Kuva: Shutterstock
Tyhjä penkkirivi

Lisää tilaa lentokoneessa: helppo vinkki, joka auttaa saamaan vapaan penkkirivin lennolla

Haaveiletko sinäkin tilavasta istumapaikasta lennolla? Economy-luokan matkustaja voi päästä nauttimaan lennolla jopa kokonaisesta penkkirivistä, kunhan tietää keinot.

Vapaa penkkirivi vaatii ennakkovalmistelua

Kukapa lentomatkustaja ei haaveilisi koneeseen noustessaan tyhjästä istumapaikasta vieressä tai jopa kokonaan tyhjästä penkkirivistä? Economy-luokassa lentävät matkustajat toivovat hyvää tuuria erityisesti ennen pitkää lentomatkaa, mutta istumapaikan saamiseen muuten tyhjältä penkkiriviltä voi myös vaikuttaa itse.

Lentomatkustamiseen liittyviä vinkkejä tarjoavan brittiläisen God Save the Points -sivuston ylläpitäjä Gilbert Ott paljastaa lukuisia vinkkejä, joiden avulla matkustaja voi saada koko rivin itselleen lentomatkan ajaksi – ilman lisämaksua, tietysti. Ilmiselvin vinkki on valita lento, jolla on mahdollisimman vähän matkustajia.

– Yksinkertaisin tapa selvittää lennon matkustajamäärä on tutkia lentoyhtiöiden istumapaikkakarttoja varausta tehdessä. Ennen lipun ostamista useimmat lentoyhtiöt näyttävät matkustajille lennon senhetkisen varaustilanteen, Ott sanoo.

Tyhjä penkkirivi
Kuva: Shutterstock
Tyhjä penkkirivi on monen lentomatkustajan unelma.

Eri lentoja selailemalla saa nopeasti käsityksen siitä, millä lennolla on varaushetkellä vähiten matkustajia. Mitä vähemmän paikkoja on myyty, sitä parempi todennäköisyys on saada tyhjä penkkirivi lennolla.

Myös istumapaikan valinnalla on merkitystä. Ottin mukaan kaikkein himotuimmat paikat sijaitsevat koneen etuosassa, missä ei hänen mukaansa ole mitään muuta etua kuin se, että edestä on kaikkein lyhin matka ulos koneesta. Mukavuuteen edessä sijaitseva istumapaikka voi vaikuttaa jopa negatiivisesti, sillä koneen etuosassa on tavallisesti hyvin täyttä.

Paras paikka löytyykin koneen takaosasta, missä on usein vapaita istumapaikkoja – ja jopa himottuja, kokonaisia tyhjiä penkkirivejä.

– Valitsemalla istumapaikan koneen keski- tai takaosasta pääsee helposti paikalle, mihin ei suurella todennäköisyydellä tule istumaan ketään viereen, Ott sanoo.

Älä epäröi kysyä

Myös kysyminen on Ottin mukaan hyvä vaihtoehto erityisesti tilanteissa, missä koneeseennuosukorttiin merkitty istumapaikka ei vaikuta hyvältä. Matkustajien istumapaikat on lyöty lukkoon viimeistään lähtöselvityksessä, joten ennen koneeseennousua portin henkilökunnalta voi kysyä, olisiko koneessa mahdollisesti jäljellä paikkoja, joiden vieressä on tyhjä paikka. Samalla kannattaa kysellä myös tyhjiä penkkirivejä.

Koneeseennousun loputtua boarding completed -kuulutuksen jälkeen vapaita penkkirivejä voi tiirailla myös itse. Älä kuitenkaan vaihda istumapaikkaa varmistamatta asiaa ensin lentohenkilökunnalta, sillä lentoturvallisuuden vuoksi lentäjien on tiedettävä, miten kone on täytetty.

>> Lue myös: Tämä niksi tekee lennosta mukavamman: näin saat lisää tilaa helpolla keinolla

Lähde: Daily Mail
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 7.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 votes, average: 1,43 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia