Hyppää sisältöön

Buenos Aires viettelee – tällainen on Argentiinan pääkaupunki

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.07.2014
Latinalaisen Amerikan Pariisiksi kutsuttu Buenos Aires on upea sekoitus kansainvälistä tunnelmaa ja värikästä kulttuuria.

Kuuluisuuksien koristeellisella hautausmaalla

Buenos Airesin kolonialistinen historia ulottuu 1600-luvulle saakka. Nykyisin Argentiinan pääkaupunki miljoonaväestöineen rakentuu kymmenistä toisistaan poikkeavista lähiöistä. Lisäksi Bueneos Airesin kävijää houkuttelevat erilaiset festivaalit, urheilutapahtumat ja lukuisat markkinat.

Buenos Airesin pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu hautausmaa Cementerio de la Recoleta, jonne on haudattu monia kuuluisia argentiinalaisia, muun muassa Eva Perón.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cemeterio de la Recoletassa kuuluisat henkilöt, presidentit ja rikkaat tuntuvat elävän ikuisesti tyylikkäiden marmoripatsaiden ja taiteellisten kryptien keskellä. Alueella saa kulumaan helposti useamman tunnin jo pelkästään etsimällä Evitan kaltaisten kuuluisuuksien hautoja.

Eurooppalaishenkinen La Boca -kaupunginosa

La Boca on yksi Buenos Airesin eurooppalaishenkisistä kaupunginosista. Aluetta hallitsee erityisesti italialainen kulttuuri, ja värikkäiden peltitalojen rivistöä reunustavat pienet nostalgiset baarit, kahvilat ja ravintolat.

Väkeä ja turisteja La Bocaan vetää erityisesti paikallinen La Boca Juniors -jalkapallojoukkue, jossa itse Diego Maradona on sekä pelannut että valmentanut. Jalkapallostadionille onkin monesti mahdollista mennä seuraamaan joukkueen harjoituksia, ja Boca Juniorsin otteluun kannattaa ehdottomasti pyrkiä hankkimaan liput.

Buenos Aires
Vietä päivä värikkäässä La Bocan kaupunginosassa.

San Telmo, Buenos Airesin Greenwich

Monesti Lontoon Greenwichiin verrattu San Telmo lukeutuu Buenos Airesin kauneimpiin ja vanhimpiin kaupunginosiin. Historiallinen alue on erinomaisesti säilynyt, ja toistasataa vuotta vanhojen kolonialististen talojen ja mukulakivikatujen keskellä voi nauttia esiintyvistä katutaiteilijoista ja soittajien latinalaisista musiikkirytmeistä.

San Telmo tarjoaa myös useita historiallisia maamerkkejä sekä mahdollisuuden viettää leppoisasti aikaa on alueen lukuisissa kahviloissa ja antiikkikaupoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkavinkit Buenos Airesiin

Paikallisten elämää – Parque Lezaman -puisto

Buenos Airesin asukkaiden elämäntyyliin tutustuminen onnistuu erinomaisesti Parque Lezaman -puistossa.

Shakinpelaajat ja argentiinalaista mate-teetä nauttivat herrasmiehet ja pariskunnat täyttävät puiston penkit. Viikonloppuisin puistossa pidetään käytetyn tavaran markkinat, jossa on tarjolla etenkin vaatteita.

Myös lapsiperheet voivat nauttia Buenos Airesin annista. Esimerkiksi Palermon kaupunginosassa sijaitsevassa eläintarha on hyvä käyntikohde perheille. Monipuolinen lajivalikoima käsittää paljon uhanalaisia eläinlajeja, kuten valkoisia tiikereitä.

Samoin Etelä-Amerikan suurin huvipuisto Parque de la Costa takaa ilontäyteisen päivän vuoristoratoineen ja hauskoine esityksineen.

Buenossa Airesissa syödään ja juhlitaan hyvin

Juhliminen on latinoilla verissä, ja iltaisin Buenos Airesin kynttilöiden valaisemista ravintoloista ja baareista kuuluu viinilasien kilistelyä ja iloista puheensorinaa. Juhlijaa ilahduttaa tieto, että monet paikat ovat auki jopa ympäri vuorokauden.

Myöhään illalla etenkin yökerhoistaan kuuluisa Palermon kaupunginosa täyttyy juhlijoista. Monet suuntaavat maailmankuuluun Zizek Urban Beats Clubiin viettämään iltaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erinomainen ravintola-alue Buenos Airerissa on Puerto Madero. Ravintolasta riippumatta on ehdottomasti kokeiltava argentiinalaisten rakastamia jättimäisiä pihvejä.

Tangostaan Argentiina tunnetaan

Jokaisen Buenos Airesissa vierailevan tulee ehdottomasti kokeilla tai vähintään ihailla paikallista tangoa, johon monen mielestä kulminoituu argentiinalaisten luonne. Tanssi on täynnä draamaa ja tulisia tunteita, mitä tanssijoiden värikäs pukeutuminen vain vahvistaa.

Tangokouluja on kaupungissa satoja, ja tanssipaikkojen löytämiseksi kannattaa kysyä suosituksia hotellistaan. Tangoon saattaa törmätä myös jopa keskellä katua – ei ole epätavallista, että paikalliset ryhtyvät spontaanisti tanssimaan!

Hyvät ostosmahdollisuudet

Buenos Airesia ei kannata unohtaa ostoskeitaana. Hintataso on yleisesti edullinen kaupungin lukemattomissa kaupoissa, ostoskeskuksissa ja markkinoilla.

Parhaat ostosalueet ovat laadukkaiden putiikkien Reloceta, viikonloppumarkkinoiden San Telmo sekä El Centrossa sijaitseva Avenue Florida, joka on Buenos Airesin pisin ostoskatu.

Ostoskeskuksista etenkin Galerias Pacifico on vierailun arvoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen Buenos Airesissa

Ezeizan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 45 minuutin matkan päässä ydinkeskustasta. Helppo ja halpa tapa liikkua keskustan ja kentän välillä on minibussi, joka maksaa noin kahdeksan euroa suuntaansa.

Yleisesti liikkuminen Buenos Airesin eri kaupunginosien välillä on tehokasta toimivien bussi- ja metrolinjojen ansiosta. Myös taksien käyttäminen on edullista, mutta autonvuokrausta tulee välttää jättimäisten ruuhkien ja villin liikennekulttuurin vuoksi.

Milloin matkalle Buenos Airesiin?

Paras aika tutustua Buenos Airesiin on joko keväällä (syys-marraskuu) tai syksyllä (maalis-toukokuu), jolloin järjestetään kaupungin lukuisista festivaaleista muun muassa tango- viini- ja muotifestivaalit. Virallinen turistikausi on marraskuusta maaliskuuhun, jolloin sää on vuoden lämpimin.

Turistikauden aikana tosin monet paikallisetkin pitävät lomaa, ja osa museoista ja kaupoista sulkee silloin ovensa.

>> Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Buenos Airesiin

Teksti: Daniel Stöckli
Kuvat: Flickr / Joseph Brent, Alex E. Proimos, Stuck in Customs, Celine

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Patagonian upeimmat kohteet

Onko tässä koko maailman upein luontokohde? Patagonia hurmaa Etelä-Amerikassa

Iguassun putokset

Maailman mahtavin vesiputous on kahden maan rajalla – katso upeat näkymät!

Brasilia, Rio de Janeiro

Ensikertalaisen Etelä-Amerikka – katso upeimmat kohteet ja suunnittele oma unelmalomasi

Iguazun vesiputous, Brasilia

Tältä näyttävät maailman upeimmat vesiputoukset – kuvat kertovat mahtavista luonnonvoimista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja