hero taustakuva

Keikkamatkalle Tallinnaan – koe unohtumaton musiikkielämys helposti

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Viron pääkaupungin kulttuuritarjonta houkuttaa suomalaisia, sillä keikkamatka lahden yli onnistuu helposti, ja liput ovat usein Suomen konsertteja edullisemmat.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.06.2019
facebook   whatsapp

Tallinnan tapahtumat löytyvät helposti

Viron pääkaupunki on monipuolinen kulttuurikohde, missä järjestetään useita tapahtumia ympäri vuoden. Maailmanluokan tähtien keikkoja ja konsertteja on kaupungissa aika ajoin, minkä vuoksi myös suomalaisten kannattaa pitää silmällä Tallinnan konserttitarjontaa.

Tulevat konsertit löytyvät kootusti Tallinnan matkailutoimiston verkkosivuilta. Tapahtumahakuun voi rajata konsertit ja festivaalit, joten itseä kiinnostavat keikat löytyvät helposti. Tapahtumia löytää myös virolaisen Piletilevin verkkosivuilta, missä tapahtumia voi etsiä myös esimerkiksi keikkajärjestäjän, kuten vaikkapa Live Nationin mukaan.

Virossa järjestettäviä kulttuuritapahtumia ei aina markkinoida suomalaiselle kohdeyleisölle, joten jos suunnitelmissa on konserttimatka Viroon, pidä silmät auki!

Useita tapahtumapaikkoja

Tallinnan kiinnostavin ja suosituin tapahtumapaikka maailmanluokan konserteille on reilun kolmen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Laululava. Legendaaristen laulujuhlien tapahtumapaikkana toimiva lava on valmistunut vuonna 1960 ja sinne mahtuu yli 100 000 henkeä. Laululavan yleisö asettuu lavan edustalla sijaitsevalle nurmikentälle, joka on tunnelmallinen erityisesti kesäiltaisin.

ShutterstockTallinnan Laululava
Tallinnan Laululava on erikoisen arkkitehtuurinsa ansiosta jo itsessään kokemisen arvoinen konserttipaikka.

Muita suosittuja tapahtumapaikkoja ovat muun muassa Rocca Al Maren tuntumassa sijaitseva Saku Suurhall sekä keskustassa kohoava Alexelan konserttisali. Myös tallinnalaisissa klubeissa järjestetään rutkasti keikkoja, joissa esiintyy myös kansainvälisiä artisteja.

Edullinen musiikkielämys Tallinnassa

Tallinnan-keikkamatkaa ei kannata jättää väliin kalliiden lippujen vuoksi, sillä Virossa järjestetyt keikat ovat suomalaisittain melko edullisia: siinä missä konserttilippujen hinnat alkavat Suomessa 70–80 eurosta, pääsee Tallinnassa tavallisesti noin 50 eurolla. Konsertista riippuen hinnat voivat olla jopa 30 prosenttia Suomea edullisemmat.

Edullinen hintataso houkuttaa myös satsaamaan laatuun, eli konserttien tapauksessa tavallista parempiin paikkoihin tai VIP-paketteihin.

Erikoisristeilyjä suurkonsertteihin

Tallinnan konserttimatka onnistuu helpoiten risteilyn avulla, ja aika ajoin järjestettävät erikoisristeilyt vievät matkustajat suoraan keikkatunnelmaan jo terminaalissa. Konserttiristeilyyn kuuluvat laivamatkat Helsingistä, liput itse tapahtumaan sekä laivalla järjestettävä erikoisohjelma.

Inka KhanjiTallinnan Laululava
Kesäkuussa 2019 Tallinnan Laululavalla järjestetty Bon Jovin keikka houkutti Laululavalle 45 000 ihmistä.

Esimerkiksi kesäkuussa 2019 järjestetty Bon Jovin keikkaristeily tarjosi faneille mahdollisuuden virittäytyä illan konserttitunnelmaan laivassa muun muassa Bon Jovi -karaoken avulla. Kaikki Silja Europan matkustajat suuntasivat konserttiin, ja illan päätteeksi he palasivat takaisin laivaan, joka yöpyi satamassa.

Paluumatka Helsinkiin alkoi vasta seuraavana iltapäivänä. Erikoisristeilyn ohjelmaan kuului muun muassa keskiyön buffet, joka tarjosi ruokaa konsertin jälkeen.

Konserttiteemaiset erikoisristeilyt ovat melko ainutlaatuisia tapahtumia, mutta niiden saatavuutta kannattaa seurata suoraan varustamojen verkkosivujen kautta.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.