Hyppää sisältöön

Kun unohdat jotain hotellihuoneeseen, hotelli ei koskaan soita ja kerro asiasta – tässä syy

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 01.12.2023
Jos jätät vahingossa tavaroitasi hotellihuoneeseen, joudut itse kyselemään niiden perään - eikä kyseessä ole hotellin välinpitämättömyys.

Hotellit suojaavat vieraiden yksityisyyttä

Oletko joskus unohtanut arvotavaroita hotellihuoneeseen ja joutunut soittelemaan niiden perään lähtösi jälkeen? Olet kenties saattanut miettiä, että olisihan hotellikin voinut ottaa yhteyttä huonesiivouksen jälkeen. Syynä ei kuitenkaan ole hotellin välinpitämättömyys.

Kyseessä on tiukka linjaus, joka on käytössä useimmissa hotelleissa. Huoneeseen jätetyistä tavaroista kerrotaan vain silloin, kun hotellivieras itse ottaa yhteyttä majapaikkaan. Säännön takana on hotellien halu varjella asiakkaiden yksityisyyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellit tietävät varsin hyvin, etteivät vieraat aina ole siellä, missä he kertovat olevansa. Joskus hotellissa majoittuvilla asiakkailla on esimerkiksi salasuhde, ja hotellimajoitus on järjestetty tapaamispaikaksi.

Välttämällä yhteydenottoja hotellit eivät joudu kiusallisiin tilanteisiin, jossa puhelimeen vastaakin hotellivieraan puoliso. Tämä kun saattaa ihmetellä, miten on mahdollista, että puoliso on yöpynyt hotellissa ja ollut jossain aivan muualla kuin missä on kertonut olevansa.

Hotellit keräävät huonesiivouksen yhteydessä löytyneet tavarat löytötavarasäilöön, jossa niitä säilytetään kunkin hotellin itse määrittelemän ajan verran. Unohtuneita tavaroita voi tiedustella antamalla henkilöllisyystietonsa, majoituksen ajankohdan ja kuvauksen esineistä.

Hotellia pyörittänyt nainen kertoo kysymyspalvelu Quorassa löytötavaroihin liittyvän hienotunteisuuden olleen yksi henkilökunnan tiukimpia sääntöjä.

– Pidimme kirjaa löytötavaroista ja säilytimme niitä mahdollisia tiedusteluja varten. Yleensä ne olivat kännykän latureita, vaatteita ja aurinkolaseja sekä toisinaan kameroita ja koruja. Tavarat palautettiin ainoastaan asiakkaan omasta pyynnöstä, sanoo entinen hotellinpitäjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mikäli huomaat jättäneesi hotellihuoneeseen jotain, minkä haluat ehdottomasti saada takaisin, onkin parasta tarttua puhelimeen ja ottaa itse yhteyttä majapaikkaan.

Lähde: The Sun

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja