
Lounge sijaitsee Helsinki-Vantaan tuloaulassa.

Sisäänpääsyn hinta riippuu siitä, miten pitkään aiot loungessa viettää. Yhden tunnin vierailu maksaa 24 euroa, mutta hinnastossa on myös kahden ja viiden tunnin vierailut, minkä lisäksi vierailuaikaa on mahdollista pidentää lisämaksusta. Viiden tunnin vierailu maksaa jo 73 euroa.

Lounge on avoinna päivittäin pääsääntöisesti kello 6.30–22.00. Lentoaseman tuloaulassa sijaitseva lounge on konseptina maailmanlaajuisestikin melko tuore, ja esimerkiksi Plaza Premiumilla on tuloaulojen loungeja kaikkiaan viisi ympäri maailmaa.

Lämmin ruoka sovelluksen kautta pöytään

Vierailun hintaan sisältyy loungen ruoka- ja juomatarjonta baarin väkeviä ja cocktaileja lukuun ottamatta. Käytännössä tämä tarkoittaa juomien osalta virvoitusjuomia, ja niiden lisäksi myös olut, kuohuviini sekä talon puna- ja valkoviini kuuluvat vierailun hintaan.

Aamiainen tarjoillaan avaamisesta aamukymmeneen saakka, minkä jälkeen tarjolle tuodaan all day dining -valikoima. Kylmät alkupalat ovat tarjolla jääkaapissa ja jokaisen sieltä itse noudettavissa, ja lämpimät pääruoat tilataan henkilökunnalta.

Plaza Premium lounge
Lämpimät ruoat tilataan näppärästi sovelluksella ja ne tuodaan automaattisesti oikeaan pöytään.

Ruokapöytien kulmiin on asetettu qr-koodilla varustetut tarrat, jotka skannaamalla ruokalista avautuu puhelimeen. Myös tilauksen voi tehdä puhelimella, ja ruoat tarjoillaan siihen pöytään, mistä qr-koodi on skannattu.

Tarjolla on lisäksi jälkiruokia kuten tuoreita hedelmiä ja keksejä.

Hyvät unet ja suihku loungessa

Lounge-vierailun aikana voi virkistäytyä paitsi suihkussa myös saunassa, joka lämmitetään varauksesta. Saunan voi varata joko edellisenä päivänä soittamalla tai saapumisen yhteydessä, jolloin on hyvä huomioida, että saunan lämmittämiseen kuluu noin tunti.

Naisille ja miehille on omat suihku- ja saunatilat, eikä omia pyyhkeitä tai shampoita tarvita. Kävijöille tarjotaan kaikki tarvittava virkistävää suihkua varten.

Plaza Premium lounge
Sauna ei ole toistaiseksi aina päällä, joten se on hyvä varata ennen vierailua.

Loungessa on myös mahdollista ottaa nokoset, sillä vastaanoton vieressä sijaitsee hiljainen huone, jossa on kuusi unikapselia. Unimuna tulee varata erikseen, ja tarjolla on myös palvelu, johon sisältyy vain uninmunan tai vaihtoehtoisesti unimunan ja suihkun käyttö. Silloin loungen palveluista ei tarvitse maksaa, ellei niille ole käyttöä.

Nopeutettu pääsy turvatarkastukseen

Plaza Premium -loungen sijainti mahdollistaa suoran hissiyhteyden loungesta lentoaseman turvatarkastukseen. Pääsy premium-asiakkaille suunnatulle turvatarkastuslinjastolle onnistuu suoraan loungesta.

Lisämaksullinen palvelu maksaa 12 euroa, ja on erityisen hyödyllinen ruuhka-aikoina, kun turvatarkastuksen jonot venyvät pitkiksi. Palvelun voi ostaa vasta lentokentällä, joten jos pitkät jonot yllättävät paikan päällä eikä odottelu tunnu hyvältä vaihtoehdolta, voi loungen kautta suunnata suoraan fast track -turvatarkastukseen. Palvelun käyttäminen ei edellytä loungevierailua.

Tältä näyttää tuloaulan Plaza Premium -lounge!

Plaza Premium lounge
Loungessa on lounasaikaan tavallisesti ruuhkaa, mutta muuten tilaa ja rauhaa on mukavasti.
Plaza Premium lounge
Baarin valikoimasta hintaan sisältyvät miedot alkoholijuomat. Esimerkiksi cocktaileista tulee maksaa erikseen.
Plaza Premium lounge
Kylpyhuoneissa on kaikki tarpeellinen suihkussa käyntiä varten.
Plaza Premium lounge
Ruokailualueella kylmät alkuruoat noudetaan jääkaapista, muut tarjottavat ovat lämpimiä ruokia lukuun ottamatta tarjolla tiskeillä.
Plaza Premium lounge
Aamiaisaikaan lämpimissä vaihtoehdoissa on tarjolla muun muassa munakokkelia ja karjalanpiirakoita.
Plaza Premium lounge
Oleskelutilan reunoilla on baarityyppisiä istumapaikkoja.
Plaza Premium lounge
Tyylikkäät wc-tilat ovat siistit.
Plaza Premium lounge
Loungen yhteydessä on myös työskentelyalue, jossa on myös kaksi neuvotteluhuonetta. Lisäksi loungessa on 20–30 hengen tapahtumatila.
Plaza Premium lounge
Neuvotteluhuoneissa on tilaa 6–8 hengelle.

>> Lue myös: Tältä näyttää Helsinki-Vantaan uusi Plaza Premium Lounge – katso kuvat

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Hienoo että pääsee saunaan harmi vaan kun sinne ei tule silloin muita mies matkustajia jos varaa sen,pitäisi olla niin että miesmatkustsjat tulisivat samaan aikaan siis ne jotka saunaan tahtovat,siinä voi tutustua muihin samanlaisiin Gay miehiin


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.