Hyppää sisältöön

Missä yöpyä Maarianhaminassa? Hotellivinkit Ahvenanmaan pääkaupunkiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.06.2021
Maarianhaminan hotellivalikoima ei ole valtava, mutta kaupungista löytyy sopiva majapaikka jokaiseen makuun ja budjettiin. Mikä näistä on sinun valintasi?

1. Arkipelag

Aivan Maarianhaminan itäsatamassa sijaitseva hotelli Arkipelag tarjoaa 68 huonetta, ja valikoima kattaa monen eri tason huoneita aina kahden hengen perushuoneista poreammeella varusteltuihin deluxe-sviitteihin. Kaikissa huoneissa on lisäksi parveke, ja parhaimmillaan Arkipelagissa majoittuessa voi nauttia myös merinäköalasta.

Hotellin palvelut ovat hyvät, sillä vieraat pääsevät nauttimaan sekä saunasta että sisäuima-altaasta. Lisäksi Arkipelagin yhteydessä toimii kolme ravintolaa, muun muassa cocktaileista tunnettu Compagniet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Merellinen sijainti ja parvekkeet saavat kävijät ihastumaan Arkipelagiin erityisesti kesäsäällä.

>> Varaa majoitus Hotelli Arkipelagista!

Hotelli Arkipelag
Strandgatan 35

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Pommern

Maarianhaminan keskustassa sijaitseva Hotelli Pommern on kaupungin tasokkaimpia hotelleja tyylikkäine huoneineen. Vuonna 2015 remontoitu hotelli on ollut toiminnassa jo 1960-luvulta alkaen, ja nykyisin Ålandhotelsin omistamassa Pommernissa on 95 huonetta.

Hotellissa on saatavana yhden, kahden ja kolmen hengen huoneita sekä perhehuoneita. Huoneet ovat valoisia, tyylikkäitä ja hyvin varustettuja, ja esimerkiksi perhehuoneissa ilahduttavat tyylikkäät Muumi-lakanat.

Hotelli Pommern tarjoaa asukkailleen mukavan loungen ja tasokkaan Kvarter5-ravintolan, minkä lisäksi hotellissa on myös uima-allas.

>> Varaa majoitus Hotelli Pommernista!

Hotelli Pommern
Norragatan 8-10

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Park Alandia

Niin ikään keskeisellä paikalla aivan Esplanad-puistokadun varrella sijaitseva Park Alandia on perheomisteinen hotelli, joka tarjoaa hyvät puitteet ja tyylikkäät huoneet. Hotellissa on kaikkiaan 92 huonetta, joihin lukeutuu kolme sviittiä ja kuusi esteetöntä huonetta. Valtaosa huoneista on kahden hengen huoneita.

Valoisat huoneet ovat siistejä ja yksinkertaisia, minkä lisäksi hotellin aulatilat tarjoavat mukavan oleskelualueen.

Hotellin ravintola ja baari satsaavat paikallisiin raaka-aineisiin ja ahvenanmaalaisten tuottajien valikoimaan, joten paikallisten makujen äärelle pääsee, vaikka hotellista ei poistuisikaan.

>> Varaa majoitus Park Alandiasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Park Alandia
Norra Esplanadgatan 3

4. Cikada

Jos hotellikriteereihisi kuuluu ulkouima-allas, valinta Maarianhaminassa on selvä: Hotell Cikada. Länsisatamassa sijaitseva hotelli tarjoaa vieraidensa käyttöön kaksi uima-allasta, joista toinen sijaitsee sisä- ja toinen ulkotiloissa.

Hotellissa on kaikkiaan 88 melko pelkistettyä huonetta, jotka tarjoavat perusmukavuudet. Huoneiden hinnat vaihtelevat suuresti sesonkien mukaan, mutta yleisesti Hotell Cikada on edullinen vaihtoehto.

Uima-altaiden lisäksi hotellissa on kuntokeskus, kaksi saunaa ja solarium. Matkaa laivaterminaalista on 700 metriä.

>> Varaa majoitus Hotelli Cikadasta!

Hotell Cikada
Hamngatan 1

5. Adlon

Aivan sataman vieressä sijaitseva Hotelli Adlon on 54 huoneen perushotelli, joka tarjoaa kolmen eri tason huoneita. Saatavilla on perushuoneiden lisäksi huoneita merinäköalalla sekä perhehuoneita.

Erinomainen sijainti aivan Siljan ja Vikingin terminaalien läheisyydessä sopii erityisesti matkailijoille, joiden matka-aikatauluun sisältyy hyvin myöhäinen tai varhainen lähtö.

Hotellissa on ravintola, pizzeria ja sporttibaari, kaksi saunaa ja uima-allas. Lisäksi hotellissa on lasten leikkihuone sekä Xbox ja pingispöytä. Hotelli Adlon on lemmikkiystävällinen hotelli.

>> Varaa majoitus Hotelli Adlonista!

Hotelli Adlon
Hamngatan 7

>> Lue lisää vinkkejä Maarianhaminaan!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ahvenanmaa lasten kanssa

Lasten kanssa Ahvenanmaalla – 11 paikkaa, joissa viihtyvät myös perheen pienimmät

HavsVidden, Ahvenanmaa

Miltä kuulostaisi oma luksussviitti meren rannalla? Tässä suomalaisessa hotellissa voit yöpyä hulppeassa kalliohuvilassa

Klobben, Ahvenanmaa

Onko tämä salainen mökki koko Suomen paras majapaikka? Pääsee vain, jos vuokraa käyttöönsä koko saaren

Visby, Ruotsi

Tässä ovat Tallinkin kesän 2022 erikoisristeilyjen kohteet – kahdeksan risteilyä Visbyhyn ja Maarianhaminaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja