Hyppää sisältöön

Tämä niksi tekee lennosta mukavamman: näin saat lisää tilaa helpolla keinolla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 31.10.2016
Ahtaus on lentomatkustamisen suurimpia harmeja, mutta tyhjä istumapaikka vieressä tuo nopeasti lisää mukavuutta. Lue, kuinka saat pidettyä viereisen paikan tyhjänä.

Tyhjä paikka yhteispelillä

Lentokoneiden kapeat istuimet ovat useimpien matkustajien mielestä epämukavat, ja monien lentomatkustajien toive onkin saada istumapaikka tyhjästä penkkirivistä. Sen järjestäminen etukäteen on matkustajalle melko hankalaa, mutta ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan viereisen istumapaikan pitäminen tyhjänä onnistuu helpolla keinolla.

Vaivattomimmin tyhjän vieruspaikan varmistaminen käy kaksin matkustaessa: paikat kannattaa varata samalta riviltä niin, että keskelle jää tyhjä paikka. Kolmen penkkirivin paikoissa kannattaa siis pyytää paikat ikkuna- ja käytäväpaikoilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Harva matkustaja toivoo erityisesti keskipaikkaa, ja ellei kone ole varattu aivan täyteen, saattaa se jäädä tyhjäksi tuoden mukavasti lisätilaa. Jos keskipaikalle tulee matkustaja, on häntä helppo pyytää vaihtamaan paikkaa toisen seurueen henkilön kanssa, sillä reunapaikka on useimpien matkailijoiden silmissä penkkirivin keskellä sijaitsevaa istumapaikkaa parempi vaihtoehto. Näin kaksin matkustavat pääsevät istumaan vieretysten joka tapauksessa.

Yksin matkustavan on huomattavasti haasteellisempaa yrittää pitää viereinen istumapaikka tyhjänä. Paras tapa on valita joko ikkuna- tai käytäväpaikka ja toivoa keskipaikan jäävän tyhjäksi. Lentoajan valitseminen ruuhkien ulkopuolelle myös parantaa todennäköisyyttä saada viereen tyhjä istumapaikka.

Lähde: Expressen
Kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokoneen matkustamo

Miksi lentokoneen istuimet ovat lähes aina sinisiä? Värin valinta ei ole sattumaa

Lentokoneen ovi

Voiko lentokoneen ovi avautua kesken lennon? Ammattilainen kertoo, pitääkö kauhukuvaa pelätä

Yksin jätetty matkalaukku

Lentokentällä hylättynä seisova matkalaukku on kylmäävä näky – näin tilanteessa toimitaan

Mitä ovat lentokoneen spoilerit?

Tätä outoa näkyä sinäkin olet ihmetellyt lentokoneen ikkunasta – miksi siivestä aukeaa ilmassa huojuvia luukkuja?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja