Hyppää sisältöön

Tiesitkö, mitä kaikkea voit saada hotelleissa ilmaiseksi – jos vain hoksaat pyytää

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 09.12.2023
Unohditko kotiin jotain tärkeää tai halusitko säästää tilaa matkalaukussa? Hotellista voi saada käyttöön monenlaisia apuvälineitä.

1. Hiustenmuotoilulaitteet

Hiustenkuivaajat kuuluvat hotellien perusvarustukseen, mutta parhaassa tapauksessa voit saada käyttöösi myös muita hiustenmuotoilulaitteita. Hotelleista saattaa löytyä esimerkiksi suoristusrautoja ja kihartimia, ja jos tarkistat asian etukäteen, voit säästää tilaa matkalaukussa erityisesti pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa reissatessa.

2. Apua vaatteiden puhdistukseen

Hotellien pesulapalvelu lienee tuttu kaikille matkailijoille, mutta majapaikasta voi kysyä myös muunlaista pika-apua. Jos tahraat vaatteesi juuri ennen tärkeää tapaamista tai juhlaa, ei aikaa kannata tuhlata kauppareissuun. Kysy ensin hotellista, onko saatavilla tahranpoistopyyhkeitä. Sama pätee myös esimerkiksi nukanpoistajiin ja teippiharjoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Akkulaturit

Jos huomaat hotellihuoneessa unohtaneesi kännykän tai tabletin laturin kotiin, ei ainakaan lyhyellä viikonloppureissulla kannata syöksyä suoraan laturikaupoille. Hotellin vastaanotosta löytyy todennäköisesti yleisimpiä laturityyppejä lainaksi.

4. Adapterit

Jos pistorasiat näyttäisivät kaikkialla maailmassa samalta, olisi matkailu hivenen helpompaa. Monet matkailijat muistavatkin adapterin vasta siinä vaiheessa, kun ovat sovittamassa elektronisen laitteen johtoa erilaiseen pistorasiaan. Ei huolta – erilaisia adaptereita on mitä luultavimmin saatavilla hotellin vastaanotossa.

5. Viihdetarjonta

Jos olet lähdössä lepolomalle, selvitä etukäteen kannattaako mukaan pakata esimerkiksi lukemista. Monilla hotelleilla on pieniä kirjastoja, sanoma- ja aikakauslehtiä, lautapelejä, elokuvia tai hintaan sisältyviä suoratoistopalveluja.

6. Hygieniatuotteet

Tyypillisestä hotellikylpyhuoneesta löytyvät vähintäänkin shampoot, suihkugeelit ja käsisaippuat. Myös erilaiset voiteet, ompelusetit, höylät ja hammastahnat löytyvät yleensä kylpyhuoneiden pakkauksista. Jos et löydä tarvitsemaasi, kannattaa silti ensin kysyä hotellista ennen kuin suuntaat kauppaan. Erityisesti isommilla hotelliketjuilla on palveluja, jotka sisältävät maksuttomia hygienia- ja kauneudenhoitotuotteita.

7. Apuvälineet treeniä varten

Ainakin isommista hotelleista löytyy yleensä kuntosali, mutta vaikka se puuttuisikin, saattaa hotelli silti tarjota apuvälineitä omaa henkilökohtaista treeniä varten. Kysy vastaanotosta, onko hotellissa saatavilla esimerkiksi joogamattoja tai muita tyypillisiä liikuntavälineitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Hotellien omat ekstrat

Selvitä aina etukäteen, kuuluuko hotellisi palveluihin jokin hauska ekstra, mitä ei kaikkialta löydy. Tarjoaako hotelli vieraille polkupyörät käyttöön ilmaiseksi? Tai järjestääkö se ehkä maksuttomia joogatunteja? Järjestetäänkö hotellissa happy hour, jonka aikana tarjoillaan ilmaisia juomia ja pientä naposteltavaa?

Hotellien erikoisuudet selviävät tutkimalla esimerkiksi varaussivustojen esittelytekstejä, hotellien verkkosivuja, sosiaalista mediaa ja matkailijoiden jättämiä arvosteluja.

Lue myös: Mitä hotellihuoneesta saa varastaa? Tämän yleisen tuotteen nappaaminen on rikos

Lähde: News.com.au

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja