Hyppää sisältöön

Turun kiinnostavimmat hotellit – 8 vaihtoehtoa entisestä vankilasta jokilaivaan

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 18.07.2023
Suunnittele loma Turussa ja valitse itsellesi sopiva majoitus. Esittelyssä kahdeksan hotellia Suomen vanhimmassa kaupungissa.

1. Yö entisessä vankilassa: Hotel Kakola

Vuonna 2020 avattu Kakola on Turun kiinnostavimpia hotelleja jo taustansa takia: aikoinaan samoissa tiloissa toimi vankila, jossa lusivat Suomen vaarallisimmat vangit. Nyt tilalla on boutique-hotelli, joka kertoo vierailleen tarinaa rakennuksen pimeästä historiasta.

Kakolanmäellä sijaitsevassa hotellissa on erilaisia huoneita remontoiduista selleistä tavallisiin kahden hengen huoneisiin, perhehuoneisiin ja sviitteihin. Yö erikoisessa miljöössä on elämys niin romanttista lomaa viettäville pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Hinnat alkavat reilusta sadasta eurosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hauskana yksityiskohtana hotelliin voi saapua maksuttomalla funikulaarilla, jonka pysäkki on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Hotellin oman ravintolan lisäksi Kakolan alueella on muitakin ravintoloita ja kahviloita. Turun keskustaan kävelee noin vartissa.

+ Mielenkiintoinen tarina ja alue
+ Sopii vaikka merkkipäivän juhlistamiseen – yllätä puoliso tai ystävä!

Vertaile hinnat: Hotel Kakola
Kakolankatu 14

2. Keskustan klassikko: Scandic Hamburger Börs

Samalla paikalla on ollut majoitustoimintaa jo vuodesta 1894 saakka, mutta turkulaisklassikko Hamburger Börsin nykyinen rakennus on valmistunut vasta 2021. Edellinen, 70-luvulla rakennettu versio purettiin pois uuden alta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikan historiasta muistuttaa jugend-ajalta peräisin oleva Vanha Börs, joka toimii nykyään kokous- ja juhlatiloina.

Hamburger Börs sijaitsee paraatipaikalla Kauppatorin laidalla ravintoloiden ja myymälöiden ympäröimänä. Keskustasta on helppo liikkua kaikkialle Turkuun, ja uudessa hotellissa kaikki on vielä uutta ja kiiltävää.

Scandic HotelsHamburger Börs
Hamburger Börs -hotelli on uudistunut Turussa.

Hotelli on nykyään osa Scandic-ketjua. Perushuoneen hintahaitari liikkuu noin 150–200 euron välillä.

+ Keskeinen sijainti
+ Uusi hotellirakennus

Vertaile hinnat: Scandic Hamburger Börs
Kauppiaskatu 6

3. Aktiivisille lomailijoille: Ruissalon kylpylä

Ruissalon saari on Turun suosituimpia ulkoilupaikkoja ja tietysti Suomen ykkösfestareihin kuuluvan Ruisrockin koti. Ruissalon kylpylästä löytyy leppoisa vaihtoehto keskustahotelleille.

Kylpylä sopii aikuiseen makuun. Vesiliukumäkiä ei täältä löydy, vaan allasosasto on suunniteltu uimista, vesijuoksua ja porealtaassa rentoutumista varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenkkeily, hiihto, golf ja pyöräily ovat muutamia esimerkkejä lajeista, joita voi harrastaa Ruissalossa helposti hotellin ympäristössä. Talvisin kylpylän rannassa on avanto.

Hotelliin on helpointa saapua omalla autolla, mutta Ruissaloon kulkevat myös bussit ja kesäkaudella vesibussi Föli. Matka Turun keskustaan kestää 20–30 minuuttia.

+ Aktiivilomailijoille ja luonnossa liikkujille
+ Rauhallinen ja kaunis sijainti

Vertaile hinnat: Ruissalon kylpylä
Ruissalon Puistotie 640

4. Persoonallinen valinta: Park Hotel

Rönsyilevä, kitsch ja vähän överi – sellainen on Turun keskustassa Puolalanpuiston kupeessa sijaitseva Park Hotel. Yli satavuotiaasta jugend-talosta löytyy hotelli, jonka tyyli on Suomessa harvinaisuus.

Hotellissa on 20 yksilöllisesti sisustettua huonetta, joiden hinnat alkavat reilusta sadasta eurosta. Miljöö on kuin aikamatka mummolaan tai elokuvan lavasteisiin. Hotellin pihasauna toimii entisessä tallirakennuksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Park HotelPersoonallinen hotelli Turussa
Park Hotel toimii komeassa vanhassa rakennuksessa.

Park Hotel sopii persoonallisia majapaikkoja suosiville matkailijoille, jotka haluavat välttää ketjuhotelleja. Minimalistit älkööt vaivautuko.

Hotelliin on vain muutaman minuutin kävelymatka Turun rautatieasemalta. Autolla saapuville on tarjolla ilmainen parkkialue.

+ Ilmainen pysäköinti keskustassa
+ Majoitus, jota et unohda

Vertaile hinnat: Park Hotel
Rauhankatu 1

5. Varma valinta: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Seurahuone on toinen turkulainen instituutio, joka on hiljattain uudistunut täysin. Sokos Hotels -ketjuun nykyään kuuluva Seurahuone majoitti vieraita samalla paikalla ensimmäisen kerran jo 1920-luvulla. Remontoitu hotelli avattiin vuonna 2019.

Keskustassa kätevällä paikalla sijaitseva hotelli sopii hyvin niin pariskuntien romanttisille lomille, liikematkustajille kuin ystävienkin kanssa matkustaville. Hotellissa on myös perhehuoneita.

Sokos HotelsSolo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Tältä näyttää sviitti Turun Seurahuone -hotellissa.

Hotelli on kertonut sisustuksessa olevan viitteitä 20-luvun tyyliin. Huoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta.

+ Tyylikkäästi remontoitu
+ Erinomainen sijainti keskustassa

Vertaile hinnat: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Humalistonkatu 2

6. Laatuhotelli Aurajoen varressa: Radisson Blu Marina Palace

Radisson Blu -ketjuun kuuluva Marina Palace -hotelli sijaitsee Turkua halkovan Aurajoen varressa. Parhaimmillaan huoneesta voi siis avautua jokimaisema.

Keskeisestä sijainnista on helppo liikkua jalkaisin kaikkialle keskustan alueelle. Hotellin vastaanotosta voi myös vuokrata polkupyöriä tai kävelysauvoja.

Grand Palace sopii kaikenlaisille matkailijoille liikematkustajista Turkuun saapuviin turisteihin. Hotelli saa asiakkailta kiitosta erityisesti ystävällisestä palvelusta ja runsaasta aamiaisesta.

Hotellissa on yhteensä 184 huonetta. Yökohtaiset hinnat alkavat noin 130 eurosta.

+ Mukava sijainti Aurajoen varrella
+ Radisson Blu -ketjun varmaa laatua

Vertaile hinnat: Radisson Blu Marina Palace
Linnankatu 32

7. Lapsiperheille: Holiday Club Caribia

Lasten kanssa matkustavat tietävät, mikä pitää perheen pienimmät tyytyväisenä säästä riippumatta: uima-allas. Holiday Club Caribian kylpyläosasto sopii hyvin perheille vesiliukumäkineen ja luolineen. Myös kuntouimarit ja porealtaissa lillujat on huomioitu.

Vaihtoehtoihin kuuluu perushuoneiden lisäksi isompia perhehuoneita sekä lomahuoneistoja, joissa on oma keittiö. Hinnat alkavat noin sadasta eurosta.

Holiday Club ResortsKylpylähotelli Turussa
Kylpylä tarjoaa Holiday Club Caribian asukkaille ajanvietettä kaikkina vuodenaikoina.

Hotelli sijaitsee parin kilometrin päässä Turun keskustasta lähellä Ylioppilaskylää. Hotellilta pääsee helposti Aurajoen varrella kulkeville kävelyreiteille.

Hotellissa on useampia ravintoloita, joten syömään ei välttämättä tarvitse lähteä keskustaan. Samoissa tiloissa toimii myös aktiviteettipuisto Superpark.

+ Paljon tekemistä perheille
+ Hyvä hinta-laatusuhde

Vertaile hinnat: Holiday Club Caribia
Kongressikuja 1

8. Kelluva budjettimajoitus: Laivahostelli S/S Bore

Kesällä Aurajoen varsi on Turun sydän, jonne tullaan kävelylle ja jokilaivojen terasseille. Pienellä budjetilla matkustavien iloksi siellä voi myös majoittua: kirjaimellisesti Aurajoessa laivahostelli S/S Boressa.

Majapaikka kelluu aivan Turun linnan kupeessa lähellä Turun satamaa. Kakolan vankila-alueelle on noin vartin kävelymatka, ydinkeskustaan puolisen tuntia.

Hostellissa on 1–4 hengen hyttejä, joista edullisimmissa on jaetut wc- ja suihkutilat. Huokeimmillaan hostellissa voi yöpyä noin 40 eurolla.

Vuonna 1960 valmistuneen entisen risteilyaluksen ylimmillä kansilla on sen historiasta kertova museonäyttely. S/S Bore valittiin vuonna 2022 Suomen parhaaksi hostelliksi.

+ Budjettimatkailijoille, yksin matkustaville
+ Lyhyt kävelymatka satamaan

Vertaile hinnat: S/S Bore
Linnankatu 72

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen linnat

Suomen upeimmat linnat – 3 paikkaa, jotka haluat nähdä omin silmin

Söderskärin majakka

Tiesitkö tästä paikasta? Muumien majakkasaarta inspiroineelle Söderskärille pääsee helposti retkelle

Suomen parhaat kesäkohteet

Kotimaan klassikot ja salatut helmet – 38 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Tikkurila, Suomi

Lomailetko kotimaassa? Katso heinäkuun menovinkit ja parhaat tapahtumat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja