Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Jos sait surkean paikan lennolla, ei peli ole vielä menetetty – kokeile helppoa niksiä koneeseen astuessasi

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Oletko ikinä kokeillut viimeisenä koneeseen astuvan lentomatkustajan niksiä?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 27.05.2022
facebook   whatsapp

Viimeinen lentomatkustaja näkee kaikki vapaat paikat

Yleisen käsityksen mukaan lentokoneeseen nousemiseen pätee yksi nyrkkisääntö: mitä aikaisemmin, sitä parempi. Lentoyhtiöt jopa kauppaavat lisämaksullista palvelua, jolla koneeseen pääsee astumaan ensimmäisten matkustajien joukossa.

Australialaissivusto News.com.au esittää aiheeseen täysin vastakkaisen näkökulman. Mitä jos viimeisenä matkustajana koneeseen nousevalla olisikin mahdollisuus napata parempi paikka?

Nykyään istuinpaikan valitsemisesta peritään usein hinta lentoyhtiöiden verkkosivuilla. Jos et halua maksaa paikan valinnasta tai et onnistu saamaan mieleistä paikkaa rahallakaan, ei toivoa vielä tarvitse menettää.

Ennen lentoa verkosta voi tutkia matkustamon istuinkarttaa, jonka perusteella on mahdollista hahmottaa lennon täyttöasteen. Lentokentän check in -tiskillä voi myös yrittää esittää toiveita.

Viimeinen tilaisuus miellyttävän paikan saamiseksi tulee lähdön hetkellä, neuvoo usein reissaava lentomatkustaja aussisivuston jutussa. Toisin kuin useimmat muut matkustajat, älä pidä kiirettä jonoon asettumisessa lähtöportilla. Odota, kunnes jono lyhenee ja päättyy lopulta kokonaan. Astu koneeseen viimeisenä.

Tässä vaiheessa jäljellä ovat kaikki paikat, jotka eivät tule täytetyiksi. Muut matkustajat ovat saattaneet vilkuilla niitä sillä silmällä, mutta kukaan ei ole uskaltanut vaihtaa paikkaa niin kauan kun koneeseen astuu uusia matkustajia.

Kun tiedät olevasi jonon viimeinen lentomatkustaja, voit astella suoraan parhaalle jäljellä olevalle paikalle, vaikka se ei olisikaan lipussa lukeva paikkanumerosi. Jos koneessa on tyhjiä rivejä, tee olosi mukavaksi. Usein tyhjiä paikkoja löytyy todennäköisimmin koneen takaosasta.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että reiluuden nimissä kaikkia matkustajia kohtaan lentoyhtiöt eivät salli lisämaksullisilla premium-paikoilla istumista ilmaiseksi siinäkään tapauksessa, että ne jäisivät muuten tyhjiksi.

Vinkkiä on helpointa testata yksin tai korkeintaan kaksin matkustettaessa. Isompien seurueiden tai perheiden on turha haikailla löytävänsä monia vierekkäisiä paikkoja vapaana.

Niksistä ei välttämättä ole mitään hyötyä – kun kone on täynnä, ei asialle voi mitään. Jos matkustamohenkilökunta haluaa tarkistaa paikkanumerosi, kannattaa niin ikään seurata kuuliaisesti saatuja ohjeita. Niksiä kokeileva ei kuitenkaan menetä mitään.

Lue myös: Voiko lentokoneessa vaihtaa paikkaa omin luvin? Toimi näin, jos bongaat paremman istuimen vapaana

Lähde: News.com.au
Kuva: Shutterstock

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (5) Jätä kommentti

 1. Osa paikoista on blokattu sen vuoksi, että niissä on esim. joku puute(vika turvavyössä tmv, jota ei ole ehditty vielä korjata)., eikä niitä silloin voi kukaan edes valita lähtöselvitystä tehdessä. Myös sylilasten suhteen on rajoituksia, millä penkkiriveillä/paikoilla voi heidän kanssa istua(happimaskien takia). Unohtamattakaan exit-rivejä, joille myös rajoituksia, kuka niissä voi istua… Myöskin koneen ollessa vajaa, saatetaan etuosasta tarkoituksella blokata paikkoja, ettei niitä voi kukaan valita, jotta matkustajat asettuvat säädösten vaatimalla tavalla koneessa.(paljonko matkustajia etu-, keski- ja takaosassa konetta).

  Että jos kuitenkin istuttaisiin sinne, minne paikkanumero käskee..;) Tai ainakin pyydettäisiin se lupa vaihtaa paikkaa….


 2. ja jos/kun kone rysähtää alas ei sinua tunnisteta koska et ole paikallasi. olettavat ettet tullut ja sinä olet joku tuntematon


 3. Surkean paikan? Toistaiseksi olen saanut istuimen. Mitä eroa niillä on?


 4. Vaihtakaa sitä paikkaa vasta koneen noustua ja palatkaa takaisin oikealle paikalle ennen laskeutumista. Jos koneessa esim 50% tyhjiä paikkoja, jokaisen oikea paikka edessä ja kaikki siirtyvät perään tai toiselle puolelle, menee koneen tasapainotus täysin uusiksi ja koneen lennettävyys kärsii huomattavasti.


 5. “Et menetä mitään”

  Jos kone onkin täynnä ja olet vika, voit turhaan etsiä koloa käsimatkatavaroille.


 6. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.