Hyppää sisältöön

Lisää tilaa lentokoneessa – helppo vinkki, joka auttaa saamaan vapaan penkkirivin lennolla

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 09.02.2024
Haaveiletko sinäkin tilavasta istumapaikasta lennolla? Economy-luokan matkustaja voi päästä nauttimaan lennolla jopa kokonaisesta penkkirivistä, kunhan tietää keinot.

Vapaa penkkirivi vaatii ennakkovalmistelua

Kukapa lentomatkustaja ei haaveilisi koneeseen noustessaan tyhjästä istumapaikasta vieressä tai jopa kokonaan tyhjästä penkkirivistä? Economy-luokassa lentävät matkustajat toivovat hyvää tuuria erityisesti ennen pitkää lentomatkaa, mutta istumapaikan saamiseen muuten tyhjältä penkkiriviltä voi myös vaikuttaa itse.

Lentomatkustamiseen liittyviä vinkkejä tarjoavan brittiläisen God Save the Points -sivuston ylläpitäjä Gilbert Ott paljastaa vinkkejä, joiden avulla matkustaja voi saada koko rivin itselleen lentomatkan ajaksi ilman lisämaksua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmiselvin vinkki on valita lento, jolla on mahdollisimman vähän matkustajia. Tätä kannattaa hyödyntää erityisesti silloin, kun lähtöpäivä on lähellä.

– Yksinkertaisin tapa selvittää lennon matkustajamäärä on tutkia lentoyhtiöiden istumapaikkakarttoja varausta tehdessä. Ennen lipun ostamista useimmat lentoyhtiöt näyttävät matkustajille lennon senhetkisen varaustilanteen, Ott sanoo.

ShutterstockTyhjä penkkirivi
Tyhjä penkkirivi on monen lentomatkustajan unelma.

Eri lentoja selailemalla saa nopeasti käsityksen siitä, millä lennolla on varaushetkellä vähiten matkustajia. Mitä vähemmän paikkoja on myyty, sitä parempi todennäköisyys on saada tyhjä penkkirivi lennolla.

Myös istumapaikan valinnalla on merkitystä. Ottin mukaan kaikkein himotuimmat paikat sijaitsevat koneen etuosassa, missä ei hänen mielestään ole mitään muuta etua kuin se, että edestä on kaikkein lyhin matka ulos koneesta.

Mukavuuteen edessä sijaitseva istumapaikka voi vaikuttaa jopa negatiivisesti, sillä koneen etuosassa on tavallisesti hyvin täyttä. Paras paikka löytyykin koneen takaosasta, missä on usein enemmän vapaita istumapaikkoja – ja jopa himottuja, kokonaisia tyhjiä penkkirivejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Valitsemalla istumapaikan koneen keski- tai takaosasta pääsee helposti paikalle, mihin ei suurella todennäköisyydellä tule istumaan ketään viereen, Ott sanoo.

Älä epäröi kysyä

Myös kysyminen on Ottin mukaan hyvä vaihtoehto erityisesti tilanteissa, missä tarkastuskorttiin merkitty istumapaikka ei vaikuta hyvältä.

Matkustajien istumapaikat on lyöty lukkoon viimeistään lähtöselvityksessä, joten ennen koneeseennousua portin henkilökunnalta voi kysyä, olisiko koneessa mahdollisesti jäljellä paikkoja, joiden vieressä on tyhjä paikka. Samalla kannattaa kysellä myös tyhjiä penkkirivejä.

Koneeseennousun loputtua boarding completed -kuulutuksen jälkeen vapaita penkkirivejä voi tiirailla myös itse. Älä kuitenkaan vaihda istumapaikkaa varmistamatta asiaa ensin lentohenkilökunnalta, sillä lentoturvallisuuden vuoksi lentäjien on tiedettävä, miten kone on täytetty.

>> Lue myös: Tämä niksi tekee lennosta mukavamman: näin saat lisää tilaa helpolla keinolla

Lähde: Daily Mail

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halpalentoyhtiö Eurowings avaa uuden reitin Suomesta

Easyjetin lennot Suomesta

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa kuusi uutta reittiä Suomesta

Miksi jet lag on pahempi itään matkustettaessa?

Oletko huomannut saman? Jet lag iskee pahemmin itään päin matkustettaessa – tässä syy

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja