Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ahvenanmaalla vietetään syksyllä sadonkorjuujuhlia – lähde herkuttelumatkalle erikoisristeilyllä

Visit Åland / Tiina Tahvanainen artikkelin kuva
Risteilymatkat
Tallinkin Victoria I vie herkuttelijat päiväksi tutustumaan Ahvenanmaan sadonkorjuujuhliin.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 12.08.2020
facebook   whatsapp

Löydä Ahvenanmaan paikalliset herkut

Yksi syksyn kohokohdista Ahvenanmaalla ovat syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna 18.–20.9. vietettävät sadonkorjuujuhlat. Sadonkorjuujuhlien aikaan saariston maatilat avaavat ovensa kävijöille ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua tilojen toimintaan ja niiden valmistamiin ruokatuotteisiin.

Sadonkorjuujuhlat ovatkin mainio tilaisuus maistella ahvenanmaalaisia tuotteita ja ostaa niitä myös kotiin. Sadonkorjuujuhliin osallistuvat maatilat ja ravintolat tarjoilevat myös kauden raaka-aineista valmistettuja ruoka-annoksia.

Ahvenanmaa on kuuluisa lähiruokaan panostamisesta ja kaikki sadonkorjuujuhlilla myytävät tuotteet ovat paikallista alkuperää. Saariston herkuista tunnettuja ovat esimerkiksi erilaiset juustot ja omenoista valmistetut tuotteet. Sadonkorjuun aikaan myös uuden sadon hedelmät ja vihannekset ovat parhaimmillaan.

Sadonkorjuujuhlien ohjelmasta ja osallistuvista tiloista löydät lisää tietoa täältä. Kohteiden välillä pääsee liikkumaan kätevästi autolla tai bussilla. Omalla autolla liikkuessa mukaan kannattaa varata kylmälaukku ostoksien kuljetusta varten.

Tänä syksynä sadonkorjuujuhlille pääsee helposti päiväksi Tallinkin järjestämällä erikoisristeilyllä, sillä laivayhtiön Victoria I -alus risteilee Helsingistä Ahvenanmaalle 18.–20.9. Laiva lähtee 18.9. Helsingistä klo 19.45 ja saapuu Maarianhaminaan seuraavana aamuna klo 10. Lähtö Maarianhaminasta takaisin kohti Helsinkiä on klo 18 ja laiva saapuu taas Helsinkiin 20.9. klo 10.

Lue myös: Maarianhamina hurmaa matkailijan jo yhdessä päivässä – katso vinkit kaupunkiin

Lähde: Skördefest ja Tallink
Kuva: Visit Åland / Tiina Tahvanainen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.