Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Riikaan – 5 vinkkiä perhelomailijalle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 07.07.2017
Latvian pääkaupunki Riika on oiva matkakohde koko perheen lomanviettopaikaksi vain reilun tunnin lentomatkan päässä.

1. Kaupunkiloma vain lyhyen lentomatkan päässä

Riian erinomainen hinta-laatusuhde ja lukuisat elämykset odottavat suomalaisia vain reilun tunnin lentomatkan päässä. Kaupungin eläintarhat ja vesipuistot tarjoavat tekemistä koko perheelle.

Puuhakkaan päivän päätteeksi koko perhe voi nauttia erityisesti lapsiperheille suunnatujen kylpylähotellien tunnelmasta monipuolisine palveluineen. Perille pääsee helposti Air Balticin ja Finnairin suorilla lennoilla, joita liikennoidään peräti seitsemästä Suomen kaupungista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Riga Zoo eläinten ystäville

Lapsiperheille ehdoton vierailukohde on Riian upea ja perinteikäs eläintarha, Riga Zoo, joka on avoinna ympäri vuoden. Riga Zoo on mainio lomapäivän viettopaikka, sillä se sijaitsee aivan Ķīšezers-järven rannalla ja puistoa kehystää kaunis honkametsikkö.

Riga Zoossa voi ihastella lukuisia eksoottisia eläimiä kuten tiikereitä, kirahveja, kenguruita sekä nenäkarhuja, jotka ovat sukua Nalle Puhin ystävälle Nasulle. Kesä on lapsiperheille erityisen iloista aikaa, kun tarha täyttyy toinen toistaan suloisemmista eläinlapsista, joiden elämää pääsee seuraamaan aivan lähietäisyydeltä.

Eläintarhan kotieläinpuolella asustaa myös kaneja sekä possuja poikasineen. Näkemisen arvoinen on myös Riga Zoon trooppinen talo, Tropical House, jossa voi tutustua vedenalaisen maailman ihmeisiin.

3. Vesipedot suuntaavat Jurmalan rannoille

Jurmalan valkosantainen hiekkaranta tarjoaa ihanteelliset olosuhteet rantaelämään koko perheelle. Jurmala sijaitsee ainoastaan 20 minuutin ajomatkan päässä Riian keskustasta ja paikan päälle on myös hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet.

4. Hellepäivä vesipuistossa

Rauhaisan rantaelämän vastapainoksi Livu Akvapark -vesipuisto tarjoaa vauhdikasta menoa koko perheelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Livu Akvapark on yksi Baltian suurimmista ja monipuolisimmista vesipuistoista, jossa viihtyy vaikka koko helteisen kesäpäivän. Vesipuito sijaitsee ainoastaan puolen tunnin ajomatkan päässä Riian keskustasta ja kohteeseen liikennöi myös 10 minuutin välein kulkeva bussilinja.

5. Nähtävyyksiä isoille ja pienille

Riiasta löytyy myös upeita taide-elämyksiä sekä museoita, joissa perheen pienimmätkin taatusti viihtyvät. Vierailu Riian makoisalle suklaahuone Chocolate Roomille nostaa veden jokaisen kielelle.

Elämyskeskus Go Planetissa riittää nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Moottori- ja autourheilumuseo sekä Latvian Palomiesmuseo ovat erityisesti miesväen mieleen.

Lue lisää Rantapallon Latvia-oppaasta

Lähde: RTDB
Kuva: Air Baltic ja Flickr / Law_keven

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Riian nähtävyydet

Riikaan pääsee edullisesti ympäri vuoden – kaupungin 20 parasta nähtävyyttä

Via Baltican reitin parhaat palat

Via Baltican kiinnostavimmat paikat – 8 syytä lähteä legendaariselle automatkalle

Riika, Latvia

Edullinen ja lähellä: viisi vinkkiä kaupunkilomailijan Riikaan

Jokiristeily Riiassa

Tämän sinäkin haluat kokea! Jokiristeilyllä on helppo tutustua Riikaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja