Hyppää sisältöön

Älä tee tätä virhettä hotellissa! Helpolla keinolla saat enemmän vastinetta rahoillesi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.04.2022
Mieti kaksi kertaa mihin tyydyt hotellissa, sanoo asiantuntija.

Näin saat paremman huoneen

Oletko sinäkin joskus ollut tyytymätön hotellihuoneeseen, mutta hyväksynyt asian hammasta purren? Useimmille matkailijoille osuu välillä eteen huoneita, jotka osoittautuvatkin paikan päällä pettymykseksi.

Asiaan on kuitenkin yksinkertainen ratkaisu: avaa suusi ja kerro mitä ajattelet. Huoneenvaihtoa pyytämällä voit saada paljon paremman huoneen – ilman lisäkustannuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Points Guy -verkkosivuston Zach Honig sanoo, ettei yhdenkään matkailijan tulisi tyytyä ensimmäiseksi saamaansa huoneeseen, mikäli se ei ole mieluinen.

Honigin mukaan asiakkaalle tarjotaan usein huonetta, joka on omassa hintaluokassaan huonoimmasta päästä. Parhaita huoneita säästellään erikoistilanteita tai tyytymättömiä asiakkaita varten.

Huoneenvaihtoa kannattaa pyytää vasta sitten, kun huoneen on nähnyt henkilökohtaisesti. Sen jälkeen asiakas voi selkeästi kertoa, mikä huoneessa ei miellytä – oli sitten kyseessä esimerkiksi pimeys, epämiellyttävä haju tai äänekkäät naapurit. Pyyntö huoneen vaihtamisesta toimii parhaiten, jos se on fiksusti perusteltu.

– Kannattaa tarjota syy huoneenvaihdolle. Jos esimerkiksi aiot tehdä töitä, voit kertoa vastaanotossa aikovasi viettää paljon aikaa huoneessa ja tarvitsevasi miellyttävän tilan, sanoo Honig.

Jos olet esimerkiksi häämatkalla tai vietät merkkipäivää, kannattaa asiasta mainita – saatat yllättyä iloisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin Honigin mukaan esittää asiansa ystävällisesti. Koppavaksi heittäytyminen ei tilanteessa auta.

Pienissä boutique-hotelleissa huoneen vaihtaminen ei välttämättä onnistu yhtä vaivattomasti, sillä huoneita on yleensä vähemmän. Toisaalta tällöin jokaiseen huoneeseen on yleensä panostettukin tavallista enemmän.

Lähde: Huffington Post
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi Strawberry-hotelli Turkuun

Uusi hotelli Turkuun – tuttu toimija laajentaa: “Matka Suomessa on vasta alkanut”

All inclusiven plussat ja miinukset

All inclusive -hotellien plussat ja miinukset – 4 parasta ja 4 pahinta asiaa

Maailman kuuluisimmat hotellit

Kuinka monta tunnet? 10 legendaarista hotellia, joissa haluat yöpyä salaperäisen menneisyyden takia

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja