hero taustakuva

Halvalla Budapestiin – lue täsmävinkit budjettilomailijalle

Flickr / Pank Seelen artikkelin kuva
Unkarin pääkaupunki Budapest on kohde, jossa on helppo lomailla edullisesti. Kaupungissa on halpa hintataso ja Budapestiin on myös tarjolla runsaasti edullisia lentoja.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 17.07.2017
facebook   whatsapp

Tartu halpoihin tarjouslentoihin

Nopein ja edullisin tapa matkustaa Suomesta Budapestiin on lentää. Suora lento Helsingistä kestää hieman yli kaksi tuntia, ja lennot maksavat edullisimmillaan alle sata euroa. Suoria lentoja Helsingistä Budapestiin tarjoavat muun muassa Norwegian ja Finnair.

Halpalentoyhtiö Norwegianilla on usein hyvin edullisia lentotarjouksia Budapestiin, ja parhaimmillaan lennot saa noin 70 eurolla. Halpoja tarjouslentoja on saatavilla usein lentoyhtiön tarjouskampanjoiden aikana, jolloin lennot voi saada edullisesti vaikka vain parin viikon päähän. Tavallisesti lentoja kannattaa katsella kuitenkin hyvissä ajoin paria kuukautta ennen matkaa, jolloin myös normaalihintaiset lennot voi saada hyvin edullisesti.

Lennot Budapestiin saa halvimmalla, jos on valmis matkustamaan arkipäivinä, sillä viikonloppuisin lennot ovat usein arkea kalliimmat. Halvimmat lennot lähtevät usein myös joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla, joten lentoajat kannattaa tarkistaa lentojen oston yhteydessä.

>> Etsi halpoja lentoja Budapestiin Rantapallon lentohaun avulla

Majoittuminen on edullista

Budapest on mainio kohde edulliselle lomalle, sillä majoittuminen kaupungissa on varsin halpaa. Esimerkiksi kahden hengen huone kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevassa neljän tähden hotellissa voi maksaa noin 50 euroa yötä kohden. Parhaimman hinta-laatusuhteen hotellimajoitukseen saa, kun varaa hotellin hyvissä ajoin ennen matkaa ja tarttuu erikoistarjouksiin. Kahden hengen huone kolmen tähden hotellissa maksaa keskimäärin hieman yli 20 euroa, joten perustasoinen majoitus ei ole kaupungissa kallista. Halvimmillaan hotellit ovat arkipäivisin, ja viikonloppuisin majoittuva joutuu maksamaan yöpaikasta hieman enemmän.

Jos Budapestissa haluaa majoittua mahdollisimman pienellä budjetilla, kannattaa suunnata hostelleihin. Halvimmillaan yö budapestilaisen hostellin neljän hengen jaetussa huoneessa maksaa noin neljä euroa, ja yksityisessä huoneessa viidestä eurosta ylöspäin. Budapestissa on runsaasti hostelleja, joista valtaosa sijaitsee keskustassa tai sen tuntumassa, mutta hostellien taso vaihtelee paljon. Samalla hinnalla voi saada hyvätasoisen ja siistin hostellin, mutta myös likaisen ja hämärän majapaikan, joten hostellien asiakasarvioita on hyvä silmäillä ennen varauksen tekemistä.

Asuntojen lyhytaikainen vuokraaminen on Budapestissa edullista, sillä paikallisesta asunnosta saa vuokrattua huoneen jo kymmenellä eurolla yötä kohden. Halvimmillaan kokonainen asunto maksaa noin 30 euroa, joten esimerkiksi yksiön vuokraaminen loman ajaksi ei käy kalliiksi.

>> Etsi halpoja hotelleja Budapestista Rantapallon hotellihaun avulla

Vietä edullinen loma helposti

Budapestin hintataso on suomalaisiin kaupunkeihin verrattuna varsin edullinen, ja kaupungissa on runsaasti esimerkiksi halpoja ravintoloita ja kahviloita. Paikalliset pienet leipomot ovat mainioita aamiaispaikkoja, ja kaupungista löytyy edullisia unkarilaisia ravintoloita, mutta myös pieneen budjettiin sopivia kansainvälistä ruokaa tarjoilevia kuppiloita. Halvimmat ravintolat sijaitsevat myös Budapestissa keskustan turistikatujen ulkopuolella, ja poikkeamalla jo yhden korttelin päähän voi löytää ravintolan, jonka hintataso miellyttää myös budjettimatkailijaa.

Jos yrität selvitä matkasta niin pienellä rahalla kun vain mahdollista, osta ruoat paikallisista ruokakaupoista. Hyvällä säällä ruokailusta saa kaiken irti levittämällä piknikviltin puistoon, mutta esimerkiksi talvella ruokakaupasta ostetut ruoat kannattaa valmistaa majapaikassa. Jos majoitut hostellissa tai yksityisessä asunnossa, ota kaikki hyöty irti keittiöstä ja valmista ruokasi itse.

Budapestissa on toimiva ja edullinen julkinen liikenne, ja kolmen vuorokauden matkalippu maksaa noin 12 euroa. Lipulla voi kulkea rajattomasti kaikilla julkisen liikenteen kulkuvälineillä Budapestin kaupungin sisällä. Tarjolla on myös esimerkiksi yhden ja kahden vuorokauden sekä viikon verran voimassa olevia matkalippuja.

>> Lue lisää Budapestista Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Pank Seelen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.