Hyppää sisältöön

Näin pääset halvalla Uuteen-Seelantiin – lue vinkit pienen budjetin matkalle

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 27.08.2017
Matka maailman toiselle puolelle ei välttämättä käy kalliiksi, sillä viisailla valinnoilla voi säästää pitkän pennin. Näiden vinkkien avulla Uuden-Seelannin matka onnistuu myös pienellä budjetilla.

Nappaa halvat lennot varaamalla etukäteen

Eteläisellä Tyynellämerellä sijaitseva Uuden-Seelannin saarivaltio on monien unelmakohde, mutta matkahaaveet saattavat nopeasti tyssätä kalliilta tuntuvaan budjettiin. Halvin ja paras tapa matkustaa Suomesta Uuteen-Seelantiin on lentää.

Suomesta ei ole suoria lentoja Uuteen-Seelantiin, ja esimerkiksi lentomatka Helsingistä Aucklandiin sisältää usein vähintään yhden, tavallisesti jopa kaksi koneenvaihtoa. Lentojen hinnat vaihtelevat runsaasti matkustusajan ja lentojen varausajankohdan mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halvimmat lennot Helsingistä Aucklandiin maksavat hieman alle 700 euroa. Aucklandin lisäksi Uuteen-Seelantiin voi lentää muun muassa Wellingtoniin, Christchurchiin tai Queenstowniin, mutta lennot Aucklandiin ovat usein kaikkein edullisimmat. Halvimmat lennot saa varaamalla matkan hyvissä ajoin. Matkat ovat halvimmillaan noin puolta vuotta etukäteen varattuna. Paras ja halvin matkustusajankohta on Uuden-Seelannin kesäaikaan eli joulu–helmikuussa.

Matka-aika Helsingistä Aucklandiin on pitkä. Nopeimmillaan lennot kestävät noin 30 tuntia, mutta 35 tai 40 tunnin mittainen matka-aika voi olla hyvin tavanomainen. Muun muassa Air China, Cathay Pacific ja Qatar Airways liikennöivät Suomesta Uuteen-Seelantiin.

>> Löydä halvat lennot Uuteen-Seelantiin Rantapallon lentohaun avulla!

Uudessa-Seelannissa on hyvä majapaikkatarjonta

Majoitus Uudessa-Seelannissa on keskihintaista. Suomeen verrattuna hinnat eivät ole erityisen kalliita tai halpoja, sillä majoitus on suurin piirtein samanhintaista kuin Suomessakin. Tarjolla on paitsi perinteisiä hotelleja ja hostelleja myös paikallisten tarjoamaa kotimajoitusta.

Keskihinta kolmen tähden hotellille on Aucklandissa hieman yli sata euroa yötä kohden. Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä erityisesti vuodenvaihteen ympärillä hinnat nousevat nopeasti. Paras valikoima hotelleja on suurkaupunkien ympärillä, mutta myös suosittujen luontokohteiden lähistöllä on useita hyvätasoisia hotelleja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kotimajoitus on melko suosittua Uudessa-Seelannissa erityisesti kaupunkien tuntumassa, sillä tarjonta on hyvä ja hinnat ovat edulliset. Paikallisesta kodista voi saada vuokrattua huoneen noin 30 eurolla ja koko asunnon voi saada omaan käyttöönsä noin 60 eurolla yötä kohden.

Halvin tapa majoittua Uudessa-Seelannissa on yöpyä hostellissa, teltassa tai retkeilyautossa. Halvimmat hostellit maksavat noin 15 euroa yöltä, joten sänkypaikan jaetusta makuusalista voi saada edullisesti. Mikäli matkan aikana on tarkoitus kierrellä luontokohteita ja budjetti on hyvin pieni, halvalla pääsee kun vuokraa yöpymiseen soveltuvan auton tai vaihtoehtoisesti nukkuu teltassa.

>> Löydä halpa hotelli Uudesta-Seelannista Rantapallon hotellihaun avulla!

Working holiday -viisumi mahdollistaa pitkän oleskelun Uudessa-Seelannissa

Uuden-Seelannin kaukaisen sijainnin vuoksi matkasta saa eniten irti, kun kohteessa viettää mahdollisimman pitkän ajan. Maa onkin hyvä kohde esimerkiksi välivuoteen, sillä Uuteen-Seelantiin on suhteellisen helppo saada Working Holiday -työlomaviisumi, joka voi oikeuttaa esimerkiksi vuoden oleskelun maassa.

Uuden-Seelannin työlomaviisumi on tarkoitettu 18–35-vuotiaille suomalaisille, ja sen avulla maassa saa opiskella kuusi kuukautta tai työskennellä 12 kuukautta. Työloman aikana maahan on helppo tutustua töiden ohessa.

Perinteisten työpaikkojen lisäksi Uudessa-Seelannissa on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia työskennellä ruoan ja majoituksen eteen, jolloin raha ei vaihda omistajaa, mutta lyhyet työpäivät tekevät sopimuksesta kannattavan. Esimerkiksi WWOOF-matkailu eli työskentely luomufarmeilla on mainio tapa majoittua ilmaiseksi kevyttä työtä vastaan.

>> Lue lisää vinkkejä Uuteen-Seelantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Andrea

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nämä suloiset pikkuasukkaat sulattavat sydämesi – katso video kaukaisilta saarilta

Cookinsaaret

Cookinsaaret – upeita laguuneja maailman laidalla

Kiivi-lintu Uudessa-Seelannissa

Unohtumaton autoloma pallon toisella puolella: yhdeksän vinkkiä autoiluun Uudessa-Seelannissa

Voiko maahantulovirkailija tutkia lentomatkustajan puhelimen?

Tiesitkö? Näissä maissa lentokentällä voi odottaa jymy-yllätys – jos virkailija haluaa tutkia puhelimesi, et voi asialle mitään

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja