Hyppää sisältöön

Tässä 27 syytä matkustaa Dubliniin – katso kuvat ja lähde matkaan!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 04.09.2015
Irlannin pääkaupunki on tunnettu hyväntuulisista asukkaistaan sekä tunnelmallisesta arkkitehtuuristaan. Dublini on kotoisa matkakohde, jossa on helppo viihtyä ja viipyä pidempäänkin.

Kaunista arkkitehtuuria ja rentoa tunnelmaa

Dublin on persoonallinen ja tunnelmallinen kaupunki, joka sopii mainiosti vaikkapa viikonloppumatkan kohteeksi. Rento tunnelma, näyttävä arkkitehtuuri ja kompakti koko tekevät kaupungista helposti lähestyttävän. Dublinissa on vaivatonta liikkua paikasta toiseen jalan, mikä tekee lomailusta hyvin helppoa. Myös kaupungin julkinen liikenne toimii mainiosti.

Kaupungin arkkitehtuuri jaksaa ihastuttaa matkailijoita, ja Dublinin suosituimmat vierailukohteet ovatkin rakennuksia: Christ Church Cathedral, Dublin Castle sekä Dublinin kaupungintalo keräävät runsaasti kävijöitä vuosi toisensa jälkeen. Muita näkemisen arvoisia paikkoja ovat Trinity College -yliopiston kampusalue ja kirjasto sekä kaupungin kuuluisin silta Half Penny Bridge. Myös juomapuoleen erikoistuneet Guinness Storehouse sekä the Old Jameson Distillery ovat monien suosikkeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dublin on tunnelmallinen kohde ympäri vuoden, mutta paras aika matkustaa kaupunkiin on keväällä, jolloin muuten hyvin sateisessa kaupungissa sataa vähiten. Lämpimintä on kesäkuusta syyskuulle.

Katso kuvat Dublinista ja varaa matka!

1. Katsele rakennuksia

Dublinin tunnelma poikkeaa monista muista suosituista matkailukaupungeista, ja kaupungin arkkitehtuurilla on tunnelmaan suuri merkitys. Liffey-joen molemmin puolin kohoava keskusta on täynnä näyttäviä rakennuksia ja tarkkoja yksityiskohtia, joita kannattaa tarkastella kaikessa rauhassa – vaikka sateenvarjon alta.

2. Kiipeä sillan yli

Joen lävistämässä keskustassa sillat ovat suuressa roolissa, ja Dublinin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluukin juuri silta. The Half Penny Bridge eli tuttavallisesti Ha´Penny on silta, jonka useimmat kaupungissa vierailevat matkailijat ylittävät.

3. Vietä iltapäivä pubissa

Irlantilaiset pubit ovat suosittuja paitsi maan ulkopuolella myös pääkaupungissa, eikä Dublinista ole vaikeaa löytää tunnelmallista irkkupubia. Lukuisat korttelipubit toimivat olohuoneen jatkeina paikallisille, mutta toivottavat myös matkailijat lämpimästi tervetulleiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Tutustu näyttävään kampusalueeseen

Dublinin yliopiston Trinity Collegen kampusalue on näyttävä alue, johon voi tutustua ilman pääsymaksua. Yliopistoalueen arkkitehtuuri, historiasta kertovat nähtävyydet sekä rento opiskelutunnelma houkuttelevat vierailijoita piipahtamaan Trinity Collegessa.

5. Koe vihreä Dublin

Dublin on erityisen vihreä Pyhän Patrickin päivänä 17. maaliskuuta, ja kansallispäivän rientoihin osallistuu iso osa irlantilaisista. Vihreää väriä on tuolloin vaikea välttää, sillä Dublinin kadut täyttyvät Pyhän Patrickin päivänä tavan mukaisesti vihreisiin pukeutuneesta railakkaasta juhlakansasta.

6. Pimeys saa Dublinin säkenöimään

Auringon laskettua Dublin näyttää jälleen uuden piirteen, sillä pimeyden tullessa kaupungin valot syttyvät ja saavat Dublinin loistamaan lukuisissa eri väreissä. Piipahda illalla samoilla kaduilla, joilla olet päivän aikana käynyt, ja näet kaupungin uusin silmin.

>> Lue lisää vinkkejä Dubliniin Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Larry Koester, Getty Images

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaksikerrosbussit ja Big Ben -kello Lontoossa

Ryanair aloittaa lennot Rovaniemeltä – kolme kohdetta ensi talvelle

Älä jätä näitä nähtävyyksiä väliin Dublinissa! Kaupungin yhdeksän parasta kohdetta

Causeway Coastal -tie, Irlanti

Road trip Pohjois-Irlannissa: kuvankaunis Causeway Coastal

Italia

Vuoden 2018 googletetuimmat matkakohteet – 5 paikkaa, jotka kiinnostivat eniten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja