Hyppää sisältöön

Tutustumisen arvoiset safarikohteet

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.03.2016
Safarit ovat oiva tilaisuus päästä kokemaan lomalla aivan jotain tavallisesta poikkeavaa.

Jos pelkkä savanneilla seikkailu tuntuu liian yksitoikkoiselta, voi safarilomiinkin yhdistää jos jonkinlaista muuta mielen virkistystä – vaikka sitten sitä perinteistä, mutta hyväksi havaittua rantalomailua. Hyviä ja tutustumisen arvoisia safarikohteita löytyy monia, mutta tässä muutama vinkki paikoista, joita ainakin kannattaa testata!

Etelä-Afrikka on safariklasikko

Etelä-Afrikan suosituimpiin safareihin kuuluu ehdottomasti Krügerin kansallispuistoon ja sen läheisyyteen tehdyt safarimatkat. Krügerin kansallispuistossa voi bongata ”big fiven” eli norsun, sarvikuonon, kafferipuhvelin, leijonan ja leopardin. Puisto on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista villieläinpuistoista, jota myös hoidetaan hyvin. Eivätkä ne eksoottiset eläimet tuohon ”isoon viitoseen” lopu, sillä vastaan voi tepsutella niin kirahvi, leijona, virtahepo, elefantti ja moni muu hauska tuttavuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etelä-Afrikassa on myös perheille suositeltavia safarikohteita, joille matkustaessa ei tarvita malarianestolääkitystä. Näitä perhekohteita löytyy mm. Itä-Kapmaasta sekä Port Elizabethin kaupungin tuntumasta.

Safari ja rantaloma Tansaniassa

Tansaniaan suunnatessa safarilomalle ykköspaikka on ehdottomasti Serengetin kansallispuisto Itä-Afrikan ylängöillä, Pohjois-Tansaniassa. Serengetin kansallispuisto on yksi maailman kuuluisimmista luontokohteista, eikä varmasti vähiten siitä syystä, että siellä elää todella ainutlaatuinen nisäkkäiden lajisto. Yhtenä erikoisuutena ovat suurten ruohonsyöjien massavaellukset. Jos virtaa riittää, kannattaa ehdottomasti käydä myös Ngorongoron kansallispuiston puolella katsastamassa maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsuttu Ngorongoron tulivuorikraatteri.

Tansanian safarilomalle kannattaa ehdottomasti samaan syssyyn liittää myös rantalomailua ja auringonpalvontaa trooppisella Sansibarin saarella. Siellä voi rentoutua vaikkapa safariloman jälkeen ihanan valkoisella hiekalla ja kömpiä yöllä nukkumaan oman bungalow´n suojiin.

Kenian Masai Mara on Afrikan parhaita safaripaikkoja

Kenian safarikohteiden aatelia on ehdottomasti Masai Maran luonnonpuisto aivan päiväntasaajan tuntumassa. Se on yksi Afrikan parhaita paikkoja nähdä paljon monenlaisia eläimiä, eikä siellä tarvitse läkähtyä järjettömään kuumuuteen sen korkean sijaintinsa ansiosta. Eläinlajien kirjo on huikea, sillä Masai Mara on savannialueen kosteinta seutua, jonne suuret eläinlaumat vaeltavat jossain vaiheessa vuotta ruohon ja veden takia. Tavallisesta poiketen, villieläimiä pääsee täällä tarkkailemaan myös kuumailmapallon kyydistä.

Eipä kannata Keniaan suuntautuvaa reissua tähän jättää, vaan ehdottomasti on suunnattava myös Mombasan ihanille hiekkarannoille tai valloittamaan Kilimanjaro!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Flickr / Chris Makarsky

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Kap Verde

Tällaisia ovat Kap Verden saaret – mikä sopii sinulle?

Tutustu Sansibarin luontokohteisiin ja historiaan – viisi nähtävyysvinkkiä paratiisirannoista tunnetulle saarelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja