Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsinki-Vantaa valittiin kokoluokkansa parhaaksi – palkinto myös toimista koronapandemian aikana

Inka Khanji artikkelin kuva
Lennot
Helsinki-Vantaan lentoasema palkittiin tasokkaasta asiakaskokemuksesta sekä hygieniatoimista koronapandemian aikana.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 02.03.2021
facebook   whatsapp

Euroopan paras lentoasema omassa kokoluokassaan

Airports Council International on valinnut Helsinki-Vantaan lentoaseman vuoden 2020 Euroopan parhaaksi omassa kokoluokassaan. Lentoasemalle myönnettiin Airport Service Quality Award -palkinto, joka perustuu matkustajien tyytyväisyyteen lentokentän toimintaan ja palveluihin. Helsinki-Vantaa kuuluu niiden lentokenttien kategoriaan, joilla on 15–25 miljoonaa vuosittaista matkustajaa.

Lisäksi Helsinki-Vantaa palkittiin Airports Council Internationalin toimesta myös koronapandemian aikaisten hygieniatoimien johdosta. Finavia on panostanut matkustajien turvallisuuteen ja tehostettuun viestintään Helsinki-Vantaalla jo vuoden 2020 alusta lähtien.

Helsinki-Vantaan turvallisuutta ja hygieniatasoa parantaviin toimiin ovat kuuluneet esimerkiksi tehostettu siivous, turvaväleistä muistuttavat teippaukset, käsidesin saatavuus sekä ohjeistukset kasvomaskin käytöstä. Lentoasema on saanut myös jopa maailmanlaajuista huomiota koronakoirien ja turvatarkastuslaatikoiden UVC-desinfioinnin ansiosta.

– Sujuvat prosessit, korkealaatuiset palvelut ja odotukset ylittävä asiakaskokemus ovat tavoitettamme, joiden eteen teemme töitä jokainen päivä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. On kunnia saada tunnustusta tästä työstä ja tulla palkituksi omassa kokoluokassaan Euroopan parhaana lentoasemana. Erityisen ylpeä olen tunnustuksesta hygienian suhteen, sillä olemme panostaneet terveysturvallisuuteen todella paljon, sanoo lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff.

Helsinki-Vantaan lisäksi palkinnon hygieniatoimista pandemian aikana saivat esimerkiksi Tallinnan ja Madeiran lentoasemat sekä Keflavikin lentokenttä Islannissa.

Lähde: Finavia ja Airports Council International
Kuva: Inka Khanji

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Upeaa!!!! Onnittelut Helsinki-Vantaalle =)


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.