Kuva: Istockphoto
Hiljattain avatuissa hotelleissa majoittumalla voi säästää

Oletko huomannut kokeilla tätä kikkaa, kun etsit halpaa hotellia? Saatat saada laatua pikkurahalla

Uskaltaisitko varata huoneen uudesta hotellista, jota kukaan ei ole vielä arvostellut?

Uudet hotellit hakevat jalansijaa tarjouksilla

Useimmille hotellia etsiville matkailijoille arvosteluiden lukeminen on seuraava toimenpide heti hintojen vertailun jälkeen. Esimerkiksi TripAdvisorin ja hotellivaraussivustojen keräämien asiakasarvioiden perusteella saa yleensä helposti käsityksen siitä, sopiiko majapaikka itselle.

Olisiko siis aivan hullua varata huone juuri avatusta tai pian aukeavasta hotellista, jota kukaan ei ole vielä ehtinyt arvostella? Ei välttämättä – ainakaan jos haluat saada laatua tavallista edullisemmin.

Alennuskuponkisivusto Coupons.comin Jeanette Pavini kehottaa Business Insiderin haastattelussa tarjoushaukkoja tutustumaan matkakohteen uutuushotelleihin. Parhaimmillaan hinta-laatusuhde voi olla erinomainen.

Saman vinkin on nostanut esiin niksejä keräävä verkkosivusto Lifehacker. Matkailualan asiantuntijan mukaan uudet hotellit saattavat myös jakaa huoneluokan korotuksia helpommin saadakseen positiivista huomiota.

Kun ylistävät arviot ja sosiaalisessa mediassa jaetut kuvat eivät ole nopeuttamassa myyntiä, ei hotellilla vielä ole varaa nostaa hintoja korkealle ja tilaakin yleensä riittää. Avajaistarjoukset ovat alalla yleisiä.

Monet hotellit käyttävät niin kutsuttua soft opening -konseptia, jonka aikana tarjolla on tavallista edullisemmat hinnat. Tarjouksia voi odottaa erityisesti silloin, jos vain osa hotellista on avattu vieraille rakennustöiden jatkuessa.

Vastikään avatuissa hotelleissa saattaa olla vielä pientä alkukankeutta, kun henkilökunta totuttelee rooleihinsa ja käytäntöjä testataan. Toisaalta ensimmäisten joukossa saapuvat asiakkaat voivat odottaa saavansa hyvää palvelua.

Jos hotelli on uusi, eikä siitä vielä ole jätetty arvosteluja, on johdon pistettävä parastaan tehdäkseen hyvän vaikutuksen asiakkaisiin. Kun sana alkaa kiiriä, myös hintoja on varaa nostaa. Oletko sinäkin joskus halunnut yöpyä uudelleen hyväksi havaitsemassasi hotellissa, mutta huomannut hintojen karanneen budjettisi ulottumattomiin?

Sama koskee myös loma-asuntoja ja esimerkiksi Airbnb:n kaltaisten sivustojen kautta varattuja majoituksia. Pitkään vuokralla olleilla ja huippuarvostelut saaneilla majapaikoilla on aina kysyntää – ja myös hinnat ovat sen mukaisia. Uudet tulokkaat joutuvat houkuttelemaan vieraita tarjouksilla.

Varauksiin liittyy aina pieni riski, jos et voi lukea aiemmin kohteessa yöpyneiden matkailijoiden kokemuksia. Vähäisin riski on hotelliketjujen uusissa toimipisteissä, sillä tunnetuilta brändeiltä voi yleensä odottaa tiettyä tasoa.

Lähde: Business Insider, Lifehacker
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 2.7.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 2,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia