Hyppää sisältöön

Mitä hankkia tuliaiseksi Albaniasta? Paina mieleesi nämä vinkit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.08.2018
Yllätä läheisesi mukavilla tuliaisilla ja hemmottele itseäsi matkamuistoilla Albanian-matkalla. Lue shoppailuvinkit lomalle!

Halpa hintataso houkuttaa tuliaisostoksille

Välimeren kiinnostavimpien matkailumaiden joukkoon lukeutuva Albania on edullinen lomakohde, joka houkuttelee shoppailemaan tuliaisia. Maassa on suomalaisittain hyvin halpaa, joten matkamuistojen ostaminen ei kaada budjettia, vaikka siihen ei olisi erikseen varautunutkaan.

Paikallinen valuutta on Albanian lek, joita ei saa vaihdettua Suomesta. Paras tapa onkin joko nostaa lekejä paikan päällä automaatista tai varata mukaan euroja ja vaihtaa ne lekeihin perillä Albaniassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Shoppailumahdollisuudet ovat maassa rajatut, joten edullisen hintatason aiheuttamaan ostoshurmokseen maassa tuskin pääsee. Ostoskeskuksia on muutamia, mutta lomakohteissa on pääasiassa yksittäisiä kauppoja, tavallisia ruokakauppoja sekä matkamuistomyymälöitä ja basaareja.

Mitä ostaa Albaniasta? Tuo tuliaiseksi näitä tuotteita!

1. Matot

Albanialaiset matot hurmaavat maassa lomailevat hetkessä. Värikkäät kuviolliset matot näyttävät eksoottisilta ja muistuttavat onnistuneesta lomasta. Ne ovat näyttävä osa paikallista sisustusta niin hotelleissa, kahviloissa kuin paikallisten kotonakin, ja näyttäviin mattoihin on hankala olla kiinnittämättä huomiota.

Mattoja on saatavilla kahdenlaisia: käsinkudottuja ja koneella valmistettuja. Hintaero mattojen välillä on huomattava, sillä käsinkudottujen mattojen hinnat liikkuvat satasissa, kun taas koneellisesti valmistetun maton voi saada kympeillä. Tarjolla on monen eri koon mattoja, ja koko vaikuttaa suoraan maton hintaan.

ShutterstockAlbanian shoppailuvinkit
Albanialaiset matot ovat helppo tuliainen.

Mattoja myydään ympäri Albaniaa, ja yleisin paikka ostaa albanialainen matto on perinteinen matkamuistomyymälä. Hinnoissa on usein ilmaa, ja halvat hinnat saattavat hämätä. Hinnoista kannattaa kuitenkin aina yrittää neuvotella, tai sopia saavansa pienemmän tuotteen kaupan päälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kahvi

Kahvi on aina mainio tuliainen, ja Albaniassa paikallisena kahvina myydään turkkilaistyylistä vahvaa ja mausteista kahvia. Pienet kahvipussit ovat kätevä tuliainen, ja niitä myydään esimerkiksi paikallisissa ruokakaupoissa. Kahvi on myös budjettimatkailijan valinta, sillä pienen pussin albanialaista kahvia saa noin eurolla.

3. Pippurimyllyt

Albanialaisilla basaareilla ja matkamuistomyymälöissä ei voi olla näkemättä metallisia, tarkasti koristeltuja astioita ja esineitä. Valtaosa tuotteista on monista muista matkakohteista melko turhaa tavaraa, mutta joukossa on myös varsin kiinnostavia ja käyttökelpoisia tuotteita.

Paras käyttötavaratuliainen Albaniasta on metallinen pippurimylly, joka on sympaattinen matkamuisto. Laadukkaista osista valmistetut pienet myllyt maksavat joitakin euroja, ja muistuttavat matkasta pitkään.

4. Albanian lipulla koristellut tuotteet

Matkamuistomyymälöissä ja -toreilla Albanian lippu näkyy selvästi. Punaisella taustalla oleva musta kaksipäinen kotka erottuu perinteisistä lipuista, ja on siitä syystä varsin suosittu näky esimerkiksi mukeissa, villasukissa, kynissä ja magneeteissa.

Erikoisella lipulla merkitty tuote on hauska tuliainen.

>> Lue lisää vinkkejä Albaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Kymmenen mielenkiintoista faktaa Albaniasta

Tiesitkö tämän Albaniasta? 10 hauskaa faktaa suosiotaan kasvattavasta matkailumaasta

Albania

Kymmenen asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Albaniassa – olisitko ajatellut näitä?

Albanian parhaat rannat

Viisi rantakohdetta Albaniassa – mikä näistä sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja