Hyppää sisältöön

Jos sait surkean paikan lennolla, ei peli ole vielä menetetty – kokeile helppoa niksiä koneeseen astuessasi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.05.2022
Oletko ikinä kokeillut viimeisenä koneeseen astuvan lentomatkustajan niksiä?

Viimeinen lentomatkustaja näkee kaikki vapaat paikat

Yleisen käsityksen mukaan lentokoneeseen nousemiseen pätee yksi nyrkkisääntö: mitä aikaisemmin, sitä parempi. Lentoyhtiöt jopa kauppaavat lisämaksullista palvelua, jolla koneeseen pääsee astumaan ensimmäisten matkustajien joukossa.

Australialaissivusto News.com.au esittää aiheeseen täysin vastakkaisen näkökulman. Mitä jos viimeisenä matkustajana koneeseen nousevalla olisikin mahdollisuus napata parempi paikka?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nykyään istuinpaikan valitsemisesta peritään usein hinta lentoyhtiöiden verkkosivuilla. Jos et halua maksaa paikan valinnasta tai et onnistu saamaan mieleistä paikkaa rahallakaan, ei toivoa vielä tarvitse menettää.

Ennen lentoa verkosta voi tutkia matkustamon istuinkarttaa, jonka perusteella on mahdollista hahmottaa lennon täyttöasteen. Lentokentän check in -tiskillä voi myös yrittää esittää toiveita.

Viimeinen tilaisuus miellyttävän paikan saamiseksi tulee lähdön hetkellä, neuvoo usein reissaava lentomatkustaja aussisivuston jutussa. Toisin kuin useimmat muut matkustajat, älä pidä kiirettä jonoon asettumisessa lähtöportilla. Odota, kunnes jono lyhenee ja päättyy lopulta kokonaan. Astu koneeseen viimeisenä.

Tässä vaiheessa jäljellä ovat kaikki paikat, jotka eivät tule täytetyiksi. Muut matkustajat ovat saattaneet vilkuilla niitä sillä silmällä, mutta kukaan ei ole uskaltanut vaihtaa paikkaa niin kauan kun koneeseen astuu uusia matkustajia.

Kun tiedät olevasi jonon viimeinen lentomatkustaja, voit astella suoraan parhaalle jäljellä olevalle paikalle, vaikka se ei olisikaan lipussa lukeva paikkanumerosi. Jos koneessa on tyhjiä rivejä, tee olosi mukavaksi. Usein tyhjiä paikkoja löytyy todennäköisimmin koneen takaosasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa kuitenkin huomioida, että reiluuden nimissä kaikkia matkustajia kohtaan lentoyhtiöt eivät salli lisämaksullisilla premium-paikoilla istumista ilmaiseksi siinäkään tapauksessa, että ne jäisivät muuten tyhjiksi.

Vinkkiä on helpointa testata yksin tai korkeintaan kaksin matkustettaessa. Isompien seurueiden tai perheiden on turha haikailla löytävänsä monia vierekkäisiä paikkoja vapaana.

Niksistä ei välttämättä ole mitään hyötyä – kun kone on täynnä, ei asialle voi mitään. Jos matkustamohenkilökunta haluaa tarkistaa paikkanumerosi, kannattaa niin ikään seurata kuuliaisesti saatuja ohjeita. Niksiä kokeileva ei kuitenkaan menetä mitään.

Lue myös: Voiko lentokoneessa vaihtaa paikkaa omin luvin? Toimi näin, jos bongaat paremman istuimen vapaana

Lähde: News.com.au
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja