Hyppää sisältöön

Viisi päiväretkeä Kapkaupungista – ota lomastasi kaikki irti

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.12.2017
Näyttävä Kapkaupunki sijaitsee kiinnostavien kohteiden ympäröimänä, ja loman aikana kannattaakin vierailla myös keskustan ulkopuolella. Tässä viisi kiinnostavaa paikkaa, jotka kannattaa nähdä Kapkaupungissa!

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde lomalle Kapkaupunkiin

Etelä-Afrikan lounaiskärjessä sijaitseva Kapkaupunki on maailman tunnetuimpia matkailukaupunkeja, minne on hyvät yhteydet lähes kaikkialta maailmasta. Suomesta Kapkaupunkiin pääsee helposti yhdellä koneenvaihdolla esimerkiksi Lufthansalla.

Lufthansa liikennöi Frankfurtista ja Münchenistä suorilla lennoilla Kapkaupunkiin päivittäin Airbus A340 -koneilla. Lentoaika Frankfurtista on noin 12 tuntia ja Münchenistä noin 11 ja puoli tuntia. Helsingistä yhtiö lentää sekä Frankfurtiin että Müncheniin useita kertoja päivässä.

Tutustu Kapkaupungin kiinnostavimpiin päiväretkikohteisiin!

1. Robben Island

Kapkaupungin edustalla sijaitseva Robben Island on Unescon maailmanperintökohde ja vankilasaari. Robben island tunnetaan erityisesti siitä, että Nelson Mandela oli vangittuna saarella 18 vuotta. Robben Islandin synkkä menneisyys ei rajoitu ainoastaan vankilahistoriaan, sillä saarella on toiminut myös esimerkiksi spitaaliyhdyskunta ja mielisairaala.

Vankilasaari sijaitsee noin puolen tunnin venematkan päässä rannikolta, ja opastetut kierrokset kestävät matkoineen noin kolme ja puoli tuntia.

2. Pöytävuori

Kaupungin tunnetuin nähtävyys ja paras näköalapaikka on Pöytävuori, joka on yksi maailman seitsemästä luonnon ihmeestä. Ellei aikaa ole koko päivää, voi Pöytävuorelle nousta köysiradalla, mutta jos aikaa on, voi hyväkuntoinen vaeltaja nousta vuorelle jalan. Patikkaretki kestää noin kuusi tuntia suuntaansa ja on fyysisesti vaativa, mutta antoisa. Vastaavasti kaapelihissimatka huipulle kestää viisi minuuttia.

IstockphotoPöytävuori
Pöytävuori on Kapkaupungin tunnetuin matkakohde.

Pöytävuorella on kolme huippua: Devil’s Peak, Signal Hill sekä Lion’s Head, mistä kaikista avautuu hyvin vaikuttava näkymä niin Kapkaupunkiin kuin myös merelle. Vuorta ympäröivä luonto on hyvin ainutlaatuinen, ja alueella kasvaa esimerkiksi monia kasveja, joita ei ole missään muussa paikassa maailmassa.

3. Hyväntoivonniemi

Kuuluisa Hyväntoivonniemi on noin 75 kilometrin mittainen niemi Kapkaupungin eteläpuolella. Niemen kärjessä sijaitsee tunnettu näköalapaikka Cape Point, jonka maisemat ovat jo itsessään matkan arvoiset.

Pöytävuoren kansallispuistoon kuuluvalle Hyväntoivonniemelle pääsee Kapkaupungista vaivattomasti vuokra-autolla tai bussilla. Päivä kuluu vauhdikkaasti vaikuttavien luontonähtävyyksien äärellä ulkoillessa: Hyväntoivonniemellä on mainiot puitteet esimerkiksi patikkaretkille, lintujen bongaukseen ja maastopyöräilyyn. Hyväntoivonniemen päiväretken aikana voi nähdä myös monia suloisia eläimiä, esimerkiksi Boulder’s Beach -rannalla voi nähdä afrikanpingviinejä.

4. Stellenbosch

Noin tunnin automatkan päässä Kapkaupungista sijaitseva Stellenboschin kaupunki on erityisesti viinimatkailijan suosikkikohde, sillä kaupungissa toimii useita viinitiloja. Stellenboschin viinireitti on alueen suurimpia matkailuvaltteja eikä ihme, sillä reitin varrella on yli 200 viinintuottajaa.

Anni MoilanenStellenbosch
Stellenbosch on tunnettu upeana viinikohteena.

Etelä-Afrikan toiseksi suurin kaupunki tarjoaa matkailijalle viinien lisäksi myös muuta kiinnostavaa nähtävää, sillä alueen maisemat ovat hyvin vaikuttavat. Osansa on myös viinitiloilla, ja viiniköynnökset ovatkin tyypillinen osa Stellenboschin näkymiä.

5. West Coast National Park

Kapkaupungin ulkopuolella on lukuisia kiinnostavia luontokohteita ja kansallispuistoja, joiden joukosta voi olla haastava valita itselle sopivaa matkakohdetta. Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä sijaitseva West Coast National Park on tunnettu erityisesti upeista kukkaniityistään, jotka ovat parhaimmillaan elo–syyskuussa.

Kansallispuistossa on luonnollisesti näyttäviä maisemia, minkä lisäksi puiston alueella on monia merkittyjä vaellusreittejä. West Coast National Parkissa voi myös esimerkiksi maastopyöräillä, meloa, bongata lintuja sekä nähdä valaita.

Lähde: Lufthansa
Kuvat: Lufthansa, Istockphoto ja Anni Moilanen

ILMOITUS: LUFTHANSA

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Safari Afrikassa on unohtumaton elämys – viisi parasta paikkaa

Hotelli Katajanokka

Haluatko yöksi kaltereiden taakse? Vankilahotellit tarjoavat mieleenpainuvan majapaikan

Rovos Rail

Koe Afrikan savannit luksusjunan kyydissä – Rovos Rail on unohtumaton kokemus

Toronto

Lähde seikkailulle maailmalle – viisi kiehtovaa suurkaupunkia, jotka haluat kokea

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja