Kuva: Istockphoto
Matkustamohenkilökunta kertoo ällöttäviä faktoja säilytystaskuista

Lentoemännät nimeävät yhden yllättävän paikan, johon eivät koskisi koneessa – oletko huomannut välttää?

Et välttämättä tulisi ajatelleeksi, mihin bakteeripesään kosket jokaisella lennolla.

Lentokoneiden säilytystaskut kuhisevat bakteereja

Maalaisjärkikin kertoo, että lentokone on täynnä bakteereja. Satojen matkustajien ahtautuminen samaan pieneen tilaan jopa useita kertoja päivässä tarkoittaa sitä, ettei mikään paikka voi pysyä täysin puhtaana.

Lentokoneen likaisimpien paikkojen lisäksi tilaan mahtuu kuitenkin yllättäjä, jota ei välttämättä tulisi heti ajatelleeksi.

Kuulutko sinäkin matkustajiin, jotka tekevät olonsa mukavaksi ja asettavat kaikki tarpeelliset välineet ympärille lentoa varten? Edessä olevan istuimen selkänojaan kiinnitettyyn taskuun on helppo varastoida esimerkiksi tabletti tai kirja.

Ikävä kyllä taskuun sullotaan matkan aikana paljon muutakin. Nimettömänä pysyttelevät matkustamohenkilökunnan jäsenet paljastavat Reddit-palvelussa, etteivät itse laittaisi säilytyspaikkaan mitään.

Matkustamohenkilökunta tietää, että taskut kyllä tyhjennetään, mutta niitä ei varsinaisesti siivota. Eikä ihme – lentokoneessa on usein aikaa vain pintapuoliseen perussiistimiseen ennen kuin seuraavat matkustajat astuvat sisään edellisten poistuttua.

– Olen löytänyt ja nähnyt muiden löytävän säilytystaskuista kaikenlaista. Likaisia nenäliinoja, oksennuspusseja, alushousuja, sukkia, leikattuja kynsiä, purukumia ja puoliksi imeskeltyjä karkkeja.

Matkustamohenkilökunnan mukaan ihmiset myös käpertyvät usein ahtaille istuimille nukkumaan siten, että sujauttavat jalkansa taskuun. Varauksella voi suhtautua myös lentoyhtiön lehtiin ja katalogeihin, joita säilötään samassa taskussa.

Oma lukunsa on vaippojen vaihtaminen istuimien selkänojaan kiinnitettyjen tarjotinpöytien päällä tai viereisellä istuimella. Likaiset vaipat sujautetaan säilytystaskuun odottamaan hävittämistä. Myöhemmin seuraava matkustaja säilöö samaan paikkaan tablettinsa, joka siirtyy sieltä edelleen käsilaukkuun ja hotellihuoneen sänkyyn.

– En enää pysy laskuissa siinä, kuinka monta kertaa olen joutunut huomauttamaan matkustajille miten ällöttävää vaippojen vaihtaminen istuinpaikalla on, sanoo matkustamohenkilökunnan jäsen.

Miehistö kehottaa lentomatkustajia pakkaamaan mukaan käsidesiä tai puhdistusliinoja, joilla voi pyyhkiä esimerkiksi tarjotinpöydän ja muut pinnat.

Lue myös: Tiesitkö? Lentokoneet siivotaan jokaisen lennon jälkeen, mutta parhaimmillaan siivous hoituu vain viidessä minuutissa

Lähde: The Sun
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 5.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 2,83 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

12 kommenttia

Olisiko jo aika lopettaa pöpökammon lietsominen lentokeneessa matkustettaessa. Samat pöpöt kulkee mukanamme joka puolella. Ei ole vaarallista.

Siis voi yhyren kerran….

Kuinka kukaan voi selvitä hengissä moisesta tappajabakteerikolojen ja yskävirussateiden suljetusta putkesta?

Ruvetaan myymään lentoja varten desinfioituja kertakäyttö sukelluspukuja hengityssuodattimilla. Business-luokkaan sisältyy lisäksi vetysuperoxidi suihku VIP- loungessa ja ateriana sukkula-astronauteilta lentojen loputtua ylijäänyttä sädetettyä tofubruleeta.

miten sen käsidesin sinne koneeseen saa kun se luokitellaan palonaraksi nesteeksi? Sinne turvatarkastukseen se jää joten ei ole mitään iloa siitä kenellekkään.

Yllättävä etä lentoemännät ovat tätämieltä. Itse olisin wc,n ovi ja kahva sisäpuolta.. Siinä voisi ollaa esim. ehkä mahdollisesti olisi ollut tulevia insinöörejä ko. ovesa tai ihan vaan pa,,,aa.

En ole kymppikerhokainen, naitiin kuitenkin yhden stuerttikollegan kanssa viidessä tonnissa.

Olenkin miettinyt, jotta miten saisin pussukallisen käsidesiä salakuljetettua käsimatkatavaroissa lentokoneeseen, eikös nuo nestemäiset purnukat ole vähän kiellettyjä ?

Osta valmiiksi pakattuja desinfiointiliinoja.
Kohteessakin helppo pitää aina yksi taskussa.

Koneeseen saa tuoda läpinäkyvässä pussissa litran nestettä, kunhan yksikään pakkaus ei ylitä 100 millilitraa. Kyllä tuohon määrään saa siis aikalailla tuoda nestemäistä desinfiointiainettakin.

“Oma lukunsa on vaippojen vaihtaminen istuimien selkänojaan kiinnitettyjen tarjotinpöytien päällä tai viereisellä istuimella.”

Ei ole Rantapallon toimittaja tai lähteen edustaja koskaan matkustanut lentokoneessa.

Se tarjotin ei nimittäin ole kiinni edessä olevan selkänojassa vaan alempana istuimen rakenteessa. Eli vaikka edessä istuva kallistaa tuolinsa nukkuma-asentoon niin pöytä pysyy samassa asennossa.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *