Hyppää sisältöön

Helsinki-Vantaa valittiin kokoluokkansa parhaaksi – palkinto myös toimista koronapandemian aikana

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 02.03.2021
Helsinki-Vantaan lentoasema palkittiin tasokkaasta asiakaskokemuksesta sekä hygieniatoimista koronapandemian aikana.

Euroopan paras lentoasema omassa kokoluokassaan

Airports Council International on valinnut Helsinki-Vantaan lentoaseman vuoden 2020 Euroopan parhaaksi omassa kokoluokassaan. Lentoasemalle myönnettiin Airport Service Quality Award -palkinto, joka perustuu matkustajien tyytyväisyyteen lentokentän toimintaan ja palveluihin. Helsinki-Vantaa kuuluu niiden lentokenttien kategoriaan, joilla on 15–25 miljoonaa vuosittaista matkustajaa.

Lisäksi Helsinki-Vantaa palkittiin Airports Council Internationalin toimesta myös koronapandemian aikaisten hygieniatoimien johdosta. Finavia on panostanut matkustajien turvallisuuteen ja tehostettuun viestintään Helsinki-Vantaalla jo vuoden 2020 alusta lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinki-Vantaan turvallisuutta ja hygieniatasoa parantaviin toimiin ovat kuuluneet esimerkiksi tehostettu siivous, turvaväleistä muistuttavat teippaukset, käsidesin saatavuus sekä ohjeistukset kasvomaskin käytöstä. Lentoasema on saanut myös jopa maailmanlaajuista huomiota koronakoirien ja turvatarkastuslaatikoiden UVC-desinfioinnin ansiosta.

– Sujuvat prosessit, korkealaatuiset palvelut ja odotukset ylittävä asiakaskokemus ovat tavoitettamme, joiden eteen teemme töitä jokainen päivä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. On kunnia saada tunnustusta tästä työstä ja tulla palkituksi omassa kokoluokassaan Euroopan parhaana lentoasemana. Erityisen ylpeä olen tunnustuksesta hygienian suhteen, sillä olemme panostaneet terveysturvallisuuteen todella paljon, sanoo lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff.

Helsinki-Vantaan lisäksi palkinnon hygieniatoimista pandemian aikana saivat esimerkiksi Tallinnan ja Madeiran lentoasemat sekä Keflavikin lentokenttä Islannissa.

Lähde: Finavia ja Airports Council International
Kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Digitaalinen matkustusasiakirja

Digitaalinen matkustusasiakirja testissä Helsinki-Vantaalla – 22 Finnairin kohteeseen voi matkustaa jo nyt ilman passia

Saapuminen lentokentälle

Helpoin moka, jonka voit tehdä ennen lentoa – koska kentälle oikein pitää mennä? Huomioi nämä 5 asiaa

Helsinki-Vantaan lentoasema

Älä maksa vedestä Helsinki-Vantaalla – katso missä täytät vesipullon ilmaiseksi

Kaikki talven lentoreitit 2023–2024

Kätevä lista: kaikki kohteet, joihin pääset tänä talvena suorin lennoin Helsinki-Vantaalta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja