Hyppää sisältöön

Berliinin juhlavuoden parhaat tärpit

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 23.01.2014
Muurin murtumista juhlistetaan Berliinissä läpi vuoden.

Berliinissä luvassa juhlavuosi

Berliinissä vietetään 9. marraskuuta merkittävää vuosipäivää: tällöin tulee kuluneeksi 25 vuotta Berliinin muurin murtumisesta.

Monet vuoden 2014 tapahtumat tuovan mieleen muurin murtumisen, joka toi kaupunkiin vapauden. Nykyisen Berliinin monipuolisuus ja dynamiikka perustuvat myrskyiseen menneisyyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän päivän Berliinin on moderni, avoin ja luova metropoli Euroopan sydämessä. Oopperataloja ja piilotettuja teattereita, gourmet-keittiöitä ja currywurstia, taiteen edelläkävijöitä ja katutaidetta – vastakohtien kaupunki jaksaa ihastuttaa kävijöitä.

Tapahtumia läpi vuoden

Berliinin asukkaat ja koko maailma muistelevat syksyllä rauhanomaista vallankumousta ja muurin murtumisen merkitystä Berliinille.

Tapauksen muistoksi pystytetään tuhansista valaistuista ilmapalloista koostuva valoteos, joka kuvastaa 12 kilometriä pitkän muurin historiaa. Marraskuun yhdeksäntenä ilmapallot päästetään vapaiksi viidessä paikassa.

Berliinin muurin murtumista juhlistetaan 2014

Koko vuoden berliiniläiset museot, muistomerkit ja teokset kuten Asisi Panorama kutsuvat aikamatkalle menneisyyteen. Opastetut pyöräretket muurilla, vierailut entisissä valvontatorneissa tai matkat DDR-autolla tai Trabantilla tutustuttavat matkailijan elämään jaetussa Berliinissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muurin murtumisen muistelun ohella keväällä järjestetään muun muassa kiinalaisen taiteilijan Ai Weiwein ensimmäinen Berliini-näyttely ja erilaisia tapahtumia säveltäjä Carl Philip Emanuel Bachin 300. syntymäpäivän muistoksi.

Kaupunki muutoksessa: City Westin paluu

City West on noususuhdanteessa: designhotellit, liikkeet ja galleriat elävöittävät korjattuja rakennuksia, ja moderni arkkitehtuuri rikastuttaa kaupunkikuvaa.

Yhteistyössä Zoo Palastin kanssa Berliiniin avattiin jälleen marraskuussa yksi kaupungin perinteisimmistä elokuvateattereista.

Kurfürstendammin ostoskadun läheisyyteen on nousemassa Concept Mall, joka tarjoaa paikallisille ja kansainvälisille muotimerkeille tilaa yksilöllisille ideoille.

Aivan sen vieressä sijaitsee tammikuun lopulla aukeava 25 Hours Hotel. Werner Aisslingerin ja hänen tiiminsä Urban Jungle -teemalla suunnitellusta hotellista löytyy jännitteitä luonnon ja kulttuurin väliltä.

Kaikki nämä uutuuskohteet ovat osa Bikini Berlin -nimistä lifestyle-tilaa, joka avataan keväällä 2014.

Lue lisää Berliinin vuoden 2014 tapahtumista täältä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visit Berlin
Kuvat: DZT

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Tropical Islands, Saksa

Kokeilisitko? Saksan keinotekoinen tropiikki hämmentää – helppo päiväkohde Berliinistä

Nainen ottamassa selfietä vanhan museorakennuksen edessä Berliinissä.

Eurowings aloittaa lennot Rovaniemeltä Berliiniin

Berliini, Saksa

Eurowings aloitti reitin Helsingistä Berliiniin – suorat lennot neljä kertaa viikossa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja